Wist je dat het hele proces van hoe Bitcoin kopen werkt comfortabel vanuit je luie stoel kan? Bovendien kan Bitcoins kopen al in enkele minuten volledig geregeld zijn. Je kunt dit zelf eenvoudig doen door een account te openen bij een gereguleerde aanbieder van Bitcoin.

Na het openen van je account om Bitcoin te kopen zet je er een geldbedrag op dat je wilt investeren in Bitcoin, en gebruik je dit voor je aankoop. Als je nog geen ervaring hebt met het kopen van Bitcoin zal deze blog je hierbij helpen. In het stappenplan leggen we je van A tot Z uit hoe betrouwbaar en goedkoop Bitcoin kopen werkt.

Hoe Bitcoin Kopen Nederland – Veilig Bitcoin Kopen in 5 simpele stappen

In het snelle stappenplan hieronder nemen we je vliegensvlug mee langs de stappen hoe Bitcoin kopen Nederland werkt. We gebruiken als voorbeeld Bitcoin aanbieder eToro. Bij deze SEC-gereguleerde broker kun je al voordelig investeren in Bitcoin vanaf zo’n €45.

 • ✅ Stap 1: Maak een eigen eToro account
  Je begint met het registreren van een eigen eToro account. Dit doe je door op de groene knop te klikken en de gevraagde persoonlijke informatie in te vullen. Dit is volledig gratis!
 • 💳 Stap 2: Zet geld op je eToro account
  Je kunt kosteloos geld storten op je nieuwe account. De minimale storting bedraagt ongeveer €45. Je kunt dit storten via betaalmethodes als iDeal, creditcard en PayPal.
 • 🔎 Stap 3: Zoek naar Bitcoin
  Gebruik de zoekbalk op de eToro website om te zoeken naar ‘Bitcoin’. Op de productpagina van Bitcoin klik je daarna op de knop met ‘Handelen’.
 • 🛒 Stap 4: Koop Bitcoin
  Vul het bedrag in dat je wilt investeren in Bitcoin en klik op ‘Open Trade’. Hierna bevestig je de order, en eToro voert de transactie uit. Je geld wordt afgeschreven, en de gekochte Bitcoin wordt automatisch toegevoegd aan je portfolio.
Heb je behoefte aan een uitgebreidere uitleg over hoe Bitcoin kopen in Nederland werkt, of wat eToro precies voor broker is? Verderop in het artikel vindt je een volledige, uitgebreidde guide waarin alle stappen van veilig Bitcoin kopen en verkopen tot in de detail worden besproken.

Waar Veilig Bitcoin Kopen en Verkopen

Als je je afvraagt hoe veilig Bitcoin kopen en verkopen online werkt, dan helpen wij je op weg. Er zijn tientallen verschillende cryptocurrency trading platformen waar goedkoop Bitcoin kopen mogelijk is. Hoe vind je als beginner nu de beste plek voor betrouwbaar Bitcoin kopen?

Daar helpen wij je bij door zes betrouwbare, veilige Bitcoin handelsplatformen op een rijtje te zetten. Bij deze aanbieders kun je veilig Bitcoin kopen.

Let bij het kiezen van een handelsplatform op de verschillen in kosten die ze berekenen aan de gebruikers. Het is ook goed om te kijken of een platform gereguleerd is door een financiële toezichthouder. Overweeg bij het kiezen eens onderstaande platformen:

1. eToro – Beste platform Bitcoin Kopen Nederland in 2023

etoro logo

eToro is een populair platform voor investeerders. Deze broker werd in 2007 opgericht, en meer dan 20 miljoen beleggers investeren hier hun geld. Je kunt betrouwbaar Bitcoin kopen bij eToro tegen lage kosten.

Een betere broker voor veilig Bitcoin kopen Nederland is er eigenlijk niet. eToro hanteert niet alleen lage kosten en wordt gereguleerd door diverse toezichthouders zoals de SEC, FCA en CSEC maar is ook zeer makkelijk in gebruik voor elk niveau belegger.

