kuinka ostaa kryptoja
Osta kryptovaluuttaa
silloin, kun niiden hinnat ovat alhaalla, jotta saat kaiken edun irti siinä vaiheessa, kun seuraava nousukausi taas alkaa! Vaikka kryptovaluutat ovat edelleen suhteellisen uusi sijoituskohde, niiden vaikutusvalta ihan jokapäiväisessä arjessamme leviää huomaamattamme jatkuvasti. Ja mitä enemmän jotakin kryptovaluuttaa aletaan ottaa käyttöön esimerkiksi yritysten ja instituutioiden saralla, sitä arvokkaampia niistä tulee. 

Siksi onkin hyvä, että kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin, DogeCoinin ja Ethereumin, ostaminen (eng. buy cryptocurrency) on tänä päivänä erittäin helppoa ja kustannustehokasta. Valittavanasi on itse asiassa useita erilaisia kaupankäyntialustoja ja -palveluita. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat paikat ostaa kryptovaluuttaa, sekä tarjoamme oppaan niiden ostamiseen. Osta bittiraha vain luotettavilta tarjoajilta, joita löydät tältä sivustolta. 

Sisällysluettelo

Pikaopas – Osta kryptovaluuttaa näin

 • Vaihe 1: Avaa tili OKX-kryptopörssiin
  OKX on paras paikka ostaa kryptovaluuttaa sen alhaisten maksujen, sääntelyn ja laajan kryptovaluuttojen valikoiman vuoksi. Osta kryptovaluuttaa avaamalla ilmainen tili osoitteessa okx.com.
  💳 Vaihe 2: Talleta sijoitettavaa pääomaa
  Sijoitettavan pääoman tallettaminen OKX-tilillesi ei maksa mitään, ja voit siirtää varoja sijoitustilillesi suoraan pankkikortilta, maksusovelluksesta, kuten ApplePay, tai kryptovaluuttana kryptolompakostasi, jos sinulla on sellainen.
  🔎 Vaihe 3: Etsi haluamasi kryptovaluutta
  OKX tukee yli 300:a kryptovaluuttaa ja digitaalista omaisuuserää. Kirjoita sivun yläreunassa olevaan hakupalkkiin haluamasi krypto, esim. ‘Bitcoin’ tai ‘BTC’ ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle.
  🛒 Vaihe 4: Osta kryptovaluuttaa
  Buy/Sell -osiossa pääset helposti ostamaan kryptovaluuttaa; kirjaat vain ostolomakkeelle kuinka paljon haluat sijoittaa ja valitset maksuvälineen. Ostetut kryptot näkyvät hetimmiten OKX-tililläsi.

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sääntelemättömiä sijoituskohteita. Ei EU:n sijoittajansuojaa.

Mistä ostaa kryptovaluuttaa?

Osta kryptovaluuttaa, kuten Bitcoinia vain luotettavilta välittäjiltä, joilla on vakiintunut käyttäjäkunta ja maine markkinoilla. Kryptovaluutan ostaminen sinällään on useimmissa palveluissa, kuin osakkeiden ostaminen netin kaupankäyntialustoilla, joten vaikka krypto on hieman erilainen omaisuuserä, sen ei kannata antaa häiritä niihin sijoittamista.

Itsellesi parasta sijoituspalvelua valitessa, ja eri palveluntarjoajien vaihtoehtoja vertaillessa, suosittelemme keskittymään erityisesti seuraaviin ominaisuuksiin: palvelun helppokäyttöisyys ja selkeys, sijoituskohteiden valikoima kokonaisuudessaan sekä palvelun veloittamat maksut. Kun valitset oikean paikan ostaa kryptovaluuttaa, tuottosi jäävät suuremmiksi, kun niitä ei tarvitse kuluttaa kaiken maailman palvelumaksuihin ja välityspalkkioihin. Nämä 5 ovat meidän arviomme mukaan parhaat paikat ostaa kryptovaluuttaa tänä vuonna

1. Skilling – treidaa kryptoja ja tuhansia muita instrumentteja helposti

Skilling perustettiin vuonna 2016 ja on siitä lähtien vakiinnuttanut asemansa luotettavana ja arvostettuna treidausalustana Pohjoismaiden markkinoilla. Alustan keskiössä ovat CFD-sopimukset, jotka mahdollistavat lukuisien eri kryptovaluuttojen ja yli tuhannen muun sijoitusinstrumentin treidaamisen. Tarjolla ovat esimerkiksi osakkeet, valuutat, raaka-aineet ja indeksit. Skilling erottuu suositeltavana vaihtoehtona treidaajille, jotka haluavat hajauttaa sijoituksiaan eri kohteisiin tai keskittää kaikki sijoitukset yhteen alustaan.

CFD-sopimukset, jotka tunnetaan suomeksi myös hinnanerosopimuksina, mahdollistavat treidaamisen erittäin alhaisilla kuluilla. Vaikka käyttäjä ei omistakaan suoraan treidattavaa kohdetta, kryptovaluuttojen ja osakkeiden kaupankäynti on silti vaivatonta.

Skillingin alustan käyttöönotto on vaivatonta: rekisteröidy, vahvista tilisi ja aloita kaupankäynti yli tuhannella instrumentilla. CFD-sopimusten ansiosta kustannukset ovat minimaaliset, eikä perinteisiä välityspalkkioita tai komissioita veloiteta. Lisäksi Skilling Ltd toimii tarkasti säänneltynä ja lisensoituna, mikä varmistaa käyttäjille luotettavan ja turvallisen treidauskokemuksen alhaisin kustannuksin. Skilling tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka etsivät helppokäyttöistä, luotettavaa ja turvallista treidauspalvelua.

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sääntelemättömiä sijoituskohteita. Ei EU:n sijoittajansuojaa.

2. Binance – suosittu paikka ostaa kryptovaluuttaa ja digitaalisia omaisuuksia monipuolisesti

Binance on maailman suurin krypto-ekosysteemi, joka sisältää tietenkin hyvin laajan kryptopörssin, sekä NFT-markkinapaikan. Sen maailmanlaajuinen käyttäjäkunta kattaa yli 100 miljoonaa käyttäjää. Binance on myös suurin palvelu, kun mitataan päivittäisen kaupankäynnin volyymia. Tämä erittäin monipuolinen palvelu on suosittu varsinkin niiden keskuudessa, jotka etsivät korkeaa likviditeettiä, ja hyvin laajaa valikoimaa digitaalisia omaisuuseriä.

Kun rekisteröidyt Binanceen käyttäjäksi, pääset samantien käyttämään yli 50 kryptovaluuttaa, jotka kaikki ovat ostettavissa suoraan pankki-/luottokortilla. Näillä kryptovaluutoilla voit sitten ostaa Binancen alustalla mitä tahansa pienempiä kryptovaluuttoja, joten tämän alustan myötä ovet avautuvat melkein koko kryptomarkkinoille kertaheitolla. 

Mutta samoin, kuin Coinbasen kohdalla, palvelun maksut ovat suht korkeita. Binance veloittaa 4,5% välityspalkkion Visan tai MasterCardin käytöstä 0,5%:n ostoprovision lisäksi.  Jos kuitenkin talletat varoja kotimaan pankkisiirrolla, sinulta ei veloiteta maksuja. Mitä tulee itse kaupankäyntimaksuihin, Binance on erittäin kilpailukykyinen. Maksat enintään 0,10%:n välityspalkkion transaktiota kohden, kun vaihdat krypto-kryptopareja. 

Erityisesti kokeneille kryptosijoittajille Binance tarjoaa laajan valikoiman edistyneitä kaupankäynnin työkaluja ja OTC-palveluita.

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sääntelemättömiä sijoituskohteita. Ei EU:n sijoittajansuojaa.

3. OKX – Monipuolinen kryptopörssi

OKX on erinomainen alusta ostaa kryptovaluuttaa, sillä se erikoistuu ainoastaan kryptovaluuttoihin ja muihin digitaalisiin omaisuuseriin, kuten NFT:t. Se on säännelty kaupankäyntialusta, joka on yksi markkinoiden laajimmista kryptoekosysteemeistä. OKX:n kautta voit sijoittaa pitkällä aikavälillä, käydä aktiivisesti kauppaa, tai kerryttää passiivista tuloa käyttämällä hyväksi sen tarjoamia eri ominaisuuksia.

Tämän palvelun plussapuoliin kuuluu myös se, että OKX tarjoaa mobiilisovelluksen sekä Android-, että iOS-laitteille. Ja mikä parasta, sinulla ei ole pakko olla kryptovaluuttaa ennestään hallussasi, vaikka haluat aloittaa tämän palvelun käytön. Sen sijaan voit ostaa ensimmäiset kryptovaluuttasi palvelussa suoraan pankkikortilla tai maksusovelluksen kautta, kuten ApplePay. 

