Litecoin koers
Litecoin (LTC) – Bron: TradingView

Litecoin heeft dit jaar een groot herstel gemaakt en is zo van rond de $70 gestegen naar de $97 op het moment van schrijven, met een groei van ruim +89% in het afgelopen jaar. In de afgelopen 24 uur is de LTC koers met +4% gestegen en in de afgelopen week is het met -10% gedaald.

Litecoin verwacht de volgende maand zijn volgende halving te krijgen, dit zal ervoor zorgen dat de block reward voor miners wordt gehalveerd, wat meer schaarste creëert.

Dit is erg bullish voor Litecoin, maar de altcoin profiteert ook van het feit dat de Securities and Exchange Commission (SEC) het niet beschouwd als een effect. Zo kan de altcoin verder gaan zonder zorgen over een mogelijke delisting van exchanges.

Litecoin Koers Verwachting – LTC een van de Beste Presterende Coins van 2023, Welke Crypto gaat Stijgen in de 2e helft van dit jaar?

Litecoin is in de loop van deze maand flink afgekoeld qua momentum, wat te zien is in de onderstaande afbeelding. Nadat de altcoin zijn jaarlijkse piek bereikte, ging de Litecoin koers bergafwaarts.

Litecoin koers
Litecoin koers grafiek – Bron: TradingView

En volgens technische indicatoren, heeft Litecoin zijn bodem nog niet bereikt, zo is zijn Relative Strength index (RSI, paarse grafiek) weer gestegen nadat het de 30 bereikte op maandag.

Ook zijn 30-daagse moving average (gele grafiek) ligt gevaarlijk dicht op de 200-daagse moving average (blauwe grafiek) en als het hier onder komt te liggen, zou de koers weer een grotere stijging kunnen maken.

Het goede nieuws is dat de support van Litecoin de afgelopen weken geleidelijk is gestegen, wat betekent dat het na de stijging van vandaag niet al te vee kan dalen, tenzij het onder dit niveau uitbreekt.

Litecoin verwacht de komende weken een stijging boven de $100 te maken, wat dit een goed moment maakt om LTC te kopen. De volgende Litecoin halving verwacht begin augustus plaats te vinden, waardoor de block rewards voor Litecoin zullen dalen van 12,5 naar 6,25 LTC per block.

De halvering van de block reward, verwacht, net als bij Bitcoin, meer schaarste te creëren voor LTC, doordat het moeilijker is om de altcoin te minen. Hierdoor is de verwachting groot dat de altcoin zal stijgen op lange termijn.

Maar ook het feit dat Litecoin geen slachtoffer is van de regulaties van de SEC, heeft een positieve invloed op de toekomst van Litecoin. Veel altcoins zijn door de SEC geclassificeerd als effect en zijn daardoor een deel van hun momentum verloren. Zo ligt Cardano (ADA) zo’n -25% lager dan het begin van juni, toen de SEC een aanklacht tegen Binance en Coinbase indiende.

Hierdoor heeft Litecoin een uitstekende positie om verder te stijgen in de resterende maanden van dit jaar, maar ook de aankomende jaren. Waarschijnlijk zal LTC in 2024 stijgen naar $150+.

Veelbelovende Nieuwe Altcoins om aan je Crypto Portfolio toe te voegen

Hoewel Litecoin zich in een uitstekende positie bevindt, zijn er ook andere altcoins op de markt die de komende tijd verwachten een grote stijging mee te maken.

Zo zijn er op dit moment meerdere nieuwe cryptomunten die nog in de presale te koop zijn. Crypto investeerders kunnen deze altcoins kopen voor een lage prijs voordat ze gelist worden op exchanges, vanaf dat moment verwacht de cryptomunt te stijgen in waarde.

Een voorbeeld van een presale crypto project dat het op dit moment erg goed doet, is Ecoterra, een nieuwe duurzame crypto op de Ethereum blockchain, met zijn eigen unieke Recycle-to-Earn (R2E) systeem. Het project heeft met de verkoop van zijn $ECOTERRA token al meer dan $6 miljoen opgehaald.

Op dit moment is er weinig tijd om nog mee te doen aan de presale, omdat morgen de laatste dag is dat je de token in de presale kunt kopen. Dit heeft FOMO gecreëerd waardoor het project de laatste tijd nog meer geld ophaalt. Daarnaast krijg je in deze laatste fase een bonus van 10% extra tokens

Ecoterra verwacht later dit jaar zijn platform te lanceren, met name zijn Recycle-to-Earn app, waarmee iedereen over de hele wereld geld kan verdienen met recyclen, dit kan zo simpel zijn als lege flessen inleveren bij een automaat in jouw supermarkt.

Gebruikers van de app krijgen $ECOTERRA tokens voor het recyclen, maar kunnen ook non-fungible tokens (NFT’s) verdienen. Deze tokens kunnen verkocht worden op de markt voor geld of gebruikt op het platform op verschillende manieren. Dit systeem verwacht mensen massaal te stimuleren om meer te recyclen. Ecoterra zal ook mensen belonen voor het gebruik van groene stroom.

$ECOTERRA tokens kun je niet alleen verkopen, je kunt ze ook staken voor passief inkomen of gebruiken op het platform van Ecoterra. Je kunt er bijvoorbeeld carbon credit NFT’s mee kopen om je ecologische voetafdruk te verlagen en bedrijven kunnen tokens gebruiken voor het kopen van gerecyclede materialen.

Met nog minder dan 2 dagen te gaan, is dit een unieke mogelijkheid om Ecoterra tokens te kopen voor een vaste lage prijs voordat ze gelist worden op exchanges en verwachten een grote stijging mee te maken door de toenemende vraag naar $ECOTERRA. Vergeet niet dat je ook 10% extra tokens krijgt op dit moment.

Je kunt Ecoterra tokens kopen in de presale door naar de website te gaan en je wallet te verbinden, vervolgens wissel je ETH of USDT in voor $ECOTERRA.

$ECOTERRA tokens zijn tijdens de laatste fase van de presale te koop voor $0,01 per stuk, maar met de 10% extra bonus, heb je ze eigenlijk voor $0,0091 per stuk.

Wall Street Memes (WSM) - Nieuwste Meme Coin

Onze beoordeling

wall street memes presale
  • Community met meer dan 1 miljoen volgers
  • $500.000 opgehaald op eerste lanceringsdag
  • Ruime NFT Project Ervaring
  • Presale Nu Live - wallstmemes.com
wall street memes presale