Een account openen kan in enkele minuten. Vervolgens is de eerste storting minimaal €45, en kun je daarna direct bepalen welke Bitcoin kopen strategie je wilt hanteren. De gekozen strategie kun je oefenen met het gratis demo-account, maar je kunt ook gebruik maken van de copytrading tool en andere beleggers hun trades kopiëren.

Hoe Bitcoin kopen - eToro

eToro hanteert geen kosten om geld te storten. Wanneer je wilt beginnen met Bitcoin kopen en verkopen betaal je enkel het verschil tussen de koop en verkoopprijs. Dit heet de spread.

Wat wij goed vinden aan eToro:

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Laag minimaal startbedrag en kosten
 • Veel verschillende beleggingsmogelijkheden
 • Betrouwbaar en gereguleerd door meerdere partijen

Let op: Cryptocurrency zijn een zeer volatiele investering en jouw kapitaal loopt risico.

2. OKX – Koop gemakkelijk Bitcoin en andere cryptocurrency

okx logo

OKX is één van de veiligste crypto exchanges. Zo heeft OKX meerdere accountbeveiligingsopties die ervoor zorgen dat je beleggingen optimaal beschermt worden. Bij OKX kun je terecht voor het handelen in verschillende cryptocurrency’s en geven ze de gebruikers de mogelijkheid om extra rendement te krijgen wanneer zij gebruik maken van staking, mining of savings.

OKX is opgericht in 2017 en het hoofdkantoor staat in Malta. OKX is erg gebruiksvriendelijk en dit is dan ook te zien in hoe het platform is ingericht. OKX biedt verschillende uitleg video’s om het voor beginnende investeerders zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het team van OKX bestaat uit verschillende financiële adviseurs, IT professionals en handelsdeskundigen. OKX is dus de website voor het kopen van Bitcoin en andere cryptocurrency.

Wat wij goed vinden aan OKX:

 • Erg veilig en betrouwbaar door meerdere accountbeveiligingsopties
 • Verschillende uitleg video’s voor beginners
 • Het platform biedt extra rendement
 • Makkelijk te gebruiken platform
 • Handelen in Bitcoin, DeFi munten en altcoins

Let op: Cryptocurrency zijn een zeer volatiele investering en jouw kapitaal loopt risico.

3. Plus500 – De populaire crypto app met een aanbod van meer dan 2 duizend financiële instrumenten

De Plus500-app, is een crypto app die je 24 uur en 7 dagen per week de mogelijkheid geeft meer dan 2 duizend financiële instrumenten te kopen en te verkopen. Dit aanbod gelijk aan het aanbod wat te vinden is op het Plus500-web platform. Ook de crypto Bitcoin kopen behoort tot het aanbod van Plus500.

Nooit meer de laatste ontwikkeling binnen het Plus500 platform missen? Schakel dan de zogenoemde push-meldingen in.  Tot slot heb je bij deze crypto app de mogelijkheid om een prijs waarschuwing instellen, die je helpen bij de transacties.

Eenvoudig een account aanmaken? Ga naar de website van Plus500 en voer hier je e-mailadres in en maak een wachtwoord aan. De tweede stap is je rekening verifiëren met behulp van je paspoort of rijbewijs. Vergeet ook geen bankverklaring aan te leveren. Met dit document word je adres vastgelegd.

In de laatste stap is het mogelijk om op het account geld te storten. De minimale storting bij deze crypto app is 100 euro. Ga vervolgens eenvoudig aan de slag met het kopen en verkopen van crypto, met behulp van de zoekbalk.

Wat wij goed vinden aan Plus500:

 • CFD trading aanbod met meer dan 2 duizend instrumenten
 • Lage spreads bij EUR/USD FX Pair
 • Maximale leverage tot 1:30
 • 24/7 klantenservice bereikbaar
 • Beschikbaar voor PC, smartphones en tablets

 77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

4. Crypto.com – Snel groeiende broker voor Bitcoin kopen Nederland

cryptocom logo

Broker Crypto.com timmert hard aan de weg, en heeft een marketingcampagne opgezet om de komende tijd nieuwe klanten te lokken. Het doel van ze is uiteindelijk de grootste broker en app te worden waar Bitcoin kopen mogelijk is. Je kunt nog meer bij Crypto.com.