OKX:n valikoimasta löytyy yli 300 erilaista kryptovaluuttaa ja krypto-omaisuutta. Tähän valikoimaan kuuluvat tietenkin ne suurimmat ja arvokkaimmat kryptovaluutat, mutta myös juuri menestyneesti lanseeratut, upouudet kryptovaluutat. Alempana tässä oppaassa neuvomme, miten ostat kryptovaluuttaa OKX:ssä.

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sääntelemättömiä sijoituskohteita. Ei EU:n sijoittajansuojaa.

4. Crypto.com – Markkinoiden suurin kryptopörssi

Crypto.com on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista kryptopörsseistä markkinoilla, ja se lanseerattiin jo vuonna 2016. Vain muutamassa vuodessa tämä kaupankäyntialusta on kasvanut maailmanlaajuiseksi palveluksi, jolla on palkkalistoillaan 3 000 työntekijää, ja aktiivisia käyttäjiä yli 10 miljoonan edestä. Näin suuri käyttäjien määrä puhuu puolestaan, jos etsit yleisesti turvalliseksi todettua ja oikeasti luotettavaa paikkaa ostaa kryptovaluuttaa.

Tämä monipuolinen sijoituspalvelu mahdollistaa kryptovaluuttojen ostamisen, myymisen, aktiivisen kaupankäynnin, sekä pitkän aikavälin sijoittamisen yli 250:llä kryptovaluutalla. Huomaa kuitenkin, että Crypto.com veloittaa myynti- ja ostotapahtumista pienen välityspalkkion (0,075%). Tämä on merkittävää varsinkin niille, jotka käyvät runsaasti kauppaa eri kryptoilla per päivä. 

Suuri syy siihen, miksi Crypto.com on noussut niin suureen suosioon, löytyy sen erittäin helppokäyttöisestä ohjelmistosta. Tämä palvelu on tehty erittäin yksinkertaiseksi ymmärtää ja käyttää, minkä vuoksi se soveltuu erinomaisesti varsinkin aloittelijoille. Lisäksi tältä yritykseltä löytyy niitä markkinoiden innovatiivisimpia kryptotuotteita, jotka tuovat kryptovaluutat jo nyt osaksi arkeamme: kryptoluottokortit, kryptolompakot sekä NFT-markkinapaikan. 

Crypto.com mahdollistaa aktiivisen sijoittamisen lisäksi passiivisin tuoton kerryttämisen kryptovaluuttaa panostamalla (eng. staking). Kun talletat kryptovaluuttaa palvelun kryptolompakkoon, talletuksesi voi kerätä jopa 14,5%:n vuosikorkoa. Kaiken kaikkiaan Crypto.com kuuluu markkinoiden suurimpiin ja suosituimpiin palveluntarjoajiin ihan syystä.

5. Coinbase – aloittelijaystävällinen paikka ostaa kryptovaluuttoja 

Vuonna 2012 perustettu Coinbase on suuri kryptovaluuttapörssi ja -välittäjä, jonka pääkonttori sijaitsee Yhdysvalloissa. Miljoonat asiakkaat käyttävät Coinbasea kryptovaluuttojen ostamiseen ja myymiseen viikoittain, ja palvelu tunnetaan erityisen aloittelijaystävällisenä tekijänä. Tämä johtuu tietenkin siitä, että Coinbase on helppokäyttöinen ja tukee pieniä sijoituksia.

Coinbase tarjoaa suhteellisen laajan valikoiman kryptovaluuttoja, joihin voit sijoittaa haluamallasi tavalla. Laaja valikoima takaa myös sen, että voit hajauttaa sijoitussalkkusi, jolloin sijoittamisen riski pienenee hieman. Pidämme myös siitä, että Coinbase on säännelty palvelu, sekä siitä, että se pitää 98% asiakkaiden digitaalisista varoista offline-tilassa tilassa.

Huomaa kuitenkin, että Coinbase on muihin tällä sivustolla oleviin palveluntarjoajiin verrattuna kallis, varsinkin kun on kyse pankki-/luottokorttimaksuista. Toisin sanoen käyttämällä Visa- tai MasterCard-korttiasi kryptovaluutan suoraan ostamiseen, Coinbase veloittaa sinulta lähes 4% välityspalkkion. Myös palvelun vakiomaksut ovat kalliita muihin kryptopörsseihin verrattuna.

Toisaalta kyseessä on myös yksi markkinoiden vakaimmista ja turvallisimmista paikoista ostaa kryptovaluuttaa, joten loppujen lopuksi valintasi riippuu siitä, mitä ominaisuuksia arvostat palveluntarjoajassa eniten. 

Kannattaako minun ostaa kryptovaluutta?

Ennen, kuin pureudumme kryptovaluuttojen mahdollisiin hyötyihin, haluamme heti alkuun huomauttaa, että kryptomarkkinat ovat erittäin volatiili markkina. Tämä on huomattu varsinkin vuonna 2022, kun Bitcoinin hinta vaihteli alimmasta 29 000 dollarin tasosta ylimpään 69 000 dollariin. Prosenttimääräisesti tämä tarkoittaa 80 prosenttista volatiliteettia. Muista siis aina kryptovaluuttoihin sijoittaessa arvioida ensin riskinsietokykysi.

Bitcoin on kuitenkin se markkinoiden arvokkain kryptovaluutta, minkä vuoksi monet sijoittajat etsivät niitä halvempia vaihtoehtoja markkinoilta, joilla on korkea kasvupotentiaali tulevaisuudessa. Esimerkiksi ne, jotka Bitcoinin alkuaikoina ostivat tätä maailman ensimmäistä kryptoa yhdellä dollarilla per BTC, ovat keränneet kymmenen vuoden aikana jopa 7 miljoonan prosentin tuotot. Ja tässä piileekin se syy, miksi jokaisen meistä voisi olla kannattavaa ostaa kryptovaluuttaa.

Valinnanvaraa meiltä ei ainakaan puutu, sillä CoinMarketCapin mukaan markkinoilta löytyy jo yli 17 000 erilaista digitaalista valuuttaa, joilla voi käydä kauppaa markkinoilla. Mutta kun valikoimaa on näin valtavasti, niin mistä tietää mikä on se paras kryptovaluutta kenellekin? Me suosittelemme selvittämään asian sen perusteella, minkä kryptovaluutan käyttötarkoitus voisi sinun mielestäsi johtaa tulevaisuudessa sen suosion ja käytön lisääntymiseen, mikä myös nostaisi kyseisen krypton arvoa. 

Otetaan muutama esimerkki markkinoilta:

 • Ethereum toimii Bitcoinin tavoin jo maksuvaluuttana esimerkiksi monissa verkkokaupoissa, mutta sen lisäksi se on johtava ekosysteemi älysopimusten ja hajautettujen sovellusten kehittämisessä.
 • Binance Coin on maailman suurimman kryptopörssin natiivivaluutta, jonka omistaminen avaa käyttäjille ovet koko krypto- ja NFT-markkinoille.
 • DogeCoin ja Shiba Inu ovat niin sanottuja ‘meemikryptoja’, eli niiden suosio perustuu sosiaalisen median hypeen, vaikka ne eivät sinällään tarjoa mitään käytännön käyttötarkoitusta. Ne ovat erittäin epävakaita suuren riskin kryptoja, mutta myös erinomaisia aktiiviseen kaupankäyntiin.

Lisäksi markkinoille valuut jatkuvalla syötöllä uusia kryptovaluuttoja, joiden joukossa voi olla se tulevaisuuden seuraava Bitcoin. Uusiin kryptovaluuttoihin sijoittaessa sinun on kuitenkin tehtävä runsaasti tutkimustyötä selvittääksesi, missä niistä on oikeasti kasvupotentiaalia pitkällä aikavälillä. 

Perinteisen sijoittamisen lisäksi voit myös harkita automaattista krypto-CFD-kaupankäyntiä esimerkiksi Bitcoin-robotin, kuten Bitcoin Primen, kautta. Bitcoinrobotin käyttäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että automaattinen ohjelmisto käy krypto-CFD-kauppaa puolestasi analysoimalla markkinoiden hintaliikkeillä, jolloin et missään vaiheessa itse omista kaupankäynnin kohteena olevaa kohde-etuutta.

Kryptovaluutan ostamisen edut

Kuten jo äsken varmasti huomasit, vaikka kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohteita, korkean riskin mukana tulee usein mahdollisuus tienata myös korkeaa tuottoa. Tästä syystä kryptovaluutat ovat säilyttäneet suosionsa sijoittajien keskuudessa siitä huolimatta, että niiden laskukaudet voivat olla valtavia, vaikkakin aina vain väliaikaisia. 