Zo kun je er je Bitcoin of andere cryptomunten vastzetten in ruil voor een beloning. Zo kun je meer Bitcoin verdienen door deze te kopen en vervolgens te laten staan. Je kunt bij Crypto.com ook investeren in bijvoorbeeld NFT’s.

Crypto.com heeft echter nog niet dezelfde mate van regulatie, betrouwbaarheid en gebruiksgemak als concurrent eToro. Daardoor blijven zij vooralsnog tweede op de lijst.

Wat wij goed vinden aan Crypto.com:

 • Groeit snel
 • Je kunt hier crypto staken
 • Mogelijkheid om NFT’s te kopen

Let op: Cryptocurrency zijn een zeer volatiele investering en jouw kapitaal loopt risico.

5. Bitstamp – Bitcoin kopen broker met veel ervaring

bitstamp logo

Al sinds 2011 kun je bij broker Bitstamp betrouwbaar Bitcoin kopen. Hiermee zijn ze één van de oudste brokers die nog steeds actief is, wat wel wat zegt over hoe goed Bitstamp werkt!

Het platform van Bitstamp is erg ‘clean’ in gebruik. Bitstamp scoort punten voor eenvoudig, duidelijkheid en klantgemak. Bovendien zijn er naast Bitcoin nog zo’n 70 andere digitale munten beschikbaar.

Wat wij goed vinden aan Bitstamp:

 • Actief sinds 2011
 • Overzichtelijke interface
 • Ruim aanbod van cryptomunten

6. Coinbase – Crypto Kopen bij de bekendste exchange

Coinbase-logo

Coinbase is een bedrijf dat je wellicht kent. Het afgelopen jaar is Coinbase regelmatig in het nieuws geweest, onder andere voor hun beursgang in 2021 en het ontwikkelen van een eigen marktplaats voor NFT’s.

Coinbase behoort al geruime tijd tot de grotere exchanges ter wereld qua gebruikers en volume. Toen Bitcoin opkwam bood Coinbase al Bitcoin kopen met iDeal en Bitcoin kopen met PayPal aan, en wist zo veel gebruikers te lokken. Het platform is eenvoudig en Bitcoin kopen en verkopen is bij Coinbase gemakkelijk en snel te doen.

Bij Coinbase kun je nog meer doen dan Bitcoin kopen en verhandelen. Coinbase heeft de afgelopen jaren regelmatig nieuwe functies toegevoegd, zoals Coinbase Earn, de Coinbase NFT markt, eigen crypto cards en een betrouwbare wallet.

Wat wij goed vinden aan Coinbase:

 • Bekende exchange
 • Eigen NFT-marktplaats
 • Interface gemakkelijk in gebruik

7. Binance – Bitcoins kopen bij de grootste broker ter wereld

binance logo

Superbroker Binance is de grootste aanbieder van Bitcoin en crypto-exchange ter wereld. Binance doet hard haar best dit te blijven.

Zo biedt deze broker heel veel verschillende opties en mogelijkheden. Je vindt er honderden (600+) verschillende cryptomunten. Uiteraard valt ook Bitcoin onder dit aanbod. Je kunt bij Binance NFT’s kopen, verdienen met staking en korting krijgen op fees door de eigen Binance Coin te gebruiken.

Hoe Bitcoin Kopen - Binance

Het nadeel van Binance is de mindere regulatie en toezicht op de munten. In het aanbod zitten ook zogeheten ‘shitcoins’. Wanneer Bitcoin kopen en verkopen je doel is heb je hier niet mee te maken.

Wat wij goed vinden aan Binance:

 • Grootste broker
 • Grootste crypto aanbod
 • Diverse mogelijkheden

8. Bitpanda – Bitcoin kopen en betalen met eigen pinpas

bitpanda

Bitcoin is nummer 9 in ons overzicht van brokers waar veilig Bitcoin kopen mogelijk is. Je vindt hier cryptomunten, maar ook producten als edelmetalen, aandelen en indexen. Ook kun je een Bitpanda Card aanvragen, en deze gebruiken om te betalen met het digitale geld op je Bitpanda account.