Käydään seuraavaksi tarkemmin läpi muutamia etuja, joita kryptovaluuttoihin sijoittaminen voi tuoda mukanaan:

Suuret hintojen nousut

Vaikka vuonna 2022 kryptomarkkinat ovat olleet laskusuhdanteessa, kannattaa muistaa, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun digitaalisten valuuttojen hinnat laahaavat matalalla. Pitkiäkin laskukausia on nähty ennenkin, ja jokaista laskukautta seuraa aina ennemmin tai myöhemmin nousukausi. 

Ja jos et ole sijoittanut kryptoihin laskukauden aikana, et pääse nauttimaan niiden tuomasta valtavien hintanousujen tehosta täysin. Siksi suosittelemme, että osta kryptovaluuttaa silloin, kun niiden hinnat ovat alhaalla. 

Tässä muutama esimerkki kryptovaluuttojen hintojennousun potentiaalista historiassa:

 • Kun BNB lanseerattiin vuonna 2017, sen hinta oli vain 0,011 dollaria. 
 • Marraskuussa 2021 sen hinta kävi melkein 570 dollarissa.
 • Tämä tarkoittaa, että hieman neljän vuoden aikana BNB:n varhaiset sijoittajat ovat tienanneet yli 400 000 prosentin edestä tuottoa.

Toinen hyvä esimerkki on markkinoiden toiseksi suurin krypto, Ethereum:

 • Kun Ethereum lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, sen kauppahinta oli noin 0,75 dollaria.
 • Vuoden 2021 lopulla Ethereum saavutti tähänastisen huippuhintansa, vajaat 4 900 dollaria.
 • Tämä tarkoittaa, että hieman yli kuudessa vuodessa Ethereumin arvo kasvoi yli 653 000%

Nämä ovat vain kaksi hyvää esimerkkiä, mutta näiden lisäksi markkinoilta löytyy sadoittain muitakin erinomaisia esimerkkejä tukemaan kryptovaluuttojen kykyä tuottaa valtavia tuottoja sijoittajilleen. Tärkeintä on se, että onnistut valitsemaan sen kryptovaluutan, jolla on suurin kasvupotentiaali. Tottakai sinulla on myös mahdollisuus menettää rahaa, koska kryptomarkkinat ovat hyvin arvaamaton ja epävarma markkina, joten ole aina tarkkana.

Huomattavaa on myös se, että jos sijoitat niihin arvokkaimpiin kryptovaluuttoihin, sinun ei tarvitse ostaa esimerkiksi kokonaista BTC:tä, joka on usean kymmenen tuhannen dollarin arvoinen. Sen sijaan voit sijoittaa kryptovaluuttaan haluamasi summan verran, jolloin saat kyseistä summaa vastaavan määrän kryptovaluuttaa haltuusi.  

Eksklusiivisuus

Joillakin, mutta ei kaikilla, kryptovaluutoilla on rajoitettu tarjonta, jonka määrää muuttumaton matemaattinen koodi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun kaikki kyseisen kryptovaluutan coinit tai tokenit on tuotu markkinoille, enempää ei ole tulossa. Ja kuten tiedetään, eksklusiivisuus lisää erilaisten omaisuuserien arvoa. 

Hyvä esimerkki rajoitetusta tarjonnasta on Bitcoin, jonka kokonaistarjonta ei koskaan ylitä 21 miljoonaa tokenia. Bitcoinin tokeneita louhitaan jatkuvasti lisää, mutta louhinnan vauhti hidastuu samaa tahtia, minkä vuoksi viimeisten BTC tokeneiden louhinnan odotetaan tapahtuvan vuoteen 2140 mennessä.

Ratkaisevaa on tällaisessa tarjonnan rajoittamisessa on se, että sillä varmistetaan, että keskuspankit tai hallitukset eivät voi manipuloida kyseisiä valuuttoja samalla tavalla, kuin ne voivat manipuloida kaikkia liikkeessä olevia fiat-valuuttoja. Manipulointi on haitallista valuuttojen arvolle, ja esimerkiksi Yhdysvaltain keskuspankki on painanut miljardien dollareiden edestä uusia dollareita tyhjästä markkinoille COVID-19 -pandemian aikana.

Päinvastoin kulta on hyvä esimerkki eksklusiivisuuden kyvystä vaikuttaa omaisuuserän arvoon, sillä sen rajalliset ominaisuudet takaavat, että sen kysyntä ylittää aina tarjonnan. Ei ole tuurikauppaa, että Bitcoinia pidetään digitaalisten markkinoiden kultana.

Maiden rajoista riippumattomia

Jos olet joskus siirtänyt rahaa ulkomaille, tiedät, että prosessi voi olla sekä hidas että kallis. Kryptovaluutat tarjoavat kuitenkin ratkaisun tähän ongelmaan, sillä ne eivät ole minkään valtion omistuksessa tai kontrollissa. Tämä johtuu siitä, että kryptovaluutat perustuvat lohkoketjuteknologiaan, mikä takaa niiden rajoittamattomuuden lainkäyttöalueiden nimissä.

Jos esimerkiksi omistat ETH:ta ja haluat siirtää kryptovaluuttaa jollekin, joka on Amerikan mantereella, tapahtuman käsittely kestää alle 5 sekuntia riippumatta kummankaan lokaatiosta. Lisäksi siirto maksaa sinulle vain murto-osan pankkien veloittamista siirtokuluista.

Suojaus inflaatiota ja pysähtyneitä osakemarkkinoita vastaan

Yksi suurimmista taloudellisista seurauksista, joita markkinat ympäri maailman kohtaavat maailmanlaajuisten pandemioiden tai sotien vuoksi, on inflaatiotason nopea nousu. Yksinkertaisesti selitettynä tämä tietenkin tarkoittaa, että rahasi arvo heikkenee tavaroiden ja palveluiden hintojen noustessa.

Inflaation noustessa monet sijoittajat kääntyvät Bitcoinin kaltaisten arvonsa hyvin säilyttävien sijoituskohteiden puoleen. Ennen tämä sijoituskohde oli kulta, mutta nyt Bitcoin on tullut sen rinnalle, mikä vahvistaa sen luonnetta uuden maailman kultana. Bitcoin on jo useampaan kertaan todistanut toimivuutensa inflaation aikana arvonsa säilyttävänä omaisuuseränä. 

Lisäksi kryptovaluutta voi olla myös hyödyllinen työkalu suojautuessa laajemminkin osakemarkkinoiden sakkaamiselta. Esimerkiksi viimeisen viiden vuoden aikana S&P 500-indeksi on kasvanut lähes 90 prosenttia. Samaan aikaan Bitcoinin arvo on kuitenkin noussut yli 3000%. Kumman sinä valitsisit?

Milloin ostaa kryptovaluutta

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että kannattaa ostaa kryptovaluuttaa, kun niiden hinnat ovat alhaalla. Tässä tapauksessa sinulta on tottakai löydyttävä luottoa siihen, että niiden arvo lähtee taas jossain vaiheessa kasvuun.  

Katsotaan seuraavaksi tarkemmin, millaisissa tilanteissa kryptovaluuttojen ostaminen kannattaa, ja mistä syystä:

Osta kryptovaluuttaa laskukauden aikana

Samoin kuin perinteisten osakemarkkinoiden kohdalla, myös kryptovaluuttoja kannattaa ostaa silloin, kun niiden hinnat ovat alimmillaan. Hyvä käytännön esimerkki tästä on jälleen Bitcoin, jonka hinta oli noin 46 000 dollaria vuoden 2022 alussa. Noin kuukaudessa sen hinta tipahti 33 000 dollariin, mikä tarkoittaa, että jos ostat BTC:tä tämän laskukauden aikana, voit hyödyntää valtavaa 25 prosentin alennusta verrattuna sen aiempaan hintaan.

Näin valtavat hintojen laskut pelottavat usein kokemattomampia sijoittajia, mutta kokeneet sijoittajat tunnistavat niissä suurten tuottojen potentiaalin. Esimerkiksi laskukauden aikanakin voi tienata hyvin käymällä aktiivisesti kauppaa kryptoilla hyödyntäen niiden volatiilisuutta. Ja kun krypton hinta sitten lähtee taas nousuun, näet tämän kasvun suoraan sijoitustililläsi. 

Dollarin kustannusten keskiarvo

Useat tutkijat väittävät, että laskukauden aikana ostaminen ei ole kannattava strategia pitkällä aikavälillä ainakaan perinteisillä osakemarkkinoilla. Syynä tähän on se, että ostamalla halvalla, menetät laskukauden aikana tapahtuvien hintaheilahtelujen tarjoamat mahdollisuudet tuottoon. Tämän mielessä voit sen sijaan harkita dollarikustannusten keskiarvostrategiaa.

Tämän strategian idea on siinä, että harjoitat pitkän aikavälin sijoittamista, jonka avulla ostat kryptovaluuttoja kiinteillä summilla tietyin väliajoin.:

 • Oletetaan, että haluat sijoittaa 100 dollaria digitaalisiin valuuttoihin joka perjantai
 • Tämä tarkoittaa, että joka perjantai ostat kryptovaluuttaa eri hinnalla, koska kryptojen hinnat vaihtelevat jatkuvasti
 • Ajan mittaan omakustannushintasi on keskiarvo kokonaismarkkinoiden mukaisesta arvosta
 • Toisin sanoen, kun hinnat laskevat, voit ostaa kryptovaluuttoja halvemmalla
 • Ja kun hinnat nousevat, ostat kryptovaluuttoja nousevan trendin aikana

Keskeinen asia tässä on, että dollarikustannusten keskiarvon laskeminen poistaa tarpeen yrittää ajoittaa markkinoita. Sen sijaan rakennat salkkuasi hitaasti mutta varmasti systemaattisten sijoitusten avulla. Näin tehdessäsi sinun ei tarvitse huolehtia lyhyemmän aikavälin hintojen heilahteluista.

Osta krypto – Mikä on paras kryptovaluutta ostaa 2023

Olemme tähän mennessä käyneet kokonaisvaltaisesti läpi kryptomarkkinoita, kryptovaluuttojen hyötyjä ja riskejä, sekä perehtyneet parhaisiin palveluihin, joista voit ostaa kryptovaluuttaa.

Kiitos monipuolisen palveluiden tarjonnan, sinulla on laajalti valikoimaa myös valittavien kryptovaluuttojen saralla: jokaiselle löytyy se itselle parhaiten sopiva krypto. Muista kuitenkin aina tehdä kokonaisvaltainen tutkimus kiinnostavasta kryptosta, ennen siihen sijoittamista.

Käydään seuraavaksi läpi tämä hetken kuumimmat kryptovaluutat markkinoilla, eli mitkä kryptot ovat niitä, joita kannattaa ostaa juuri nyt.

1. Love hate Inu – Palkitseva online-äänestysalusta ja pioneeriprojekt

Love Hate Inu on äänestämisen mullistava kryptovaluuttaprojekti ja äänestysalusta, joka palkitsee sen alustalla äänestävät käyttäjät stakingin kautta. Se antaa käyttäjille mahdollisuuden ilmaista itseään ja kysyä muiden mielipiteitä ajankohtaisista aiheista, kuten politiikassa, viihteestä, urheilusta tai vaikkapa meemeistä.

osta love hate inu

Erikoisen tästä alustasta tekee se, että se nimenomaan palkitsee äänestäjät, kun he steikkaavat projektin natiivivaluuttaa, $LHINUa, sen lohkoketjuun 30 päivän ajaksi. $LHINU tokeneiden omistajat voivat käyttää omistamiaan kryptoja sekä kaupankäyntiin, että äänestämiseen projektin erilaisissa kyselyissä, joiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Love Hate Inun kehitystiimi kertoo, että heidän käyttämänsä äänestysjärjestelmä tullaan rakentamaan lohkoketjuteknologian pohjalle, mikä takaa sen, että alusta on reilu ja läpinäkyvä.

Lohkoketjuteknologian avulla voidaan varmistaa myös kyselyiden, sekä niihin osallistuvien käyttäjien turvallisuus, sillä lohkoketjussa jokainen voi äänestää oikeasti nimettömästi. Käyttäjät, jotka hankkivat $LHINU tokeneita ja äänestävät niiden avulla kyselyissä, palkitaan uusilla kryptoilla, jotka jokaisen kyselyn luoja jakaa heidän kanssaan. Mitä enemmän käyttäjät käyttävät tokeneitaan projektin verkossa, ja mitä pidemmäksi aikaa he antavat tokeninsa stakingiin, sitä enemmän ääniä, ja sitä kautta valtaa he saavat tulevissa kyselyissä.

Jos tämä kaikki kuulostaa liian monimutkaiselta, olemme koonneet kaikki tärkeimmät ominaisuudet siitä, mitä kaikkea alusta tarjoaa käyttäjilleen tähän listaan:

 • Äänestä stakingin kautta: Koko järjestelmän pohjana toimii steikkaamiseen perustuva tokenomia, joka perustuu älysopimuksiin. Staking toimii vakuutuksena sille, että spämmääminen ja äänestysten manipulointi estetään siten, että jokainen äänestys voidaan todentaa lohkoketjuteknologian avulla.
 • Staking tarkoittaa myös sitä, että kun käyttäjä lukitsee $LHINU tokeninsa projektin verkkoon vähintään 30 päiväksi, hän ansaitsee stakingista tuottoa.
 • Äänestä ja osallistu: Käyttämällä $LHINU tokeneita äänestyksissä käyttäjät voivat osallistua erilaisiin kyselyihin ja ansaita lisää tokeneita olemalla aktiivisia. Ajan myötä yhteisö päättää viime kädessä siitä, minkälaisia kyselyjä ja äänestyksiä alustalla luodaan.
 • Yhteisön merkitys: 90 prosentti kaikista $LHINU tokeneista myydään ennakkomyynnissä, jolla halutaan varmistaa se, että yhteisö omistaa suurimman osan projektin varoista. 10 prosentin osuus on varattu likviditeetille, kryptopörsseihin listautumisiin liittyville maksuille ja yhteisölle suunnatuille palkkioille.

2. Fight Out – Palkitseva liikuntasovellus ja kryptovaluutta

Fight Out on Move-to-Earn (M2E)-pohjainen kryptovaluutta ja liikuntasovellus, joka pyrkii mullistamaan käsitystä siitä, miten Web3 tulee toimimaan. Sen avulla käyttäjät voivat tehdä tuottoa ihan vain noudattamalla aktiivista elämäntapaa ilman, että kaikki rahallinen arvo mene suoraan liiketoiminnan harjoittajalle. Liikkumisen pelillistäminen on jo motivoinut tuhansia ihmisiä noudattamaan terveellisempiä elämäntapoja ja ottamaan ensimmäisiä askeleita kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Käytännössä Fight Out tarjoaa lohkoketjupohjaisen sovelluksen, jonka käyttö onnistuu sen kryptovaluutalla. FGHT on projektin natiivitoken, jota ostamalla pääset tekemään tilauksia sovellukseen, seuraamaan ammattiurheilijoiden treenitunteja ja kursseja, sekä räätälöimään itsellesi kuntoiluohjelman ja/tai ruokavalion. FGHT soveltuu myös kaupankäyntiin sovelluksen ulkopuolella. Pelkästään sovelluksen sisällä toimiva krypto taas on REPS, jota voit ansaita suorittamalla treenejä ja haasteita sovelluksessa. REPS tokeneilla voi ostaa palveluita ja tuotteita sovelluksen sisällä, sekä saada alennuksia Fight Out kuntosaleille.

osta fightout

Nyt ennakkomyynnissä oleva Fight Out on herättänyt paljon huomiota ICO-sijoittajien keskuudessa, koska se eroaa kilpailijoistaan erityisesti hyödyllisyyden saralla. Sen sijaan, että Fight Out sovellus laskisi askelia ja kannustaisi juoksemaan kävelemisen sijasta, tämä Move-to-Earn -alusta tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluita elämäntaparemontin tekemiseen ruokavaliosta treeniohjelmiin ja unen laadun seuraamiseen asti.

FightOutin kehittäjät uskovat, että jokaisella tulisi olla helppo mahdollisuus noudattaa terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tämän takia he panostavat sovelluksensa kehityksessä siihen, että se tulisi olemaan kustannuksiltaan edullinen ja samalla palkitsee käyttäjiä heidän aktiivisuudestaan. Ja mukavana bonuksena hyvät elämäntavat tuovat arvoa myös laajemmin sekä yksilölle, että yhteiskunnalle.

Kehittäjien tavoitteena on kehittää ja lanseerata ennakkomyynnistä kerätyillä varoilla Fight Out-krypto, M2E-sovellus ja kuntosaleja ympäri maailman. Lopputuloksena on pyrkimys pelillistää kuntosaliharjoitteluun liittyvää elämäntapaa. Käyttäjät palkitaan harjoitusten ja haasteiden suorittamisesta, saavutuksien ansaitsemisessa ja yhteisön kasvattamisesta.