Een andere bijzonderheid aan Bitpanda is de mogelijkheid om te investeren in een cryptocurrency index. Deze neemt de gemiddelde koersen van in totaal 5, 10 of 25 verschillende cryptomunten die er beschikbaar zijn bij Bitpanda.

Wat wij goed vinden aan Bitpanda:

 • Eigen academy
 • Betaal met Bitpanda Card
 • Investeer in crypto indexen

9. Bitvavo – Bitcoin kopen Nederland doe je hier

bitvavo

Bitcoin kopen Nederland: dit doe je bij Bitvavo. Bitvavo is namelijk een van oorsprong Amsterdams bedrijf, dat al jaren actief is als aanbieder van Bitcoin en andere cryptomunten via hun eigen website.

Tegenwoordig koop je bij Bitvavo Bitcoin en nog meer dan 175 verschillende andere cryptomunten. Je doet dit op een cleane website, of via de handige Bitvavo app. Je kunt dus ook Bitcoin kopen Nederland op je iPhone.

Wat wij goed vinden aan Bitvavo:

 • Geheel in het Nederlands
 • Aantal munten zijn te staken
 • Meer dan 175 beschikbare cryptomunten

Hoe kan je Bitcoin kopen en moet ik nu Bitcoin kopen of niet?

Welke Bitcoin kopen broker uit de bovenstaande lijst je wilt gebruiken is aan jou, maar ze werken allemaal ongeveer hetzelfde. De verschillen zitten met name in gebruiksgemak, en de verschillende regels en aanbod van de broker.

Is nu Bitcoin kopen verstandig? Over het algemeen geldt dat Bitcoin wordt gezien als de beste cryptocurrency om in te investeren. Nu Bitcoin kopen is echter een andere vraag, omdat ook Bitcoin in waarde kan dalen en stijgen. We raden aan zelf je onderzoek te doen, en daarop de keuze te maken of nu Bitcoin kopen een goed idee is.

Cryptomunten zoals Bitcoin zijn erg volatiel – dit betekent dat ze sterk en snel in waarde kunnen stijgen en dalen. Dit brengt risico’s met zich mee.

 • De Bitcoin kopen koers heeft afgelopen jaar een recordhoogte van maar liefst €57.000 bereikt. Tegelijkertijd is de munt op dit moment nog slechts zo’n €20.000 waard. Wat een verschil!

Hierom is het goed om je te verdiepen in de markt en de marktdynamiek voordat je overgaat tot Bitcoin kopen en verkopen. Wanneer Bitcoin kopen timen een goed idee is, is lastig. Een goede indicatie van wanneer Bitcoin kopen een goed idee is is het marktsentiment, en of er veel positieve aandacht is. Wanneer Bitcoin kopen niet slim is, is wanneer het nieuws overwegend negatief is en de munt al weken of zelfs maandenlang geen echte sterkte omhoog laat zien. Dan is er nog verdere daling waarschijnlijk.

Bovendien zijn er de afgelopen jaren veel ‘nieuwe’ cryptomunten die procentueel gezien sterker presteren dan de Bitcoin. Het kan lonen hierin (een deel van je portfolio) te investeren.

 • Er zijn tegenwoordig meer dan 17.000 verschillende digitale munten verkrijbaar
 • Overweeg Bitcoin geleidelijk in te kopen, of je investering te spreiden over diverse cryptomunten

Een interessante altcoin die we tippen is LBLOCK – die een revolutie in de wereld van het online gamen teweeg wil brengen met een systeem van giveaways en prijzen waarvan alle holders profiteren.

Let op: Cryptocurrency zijn een zeer volatiele investering en jouw kapitaal loopt risico.