3. C Charge – sähköautoilijat palkitseva pioneeriprojekti

C+Charge on kryptovaluuttaprojekti, jonka sovelluksen avulla käyttäjien on helppo löytää lähin latausasema, vertailla eri asemien hintoja, sekä nähdä ja analysoida helposti omaa kulutusta ja ajamista. Projekti perustuu lohkoketjuteknologiaan, mikä tekee sen sovelluksesta käyttäjän yksityisyyttä ja palkitsevuutta korostavan vaihtoehdon. Tulevaisuudessa hanke pyrkii ottamaan mukaan myös yhteiskunnallisen ulottuvuuden, minkä myötä käyttäjät pääsisivät hyötymään sovelluksen käytöstä myös valtion tukien ja kannustimien, sekä verohyvitysten kautta.

C+Charge sovellus ja sen teknologia perustuvat lohkoketjuteknologiaan, joka on rakennettu Binance Smart Chainiin. Lohkoketjuun pohjautuvana projektina sillä on tietenkin myös oltava kryptovaluutta, joka mahdollistaa sen alustan toiminnan ja ylläpidon: CCHG. Tämä kryptovaluutta ei ole kuitenkaan vain sen oman lohkoketjun ylläpidon mahdollistava token, vaan kyseessä on ihan konkreettisen käyttötarkoituksen omaava kryptovaluutta.

c+charge token

CCHG tokeneilla voi esimerkiksi maksaa sähköauton lataamisesta aiheutuvia maksuja latauspisteillä. Aina, kun joku maksaa latauspisteellä CCHG tokeneilla, nämä maksuun käytetyt tokenit poistetaan projektin ekosysteemistä. Tämä tekee C+Charge tokenista deflatorisen, eli sen tarjontaa rajoitetaan, mikä samalla nostaa kysynnän voimaa markkinoilla. Kasvava latausasemien määrä lisää entisestään järjestelmästä poistettujen tokenien määrää, mikä tukee tokenin arvoa.

Lisäksi CCHG on stakingin mahdollistava kryptovaluutta, eli lukitsemalla tokeneita sen omaan lohkoketjuun, käyttäjä ansaitsee palkkioita, jotka maksetaan CCHG tokeneissa. Alustan mobiilisovelluksen avulla käyttäjät voivat seurata tokeneiden saldoaan ja muita maksuihin liittyviä tietoja reaaliaikaisesti. Tällä hetkellä C+Charge tokeneita on tarjolla ennakkomyynnissä täysi määrä, mikä tarkoittaa, että niitä voi ostaa halvalla.

4. Meta masters guild – Pelialan mullistava kryptovaluutta ja ekosysteemi

osta meta masters guild meta kart

Meta Masters Guild on jo ennakkomyynnin aikana rakentamassa Play-to-Earn -peliekosysteemiä, jonka on tarkoitus mullistaa peliala sellaisena, kuin sen nyt tunnemme. Sen ekosysteemin toiminta tulee perustumaan kahteen kryptovaluuttaan: kaupankäyntiin soveltuvaan $MEMAG tokeniin, sekä ekosysteemin sisäiseen kryptovaluuttaan, GEM, jolla voi esimerkiksi ostaa pelien sisäisiä ominaisuuksia ja NFT:itä.

Projektilla on kunnianhimoinen visio ja sen kehitystiimin tavoitteena on luoda sellainen mobiilipelaamisen alusta, jossa varsinkin uusien pelaajien on helppo lähteä mukaan kryptopelaamisen ihmeelliseen maailmaan. Kehitystyössä korostetaan alustan helppokäyttöisyyttä, koska P2E-pelien malli on vielä hyvin uudenlainen konsepti videopeliteollisuudessa. Tällä hetkellä Meta Masters Guildilla on jo työn alla yhteensä kolmea erilaista peliä, joiden myötä se pyrkii esittelemään ekosysteeminsä innovatiivisia ominaisuuksia.

Meta Masters Guild pyrkii rakentamaan kaikille avoimen ja viihdyttävän ekosysteemin, jossa pelaajat voivat pitää oikeasti hauskaa ja samalla ansaita tuottoa kryptovaluuttojen ja NFT -omaisuuksien muodossa. Kaikki ekosysteemissä toimivat videopelit käyttävät samaa kryptovaluuttaa: Meta Masters Guild -tokenia, jonka lyhenne on $MEMAG. Toinen alustan sisältämä kryptovaluutta on videopelien sisäisiä palkintoja edustava GEM -token. Pelaajat ansaitsevat näitä GEM -tokeneita voittaessaan alustan pelejä, ja ne on sitten mahdollista muuntaa MEMAG -tokeniksi.

Jokaisella pelaajalla on mahdollisuus käydä kauppaa tai sijoittaa näitä kahta kryptovaluuttaa projektin ekosysteemiin. Alusta on suunniteltu siten, että se kannustaa pelaajia sijoittamaan sekä aikaansa että rahojaan ekosysteemiin. Tällä tavoin pyritään luomaan tilanne, jossa pelaajat saadaan tehokkaasti sitoutettua alustaan ja sen toimintaan.

5. Dash 2 Trade – Paras kryptovaluutta juuri nyt

Paras kryptovaluutta sijoittamiseen tällä hetkellä on Dash 2 Trade . Vaikka tämä kryptovaluutta on vasta ennakkomyynnissä, monet luottavat jo sen olevan krypton vastaus Bloomberg Terminalille. Tämä johtuu siitä, että se voi saada monenlaista tietoa kryptovaluuttamarkkinoista, analysoida niitä ja siten auttaa sijoittajia tekemään parempia valintoja sijoituksissaan. Kaikkea tätä hallitaan huippumodernin kojelaudan kautta.

Sinun on kiirehdittävä sijoittamaan D2T ennakkomyyntiin, sillä se on kerännyt jo lähes miljoona. dollaria muutamassa päivässä. Jo ensimmäisen 24 tunnin aikana se keräsi 400 000 dollaria, joten Dash 2 Traden suhteen on valtavat odotukset. Alla näet pienen näytteen kohdista, jotka D2T kattaa.

Osta Dash 2 Trade

Kuten näet, Dash 2 Trade tarjoaa kaupankäyntisignaaleja, ketjun sisäisiä analyyseja ja luo sosiaalisen yhteisön auttaakseen sijoittajia löytämään hyvät osto- ja myyntimahdollisuudet helpommin.

Huippuluokan kojelaudan kautta sijoittajat ovat aina kryptovaluuttojen kehityksen eturintamassa, ja heillä on siten valtava etu verrattuna sijoittajiin, jotka eivät käytä D2T:n työkaluja. Tästä syystä monet asiantuntijat luottavat jo siihen, että Dash 2 Trade mullistaa sijoittajien tavan käydä kauppaa kryptovaluutoilla. Sijoittajat jaetaan niihin, jotka käyttävät D2T:tä ja niihin, jotka eivät käytä.

Dash 2 Traden käyttäjät mm. olla kykenevä:

 • Kyky luoda strategia ja testata sitä reaaliajassa ilman pääomaa.’
 • Tee teräviä analyyseja, joita voidaan sitten muokata ja testata perusteellisesti parhaan kaupankäyntistrategian valitsemiseksi.
 • Automatisoitua kaupankäyntiä sijoittajalle, joka on liian kiireinen käydäkseen kauppaa itse, mutta haluaa ansaita rahaa kryptovaluuttasijoituksista.
 • Kojelaudassa on myös luokitusjärjestelmä, jonka avulla sijoittajat näkevät helposti, mihin ICO:hin ja kryptovaluuttoihin sijoittaa.
 • Vastaanota asiaankuuluvia kryptouutisia ja kaupankäyntisignaaleja, jotta voit käydä kauppaa nopeammin kuin muut markkinat.

Tämä koko ekosysteemi saa virtansa heidän D2T-tunnuksestaan, joka on ERC-20-tunnus. Jokainen, joka omistaa D2T-tunnuksen, pääsee kojelautaan kolmella tasolla – ilmainen, aloitus tai premium. Niillä kaikilla on eri toiminnot.

 

Dash 2 Trade -ennakkomyynti koostuu yhdeksästä vaiheesta, joissa lasketaan liikkeelle 700 miljoonaa merkkiä – 1 miljardin enimmäistarjonnasta. Monet sijoitusasiantuntijat odottavat hinnan nousevan vieläkin enemmän D2T:n tullessa vapaille markkinoille, joten on hyvä tehdä ostot jo ensimmäisessä vaiheessa. Osallistuaksesi ennakkomyyntiin, voit lukea ostooppaamme artikkelista “Kuinka ostaa Dash 2 Trade“. Samalla osallistut myös arvontaan, jossa voit voittaa 150 000 dollarin arvosta D2T-tokeneita.