Waarom Bitcoin Kopen – Voordelen van Bitcoin Kopen

Voordat je echt begint met Bitcoin kopen is het goed om te overwegen of Bitcoin kopen past binnen je portfolio en strategie. In onderstaande secties nemen we een aantal kenmerkende punten van Bitcoin door, die kunnen helpen bij het bepalen of BTC geschikt is.

Bitcoin is sinds 2009 enorm gestegen in waarde

Veel beleggers beginnen met Bitcoin omdat ze gehoord hebben over mensen die in het verleden rijk zijn geworden door in de munt te investeren. En dat klopt: sinds 2009 is Bitcoin enorm in waarde gestegen. Dit ging van een prijs van enkele naar duizenden euro’s.

Als je een aantal jaar geleden had geinvesteerd in Bitcoin (2017) en de munten had gehouden tot de all-time-high in 2021 je bijna 7000% winst zou heben gemaakt.

Bitcoin Kopen Nederland - prijsverloop bij eToro

Wanneer Bitcoin Kopen – Buy the Dip

Cryptomunten zoals Bitcoin stijgen en dalen in waarde. Het is zelden dat dit in één rechte lijn omhoog gaat. Er zijn bull- en bearmarkets. Dit houdt in dat de prijsbewegingen overwegend omhoog of omlaag gaan voor een periode. Het einde van een bearmarket is een goed moment van wanneer Bitcoin kopen goedkoop kan.

Op dit moment is Bitcoin minder dan de helft waard vergeleken met het vorige hoogtepunt. Je zou kunnen zeggen dat je als het ware 50% korting krijgt ten opzichte van dat moment. Bitcoin kent regelmatig deze prijsbewegingen omhoog en omlaag.

Bitcoin buy the dip

Gelimiteerd aantal munten

Alle grote wereldmunten – of het nou de euro, dollar, pond of een andere munt is – zijn onderhevig aan inflatie. Dit komt met name doordat de centrale bank besluit geld bij te printen.

In het geval van Bitcoin kan de voorraad niet worden gemanipuleerd door individuele personen of instanties. Bitcoins worden automatisch gemined, en er is een maximaal aantal.

Rond 2140 zal – naar verwachting – de laatste Bitcoin gemined zijn. Er zullen dan in totaal 21 miljoen Bitcoins zijn. Hiermee heeft het wat weg van goud, dat ook gelimiteerd in voorraad is.

Bitcoin zou daarmee een digitale store of value kunnen worden – vergelijkbaar of zelfs ter vervanging van bijvoorbeeld goud.

Snelle en gedecentraliseerde transacties

Bitcoin is niet de meest efficiënte cryptomunt. Bepaalde concurrenten zijn een stuk sneller, en hebben meer capaciteit dan Bitcoin. Bitcoin werkt echter betrouwbaar – en is met een transactietijd van zo’n 10 minuten nog altijd veel sneller dan traditionele manieren van betalen.

De kosten van een Bitcointransactie zijn bovendien laag. Vaak gaat het in totaal om enkele euro’s, ongeacht de hoeveelheid Bitcoins kopen over verkopen in de transactie.

Het systeem hiervoor is bovendien volledig gedecentraliseerd en loopt via de blockchain. Geen enkele persoon, centrale bank of overheid kan dit beïnvloeden of de controle overnemen.

Kleine hoeveelheden Bitcoin kopen

Een andere belangrijke kwaliteit van Bitcoin is dat de digitale munt opgedeeld kan worden in kleinere stukjes. Je kunt bijvoorbeeld een halve, kwart of nog veel kleiner deel van een Bitcoin kopen. Dit is een beetje alsof je in plaats van een briefje van 100 bijvoorbeeld investeert in een munt van 10 cent.

Bitcoin is namelijk ontzettend veel waard geworden, waardoor het voor veel beleggers te duur is om een volledige Bitcoin te kopen. Door een klein deel van een Bitcoin te kopen kun je nog steeds gebruik maken van alle voordelen en meeprofiteren van de prijs.