Dash 2 Traden ennakkomyyntiin kohdistuu suuria odotuksia, koska he ovat koonneet vahvan tiimin työntekijöistä, joilla on usean vuoden kokemus onnistuneiden ICO-projektien käynnistämisestä. CoinSniper on KYC-varmentanut tiimin ja SolidProof on tarkastanut D2T-tunnuksen älykkään sopimuksen.

Jos tarvitset lisätietoja, suosittelemme, että luet heidän whitepaper ja liity heidän Telegram-ryhmään.

Milloin ennakkomyynti alkoi? 19. lokakuuta
Ostovaihtoehdot ETH, USDT, Transak
Chain Ethereum
Oma sijoitus 1.000 D2T
Suurin investointi N/A

6. IMPT – Vastuullisesta sijoittamisesta kiinnostuneiden valinta

Olet varmasti kuullut esimerkiksi lentoyhtiöiden offset-ohjelmista, joissa maksat lentolipun hinnan lisäksi lisämaksun aiheuttamiesi päästöjen kompensoinnin nimissä. Mutta oletko koskaan miettinyt, kuinka voisit sijoittaa itse hiilidioksidipäästöihin? 

IMPT tekee tämän nyt mahdolliseksi! Se on vielä ainutlaatuinen konsepti, jonka avulla jokainen käyttäjä voi hankkia hiilidioksidipäästöjä omiin nimiinsä monin eri tavoin, joihin kuuluu esimerkiksi niiden ostaminen suoraan IMPT-markkinapaikalta. Tämä kryptovaluutta haluaa tehdä osallistumisesta ilmastokriisin vastaiseen taisteluun helppoa suuryritysten ja organisaatioiden lisäksi myös yksityishenkilöille.

Osta impt token

Tämä digitaalinen hiilidioksidin kompensointiohjelma on tehnyt yhteistyötä jo yli 10 000 maailman suurimman sijoittajan ja kauppiaan kanssa auttaakseen sen käyttäjiä kompensoimaan hiilijalanjälkensä ostoksia tehdessään. Alusta myös palkitsee käyttäjiä hiilidioksidipäästöjen poistamisesta. Käyttäjät saisivat projektin vision mukaan ainutlaatuisia NFT-keräilyesineitä, joita taiteilijat ovat valmistaneet hiilidioksidipäästöjensä kompensoinnin jälkeen.

Ottaen huomioon, että jokainen IMPT token maksaa sijoittajille vain 0,0180 dollaria sen tulevassa ennakkomyynnissä, tämä on kiistatta erinomainen mahdollisuus sijoittaa uuteen tokeniin. 600 miljoonan tokenin ennakkomyynti tapahtuu Ethereumin verkossa 25. marraskuuta 2022 edellä mainittuun lähtöhintaan.

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sääntelemättömiä sijoituskohteita. Ei EU:n sijoittajansuojaa.

7. Tamadoge – Upouusi metaverse ja suuren kasvupotentiaalin krypto

Meemikryptot, kuten DogeCoin ja Shiba Inu, ovat tunnetusti menestyneet markkinoilla erinomaisesti siitä huolimatta, että ne eivät yleensä tarjoa mitään kummoisempaa käyttötarkoitusta. Siksi kun jo valmiiksi suosittuun kryptovaluutan muotoon lisätään kiinnostava käyttötarkoitus, monet alan asiantuntijat näkevät niissä poikkeuksellisen korkeaa nousupotentiaalia. Tamadoge on juuri lanseerattu meemikrypto, joka kattaa edellä mainitun kuvauksen.

Tamadoge on ennen kaikkea monikäyttöinen token, jonka me uskomme olevan yksi parhaista kryptoista, joihin voit sijoittaa tänä vuonna. Sen natiivivaluutta, TAMA, on sen metaversumin keskiössä, ja sen metaversumi taas tarjoaa Play-to-Earn (P2E) -pelin, jossa käyttäjät voivat luoda, kasvattaa ja kilpailla virtuaalikoirien kesken. Projekti on ottanut runsaasti inspiraatiota 90-luvun suosituista Tamagotchi-peleistä. 

Syy siihen, miksi Tamadoge on meidän suosikkimme, löytyy sen ennakkomyynnistä, joka oli suuri menestys, ja joka päättyi syyskuun 1. päivä, eli etuajassa. Projekti sai ennakkomyyntinsä päätökseen alle kahdeksassa viikossa ja keräsi kasaan 19 miljoonaa dollaria. Sen aikainen suosio tekee TAMA tokenista yhden mielenkiintoisimmista kryptoprojekteista juuri nyt, minkä vuoksi sillä nähdään olevan eniten kasvupotentiaalia. Sen parhaillaan käynnissä olevat listaukset kryptopörsseihin vahvistavat näitä kasvunäkymiä. 

Toisin kuin Dogecoin, TAMA on deflatorinen kryptovaluutta, ja sen enimmäismäärä on 2 miljardia tokenia. Aina kun sijoittaja ostaa tavaroita Tama-kaupasta, projekti polttaa automaattisesti 5% käytetyistä TAMA tokeneista, ja 30% käytetään projektin markkinointitarkoituksiin. Loput 65% jaetaan takaisin P2E-pooliin. Projektin pitkän aikavälin etenemissuunnitelmaan kuuluu P2E-pelin lisäksi myös Augmented Reality (AR) -sovelluksen lanseeraus myöhemmin. Tämä sovellus säilyttää P2E-dynamiikan verkkopohjaisena versiona.

Menestyneen ennakkomyynnin jälkeen Tamadoge on jo kokenut suuria nousuja. Esimerkiksi kun tämä uusi token listattiin OKX:n, BitMartin ja Uniswapin pörsseihin ostettavaksi, sen hinta lähti nousuun. Parhaimmillaan token saavutti kaikkien aikojen korkeimman arvonsa, 0,089 dollaria, vain viikko ennakkomyynnin jälkeen. Tämä edustaa lähes 900 prosentin nousua varhaisesta 0,01 dollarin ennakkomyyntihinnasta.

Kun LBankin ja MEXC:n listaukset tulevat keskiviikkona 5. lokakuuta julkisiksi, ja TAMA jättää hakemuksen Binanceen listaamisesta, tokenin hinnan odotetaan nousevan jälleen. Seuraa Tamadogen Telegram -kanavaa pysyäksesi ajan tasalla projektia koskevista viimeisimmistä uutisista. Telegram-järjestelmänvalvojat eivät koskaan lähetä sinulle yksityisviestejä. Vaihtoehtoisesti kiinnostuneet sijoittajat voivat liittyä myös projektin Discord-kanavalle

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sääntelemättömiä sijoituskohteita. Ei EU:n sijoittajansuojaa.

8. Lucky Block (LBLOCK) – Palkintoarvonnat mullistava krypto- ja NFT -alusta

Lucky Block on myös suhteellisen uusi kryptovaluutta, sillä se tuotiin markkinoille ryminällä vuoden 2022 alussa. Tämä innovatiivinen arvonta-alusta käynnisti odotetut NFT-palkintoarvontansa onnistuneesti toukokuun lopulla. Lucky Block on kryptopelialusta, jonka tavoitteena on mullistaa 330 miljardin dollarin arvoinen, maailmanlaajuinen palkintoarvontojen, lahjojen ja tuottavien pelien ala kokonaisuudessaan. Tämän se pyrkii toteuttamaan tuomalla ratkaisun muun muassa nykyisten lottojen läpinäkyvyyden ja luottamuksen puutteeseen. 

osta Lucky Block

Lucky Block aikoo menestyä poistamalla arvonnoista kaikki keskitetyt, kolmannet osapuolet käyttämällä Web 3.0:n hajautettuja verkkoja, eli lohkoketjuteknologiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Lucky Blockin verkossa voittajat arvotaan oikeasti satunnaisesti, minkä lisäksi käyttäjät voivat äänestää siitä, minne projektin tekemät hyväntekeväisyyslahjoitukset menevät. Koska kaikki tapahtuu lohkoketjussa, kaikki tapahtumat ovat julkisesti nähtävillä Binance Smart Chain (BSC). Lisäksi kustannussäästöt, jotka kertyvät projektin arvontojen suorittamisesta, toimivat perustana paremmille kertoimille kaikille arpalippuja ostaville.

Lisäksi Lucky Block palkitsee ne käyttäjät, jotka pitävät LBLOCK tokeneitaan hallussaan, ja verottaa niitä, jotka myyvät tokeninsa. Yhteensä 10% jokaisesta jättipotista menee tokenin haltijoille, mikä tarjoaa holdaajille säännöllisen passiivisen tulovirran. Kaiken kaikkiaan Lucky Blockin visio on kunnianhimoinen: korvata tai täydentää nykyisten alan vakiintuneiden toimijoiden tarjonta maailmanlaajuisella, kaikille avoimella järjestelmällä. 

Kaiken edellä mainitun lisäksi, me pidämme Lucky Blockista, koska se on tällä hetkellä paras alle 1 dollarin krypto. Lisäksi se sai päätökseen V2 tokeneiden päivityksen, mikä tarkoittaa, että projekti on lanseerannut erän ERC-20 tokeneita, jotka listataan useisiin kryptopörsseihin kaupankäyntiä varten, ja jotka ovat verovapaita verrattuna V1 tokeniin, jonka kaupankäyntimaksut ovat 12%. V1 tokeneiden haltijat voivat muuttaa tokeninsa V2-versioksi, kun tähän tarkoitettu silta käynnistyy 3. lokakuuta. V2 token on jo listattu MEXC:iin, LBankiin ja Gate.io:on elokuussa, ja lisää listauksia on valmisteilla. 

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sääntelemättömiä sijoituskohteita. Ei EU:n sijoittajansuojaa.

9. Battle Infinity (IBAT) – Paras uusi pelikrypto sijoitettavaksi

Lohkoketjupelit, jotka toimivat aina kyseisen lohkoketjun natiivivaluutalla, eli kryptovaluutalla, ovat nousseet suureen suosioon. Ja Battle Infinity on upouusi tulokas tähän viihdyttävään kategoriaan. Se on metaversumipohjainen ekosysteemi, joka on pullollaan houkuttelevia play-to-earn (P2E) -elementtejä, ja jonka projekti on CoinSniperin tarkastama KYC-prosesseja myöten. Tässä metaversumissa käyttäjät voivat luoda omia avatareja ja osallistua niillä Battle Infinityn peleihin ansaitakseen palkintoja.

Battle Infinity on toinen ennen aikojaan tänä vuonna loppuunmyydyistä krypto-ennakkomyynneistä. Nyt kun se on lanseerattu, projekti pyrkii laajentamaan metaverse-pohjaisten alustojensa suosiota. Battle Infinityn ekosysteemissä pelaajat voivat nimittäin toimia kuudella eri alustalla. IBAT Premier League on yksi näistä alustoista, ja se tarjoaa lajissaan ensimmäisen blockchain-pohjaisen fantasiaurheiluliigan, joka perustuu NFT:hin.

osta IBAT

Fantasiaurheiluliigan lisäksi Battle Infinity tarjoaa myös oman NFT-markkinapaikan, jossa käyttäjät voivat lyödä ja myydä omia NFT-teoksiaan, sekä ostaa esineitä, joiden avulla he voivat kehittää avatarejaan. Battle Infinityn verkossa käyttäjät voivat myös ostaa virtuaalisia tontteja, joita voidaan käyttää esimerkiksi mainontaan pelin sisäisten mainostaulujen kautta. Battle Infinity -ekosysteemiin on tulossa myöhemmin oma DeFi-vaihto (IBAT Battle Swap), joka mahdollistaa tokeneiden saumattoman vaihtamisen.

Battle Infinityn natiivitoken, $IBAT, on BEP-20 token, eli se on rakennettu Binance Smart Chainiin. $IBAT tokenia käytetään palkintojen jakamiseen ja stakingiin, ja näitä tokeneita on olemassa yhteensä 10 miljardia kappaletta. Ennakkomyynnissä sijoittajat saivat ostaa 28% kokonaistarjonnasta. $IBAT mahdollistaa pelien pelaamisen lisäksi myös passiivisen tulon hankkimisen: käyttäjät voivat lukita tokeninsa 30:ksi, 60:ksi, 90:ksi tai 360:ksi päiväksi, jonka aikana sijoitus voi kasvaa korkoa. 

10. Bitcoin – Paras kryptovaluutta aloittelijoille

Kaikista CoinMarketCapissa listattujen yli 17 000 digitaalisen valuutan sijoituksista yli 40% on tehty Bitcoiniin. Tämä korostaa selvästi sitä, että Bitcoin on suosituin ja arvokkain kryptovaluutta.

Bitcoin on myös de facto kryptovaluutta markkina-arvon ja massatietoisuuden kannalta. Nämä seikat huomioon ottaen Bitcoin on kiistatta paras kryptovaluutta aloittelijoille, mutta tottakai myös kokeneemmille sijoittajille. Monet näkevät Bitcoinin tänä päivänä kullan veroisena sijoituskohteena, johon sijoitetaan laman aikana, koska se pitää arvonsa hyvin myös laskukausien aikana.

Vaikka se käy kauppaa kymmenillä tuhansilla dollareilla, voit sijoittaa Bitcoiniin murto-osissa. Jo haluat, voit aloittaa sijoittamisen vain muutamalla kymmenellä eurolla. 

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sääntelemättömiä sijoituskohteita. Ei EU:n sijoittajansuojaa.

11. Ethereum (ETH) – Valtava lohkoketjuverkko älysopimuksille

Ethereum ei esittelyjä kaipaa, sillä se on yksi markkinoiden arvokkaimmista kryptovaluutoista, ja laajimmista lohkoketjuverkoista. Se erikoistuu hajautettujen sovellusten (dApp) kehittämiseen maailmanlaajuisesti, ja tämän käyttötarkoituksen pohjana toimii sen älysopimustoimintoja tarjoava lohkoketjuverkko. Älysopimusten avulla dAppsien kehittäjät voivat poistaa kaikki kolmannet osapuolet tietyistä tapahtumista, mikä tekee prosessista täysin hajautetun. 

Kun otetaan huomioon, että Ethereum on yksi ensimmäisistä kryptovaluutoista, jonka käyttötarkoitus on huomattavasti laaja-alaisempi, kuin esimerkiksi Bitcoinin, se on ehdottomasti yksi kuumimmista kryptovaluutoista nyt ja tulevaisuudessa. Vaikka Ethereumin korkeita GAS-maksuja on kritisoitu pitkään, asiaan on jo luvassa korjaus: Ethereum 2.0 -päivityksen myötä koko projekti siirtyy PoW-algoritmista PoS-algoritmiin. 

Tämä kolmivaiheinen päivitys saatiin päätökseen elokuussa 2022, jonka myötä Ethereum siirtyi “Proof-of-stake” -protokollaan. Tämä lisää merkittävästi sen lohkoketjun skaalautuvuutta ja alentaa maksuja. Päivityksen uskotaan pitkällä aikavälillä siivittävän Ethereumin uusiin korkeuksiin arvonsa puolesta, kun Web 3.0 tulee laajemmin käyttöön myös kuluttajatasolla.

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita sääntelemättömiä sijoituskohteita. Ei EU:n sijoittajansuojaa.

Kryptovaluutan ostamisen riskit

Suurin riski kryptovaluuttoihin sijoittamisessa on se, että voit menettää rahaa. Vaikka kryptovaluutat voivat parhaimmillaan olla erittäin tuottoisia sijoituskohteita, niiden tarjoamalle tuotolle ei ole minkäänlaisia takeita. Et voi koskaan olla varma, että ansaitset rahaa, tai että jokin kryptovaluutta on kannattava juuri näissä markkinaolosuhteissa. Kaikki kaupankäynti-tilillesi tallettamat varat voivat olla vaarassa.

Eri tapoja ostaa kryptovaluuttaa

Kun olet aikeissa ostaa kryptovaluuttaa, sinun kannattaa kaiken muun lomassa miettiä sitä, millä maksutavalla teet ensimmäisen krypto-ostoksesi. Maksutavasta riippuen ostoksesi näkyy sijoitustililläsi vasta tietyn ajan kuluessa, paitsi jos ostat kryptoa krytoilla, jolloin siirto tapahtuu vain muutamassa sekunnissa.

Käydään seuraavaksi läpi parhaita tapoja ostaa kryptovaluuttaa.

Osta kryptovaluutta luotto- tai pankkikortilla

Paras tapa ostaa kryptovaluuttaa verkossa on tehdä se suoraan pankki- tai luottokortilla. Tällöin ostoksesi tehdään yleensä välittömästi. Jos esimerkiksi ostat kryptoa debit-kortilla OKX:stä, et vain hyödy välittömästä talletuksesta, vaan siirrot ovat maksuttomia.

Tämä koskee myös luottokortteja, mutta luottokorttiyhtiö saattaa veloittaa lisämaksun, joten muista tarkistaa tämä itse.