Verdien passief inkomen

Steeds meer platformen bieden mogelijkheden aan om je Bitcoin vast te zetten in ruil voor beloningen. Zo kun je zonder iets te doen meer Bitcoin verdienen. Dit kan bijvoorbeeld bij het platform Aqru.

Hoe Bitcoin Kopen Nederland – Veilig Bitcoin Kopen met iDeal, PayPal of creditcard

Veilig Bitcoin kopen met iDeal of veilig Bitcoin kopen met PayPal of een andere betaalmethode kan op verschillende manieren. Heb je onderzocht of Bitcoin kopen wat voor jou is? Dan nemen we hieronder de beste opties door.

Hoe Bitcoin Kopen met iDeal

Hoe Bitcoin kopen met iDeal werkt is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt hiervoor het beste een account aanmaken bij broker eToro. Nadat je dit hebt gedaan kun je per iDeal geld overmaken op je account, en dit inruilen voor het gewenste aantal Bitcoin.

Hoe Bitcoin Kopen met PayPal

Ook voor PayPal werkt het op deze manier. Verschillende brokers bieden Bitcoin kopen met PayPal aan, en ook eToro doet dit gelukkig. Je kunt vanaf €45 euro storten met PayPal naar je account.

Hoe Bitcoin Kopen met creditcard of bankoverschrijving

Een aantal van de aanbieders uit het hoe Bitcoin kopen overzicht bieden deze manier van Bitcoin kopen aan. Je schaft dan Bitcoin direct aan met een creditcard.

Hier kunnen echter kosten bij komen. Zo rekenen Binance en Coinbase respectievelijk 4,5% en 3,99% kosten over deze betalingen.

eToro daarentegen biedt volledig kostenvrij goedkoop Bitcoin kopen aan per creditcard of bankoverschrijving.

Hoe Bitcoin Kopen met Neteller or Skrill

Neteller en Skrill? Welke Bitcoin kopen aanbieders bieden deze optie aan? Het is er één, en dat is eToro. Je kunt net als met de andere betaalmethodes beginnen vanaf een storting van €45.

Waar kan ik Bitcoin Kopen Nederland – beste opties om betrouwbaar en veilig Bitcoin te kopen

Nu weet je met welke betaalmethodes Bitcoin kopen Nederland mogelijk is. Vervolgens is de vraag ‘waar kan ik Bitcoin kopen’? Wat zijn de verschillende opties voor aanbieders? We nemen dit nu door, en bijvoorbeeld ook het verschil tussen goedkoop Bitcoin kopen via een broker, wat zijn crypto signalen en wat is een DEX?

Hoe werkt Bitcoin Kopen met behulp van crypto signalen?

Wanneer je gebruik maakt van crypto signalen bepaal je wanneer Bitcoin kopen aan de hand van indicatoren. Dit zijn vaak technische snufjes, zoals bepaalde patronen op de charts die je herkent.

Online kun je vaak informatie vinden over deze crypto signalen, die je achtergrondinformatie geven of nu Bitcoin kopen een goed idee is. Waar kan ik Bitcoin kopen en crypto signalen vinden? Nou, bijvoorbeeld bij eToro!

Hoe kan ik Bitcoin Kopen bij een Bitcoin exchange?

Een exchange lijkt erg op een broker. Ook een exchange faciliteert voor jou toegang tot de cryptomarkt. Goede en bekende exchanges zijn bijvoorbeeld eToro en Crypto.com.

Bij een exchange geef je een bepaalde hoeveelheid geld, en vertel je een order te willen plaatsen. Zij zorgen dan dat je order wordt uitgevoerd als koop en verkoop elkaar matchen.

Het grootste probleem met exchanges is de regulatie. Niet alle platformen zijn gereguleerd en geschikt voor veilig Bitcoin kopen. Ook kun je niet bij alle platformen gebruik maken van Bitcoin kopen met iDeal of Bitcoin kopen met PayPal of een creditcard.

Hoe werkt Bitcoin Kopen via een broker?

Bitcoin kopen via een broker is de populairste manier van Bitcoin kopen Nederland en de algehele markt. Een broker is een tussenpartij tussen jou als belegger en de markt, en maakt mogelijk direct te handelen met de broker.

Hoe Bitcoin kopen - broker en exchange eToro

Een broker gebruiken is de eenvoudigste en vooral beste manier van veilig Bitcoin kopen online. Brokers zoals eToro zijn bijvoorbeeld gereguleerd door verschillende financiële autoriteiten en toezichthouders – zoals de SEC. Je weet daardoor zeker dat je geld en digitale munten in goede handen zijn.

 • Bij een broker kun je gebruikmaken van verschillende betaalmethodes zoals iDeal, PayPal, creditcard en bankoverschrijving.
 • eToro support al deze methodes en bovendien ook Skrill en Neteller voor het storten van fondsen.

Hoe Bitcoin kopen via een decentralised exchange (DEX)?

Een decentralised exchange is een broker of aanbieder die gebouwd is op de blockchain en daardoor niet gecontroleerd of beïnvloed kan worden door externe partijen. Vaak geeft dit extra privacy en kun je hier bijvoorbeeld Bitcoin kopen zonder ID of verificatie.

Je kunt bij een decentralized exchange dus direct Bitcoin kopen van een verkoper zonder tussenkomst van een derde partij. Het nadeel hiervan is echter dat risico’s met zich meebrengt. Er is geen regulatie aanwezig. Soms zijn volumes laag, en kan de liquiditeit onvoldoende zijn.

Bitcoin Kopen Nederland – Bitcoin prijsstelling begrijpen

Tijdens je research naar Bitcoin en de mogelijkheden voor Bitcoin kopen Nederland is het je wellicht al opgevallen dat de Bitcoin prijs vaak wordt weergegeven in dollars. Dit is ook voor veel andere producten gebruikelijk. Let altijd goed op of de prijs in € of $ is!

De prijs van Bitcoin wordt omgerekend naar de traditionele munteenheden. Hoe wordt deze prijs nou bepaald? Dat is heel simpel! De Bitcoin prijs is het rechtstreekse gevolg van de vraag en aanbod naar de digitale munt.

Dat betekent ook dat naarmate meer en meer mensen Bitcoin kopen de waarde zal blijven stijgen. Wanneer er echter meer aanbod van Bitcoin is dan vraag, dan ‘duwen’ verkopers de prijs omlaag.

Nu Bitcoin kopen - prijsstelling en verloop

Wanneer we het hebben over de historische prijs van Bitcoin, dan is het de afgelopen jaren als een raket gegaan. Bitcoin werd oorspronkelijk voor minder dan een euro verkocht! Begin november 2021 bereikte Bitcoin een recordprijs van ruim €58.000 euro.

Soms zie je dat de ene aanbieder van Bitcoin kopen andere prijzen hanteert dan de andere. Het gaat dan doorgaans om kleine verschillen van enkele tientallen euro’s in waarde.

Deze ontstaan doordat Bitcoin niet gecentraliseerd wordt aangeboden. Bij de verschillende exchanges kunnen er door het specifieke aanbod en vraag bij de exchange in kwestie verschillen ontstaan in de prijs. Slimme beleggers spelen hier op in, en wanneer prijsverschillen te groot worden zie je deze binnen minuten weer kleiner worden en terug in balans raken.

Bitcoin Kopen Nederland – koersverwachting

Als je op google op zoek gaat naar Bitcoin koersverwachtingen kom je van alles tegen. Allerhande zelfverklaarde analisten doen op het internet uitspraken over de prijs van Bitcoin in de nabije toekomst. Deze voorspellingen komen echter zelden uit.

Er valt simpelweg niet met 100% zekerheid te zeggen wat de prijs van Bitcoin op de korte termijn gaat doen. De markt bepaald de prijs, en die wordt door allerlei factoren beïnvloed. Wanneer Bitcoin kopen een wens is van je, kan het voor de prijs beter zijn om naar het grote plaatje te kijken.