Osta kryptovaluuttaa Paypalilla

PayPal on joustava vaihtoehto, joka on saatavilla tietyissä kryptopörsseissä ja kaupankäyntisivustoilla. Useimmissa tapauksissa sinulta veloitetaan välityspalkkio, koska Paypal tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden suorittaa takaisinperintäpyyntö. Jos käytät vaihtoehtoista valuuttaa – maksat yksinkertaisesti 0,5% valuuttamaksun.

Osta kryptovaluuttaa Netellerillä tai Skrillillä

Erinomainen tapa ostaa kryptovaluuttoja verkossa on e-lompakko, kuten Neteller tai Skrill. Voit käyttää näitä molempia suosittuja e-lompakoita esimerkiksi OKX:n kryptopörssissä. 

Osta kryptovaluuttaa pankkisiirrolla

Monet kryptopörssit ja -välittäjät antavat sinun ostaa kryptovaluuttoja pankkisiirrolla, mikä on kustannustehokkaampi vaihtoehto monille alustoille käsitellä. Voit tehdä rahansiirrot täysin normaalisti, mutta huomio, että pankkisiirroissa tapahtuman läpi meneminen voi kestää muutaman päivän. Lisäksi jotkut alustat voivat veloittaa pankkisiirroista pienen maksun.

Kryptovaluuttalompakot

Kun ostat kryptovaluuttoja, ne tarvitsevat samalla tavalla turvallisen säilytyspaikan, kuin käteinen ja pankkikorttisi. Mutta koska kyseessä eivät ole konkreettiset valuutat, joita voisit kantaa taskussasi, kryptovaluuttojen säilytys toimii toisin. Vaikka kaupankäyntialusta tuntuu hyvältä paikalta säilyttää ostamasi kryptot, sitä ei suositella. Sen sijaan jokaisen kryptovaluuttoja ostavan kannattaa hankkia kryptovaluuttalompakko (eng. crypto wallet)

Kryptolompakoita löytyy markkinoilta useita erilaisia, jotka tarjoavat usein erilaisia lisäominaisuuksia ja -palveluita. Kryptolompakoissa voi kryptojen säilyttämisen lisäksi tallettaa kryptoja keräämään vuosikorkoa, vaihtaa kryptovaluuttoja muiden kanssa, tai parhaimmillaan ostaa NFT:eitä suoraan lompakon välityksellä. Mieti siis mitä palveluita lompakolta haluat. 

Toinen tärkeä asia miettiä on, haluatko, että kryptosi pysyvät online-tilassa (ns. “lämminvarasto”), jolloin kryptot ovat nettipankin tyylisesti salasanan tai ‘yksityisavaimen’ takana, vai offline-tilassa (ns. “kylmävarasto”), jolloin kryptosi ovat ulkoisella kovalevyllä. Online-tilassa olevat lompakot on suojattu monin eri suojakerroksin, mutta ne ovat silti haavoittuvaisia, koska ne ovat internetissä. Offline-lompakot taas ovat käytännössä ulkoisia kovalevyjä, joihin talletettuihin kryptoihin hakkereilla ei ole mitään mahdollisuutta päästä käsiksi.

Monet kaupankäyntialustat, jotka tarjoavat kryptoja, tarjoavat myös omia kryptolompakoitaan käyttäjilleen. Mutta varmista, että niiden tarjoamat lompakot toimivat yhteen esimerkiksi Binancen valtavan ekosysteemin kanssa, jotta kaupankäynti ei liikaa rajoittuisi pelkän lompakon takia. 

Kuinka ostaa kryptovaluuttaa – Aloittelijan opas

Tässä ‘Osta kryptovaluuttaa turvallisesti’ -artikkelissa olemme nyt käyneet läpi kaiken, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun olet aikeissa sijoittaa kryptovaluuttoihin. Ainoa jäljellä oleva asia, on itse asiassa ostaa kryptovaluuttaa.

Tarjoamme seuraavaksi konkreettisen osto-oppaan, jonka avulla pääset nopeasti jyvälle siitä, miten helppoa kryptovaluuttojen ostaminen on. Tässä oppaassa käytämme esimerkkinä OKX:n kryptopörssiä ja sinne juuri lanseerattua metaversekryptoa, Tamadogea, mutta nämä ohjeet pätevät myös suurimpaan osaan muista kaupankäyntialustoista ja kryptopörsseistä.

Vaihe 1: Rekisteröidy palveluun

Siirry OKX.com -sivustolle, jonka oikeasta yläkulmasta löydät ‘Sign up’-painikkeen. Tästä sinulle aukeaa lomake, johon täytät joko sähköpostiosoitteesi, tai puhelinnumerosi, ja keksit vahvan salasanan.

Kun klikkaat tämän jälkeen ‘Sign up’, saat joko puhelimeesi tai sähköpostiisi vahvistuslinkin, jonka myötä pääset jatkamaan rekisteröitymistä. Kun olet täyttänyt kaikki palvelun pyytämät tiedot, sinun on vielä lopuksi tunnistauduttava.

OKX

Tämä on vakiokäytäntö kaikille säännellyille välittäjille. OKX on säännelty kryptopörssi, minkä vuoksi se on erityisen turvallinen alusta ostaa kryptovaluuttoja, ja KYC-prosessi on yksi osa, jolla käyttäjien turvallisuus taataan. Voit suorittaa tämän vaiheen nopeasti lataamalla kopion passistasi tai ajokortistasi.

Vaihe 2: Talleta sijoituspääomaa

Kun tilisi on auki ja vahvistettu, voit siirtää sijoitustilillesi rahaa, jolla voit sitten ostaa kryptovaluuttaa. Voit siirtää rahaa pankkikortilta, suorana tilisiirtona, tai vaikka kryptolompakostasi, jos sinulle on jo kryptovaluuttaa hallussasi.

Huomaa, että OKX:ssä voit myös suoraan ostaa kryptovaluuttaa pankki- tai luottokortilla, joten sijoituspääoman tallettaminen ei ole pakollista. Jos kuitenkin päätät tehdä niin, siirrot ovat täysin maksuttomia. Kun olet valinnut maksuvälineen, kaikki on valmista: osta kryptovaluuttaa.

Vaihe 3: Osta kryptovaluuttaa

Viimeinen askel on siirtyä suoraan hakuvalikkoon ja kirjoittaa hakukenttään se kryptovaluutta, jota olet ostamassa. Käytämme tässä esimerkkinä Bitcoinia (BTC). Haku etsii ja ehdottaa sinulle tätä kryptoa, jolloin klikkaat sen sijoitussivun auki.

Kun olet Bitcoinin sijoitussivulla, näet sivun alareunassa kaupankäyntilomakkeen, jossa voit avata kaupan, eli ostaa kyseistä kryptoa. Sinun tarvitsee vain kirjata lomakkeelle millä summalla (USD) haluat ostaa Bitcoineja. Ohjelma laskee sinulle heti valmiiksi sen määrän, jonka verran saat valitsemallasi summalla BTC:tä.

OKX

Osta Bitcoin klikkaamalla ‘Open’, ja valitset maksuvälineeksi joko tallettamasi sijoituspääomaa, tai maksat ostoksen suoraan kortilla tai pankkisiirrolla. Kun kauppa on mennyt läpi, ostamasi BTC:t näkyvät pian sijoitustililläsi.

Yhteenveto

Tämä aloittelijan opas kryptovaluuttojen ostamiseen ja myymiseen verkossa on käynyt läpi kaikki asiat, jotka sinun tulee ottaa huomioon aloittaessasi sijoitusmatkaa näiden uuden maailman valuuttojen universumissa turvallisesti.

Yhteenvetona haluamme kuitenkin todeta, että aina on tärkeää tehdä itse laaja tutkimus niistä kryptovaluutoista, joihin haluat sijoittaa ennen kuin laitat niihin rahaa. Lisäksi on tärkeää, että valitset juuri itsellesi parhaat palvelut tarjoavan kryptopörssin tai välittäjän, jolla on mahdollisimman alhaiset maksut. 

Dash 2 Trade - Osta kuumin uusi krypto

Meidän arviomme

dash 2 trade logo
 • Esittelyssä Cointelegraphissa
 • Solid Proof auditoitu, CoinSniper KYC varmennettu
 • Kauppayhteisö, jossa on yli 70 000 jäsentä
 • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank, CEX
dash 2 trade logo
Kryptovaluutat ovat epävakaita, eikä sinulla ole pankkitakuuta. Voit menettää rahasi sijoittaessasi.

Usein kysytyt kysymykset

Miten ostan kryptovaluuttaa?

Mikä on paras sivusto ostaa kryptovaluuttaa?

Kannattaako kryptovaluuttoihin sijoittaa?

Mitä kryptoa kannattaa ostaa nyt?

Onko kryptovaluuttoihin sijoittaminen turvallista?