Wanneer we uitzoomen op de grafieken wordt er namelijk één ding wel duidelijk. Sinds het begin is Bitcoin steeds verder gestegen in waarde. Dit gaat gepaard met correcties, bear markets en andere tijdelijke dalingen, maar de algemene trend is omhoog geweest. Een lange termijn strategie lijkt daarom de beste optie om je te wapenen tegen de volatiliteit en prijwisselingen van Bitcoin.

Wanneer Bitcoin Kopen?

We komen er dus steeds op terug dat het erg lastig is om te timen wanneer je het beste Bitcoin kunt kopen. De prijs schommelt sterk, en het is daarom aan te raden om geleidelijk te investeren (dit heet Dollar Cost Averaging en houdt in dat je periodiek een bedrag inlegt) en te focussen op de lange termijn.

Stel dat je begint met Dollar Cost Averaging, dan werkt dit ongeveer als volgt:

 • In januari koop je €100 Bitcoin tegen een Bitcoin prijs van €40.000
 • In februari koop €100 Bitcoin tegen een Bitcoin prijs van €50.000
 • In maart koop €100 Bitcoin tegen een Bitcoin prijs van €30.000
 • In april koop je €100 Bitcoin tegen een Bitcoin prijs van €30.000

Wanneer je kijkt naar je investeringen over 4 maanden, dan krijg je een gemiddelde aankoopprijs van €37.500. Je bent dus iets duurder uit dan wanneer je enkel in maart en april had gekocht, maar wanneer je alleen in februari Bitcoin had gekocht had je een groot verlies geleden.

Hoe Veilig Bitcoin Kopen?

Veilig Bitcoin kopen kan je op verschillende manieren doen. Zo is het belangrijk de juiste brokers te gebruiken, waar je gereguleerd betrouwbaar Bitcoin kunt kopen.

Veilig Bitcoin Kopen bij gereguleerde brokers?

Bitcoin kopen bij een gereguleerde online broker is zonder twijfel de veiligste manier van Bitcoin kopen in Nederland. Een broker die in zowel Amerika, Europa als Australië over de nodige licenties beschikt van regulatoren is eToro.

Wanneer je een gereguleerde broker gebruikt is anoniem Bitcoin kopen of Bitcoin kopen zonder ID niet mogelijk. Dit doordat de broker voor de regulatie moet voldoen aan voorwaarden tegen het witwassen van geld, en dit omvat een verificatie van je identiteit. Dit mag gewoon je ID of paspoort zijn.

Een extra voordeel van gereguleerde exchanges is dat je vaak (deels) verzekerd bent in het geval van problemen of hacks bij de broker. Uiteraard gaan gereguleerde brokers goed om met je gegevens.

Let op de kosten

Om veilig Bitcoin te kunnen kopen in Nederland moet je een goed idee hebben over de kosten die je betaald bij een bepaalde crypto exchange. Sommige methodes om Bitcoin te kopen kunnen namelijk erg duur worden, dit zijn de belangrijkste kosten om naar te kijken:

 • Commissie: Dit zijn de kosten die je betaalt bij brokers en exchanges als je Bitcoin koopt of verkoopt. Vaak is dit een bepaald percentage.
 • Spread: De moeilijkste kosten om precies achter te komen zijn de spreads, dit is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van Bitcoin.
 • Betalen met creditcard: Als je crypto koopt met creditcard betaal je vaak tussen de 3 à 5% kosten over de aankoop. Je kunt dit voorkomen door bij een broker als eToro eerst geld te storten via je creditcard, dat kan namelijk zonder extra kosten.

Mocht je op straat een Bitcoin pinautomaat tegenkomen kun je er ook beter langs lopen. Deze automaten vragen kosten tot wel 10 tot 20% van je aankoop.

Opslag

Zodra je de Bitcoin aankoop voltooid hebt, moet je een beslissing maken over de opslag van de munten. Je kunt de Bitcoin laten staan op het platform waar je de munt gekocht hebt, maar het is ook mogelijk om ze naar een ander platform te sturen of te kiezen voor een andere wallet.

Let vooral op met het ongereguleerde platformen, er zijn meerdere voorbeelden van ongereguleerde exchanges die gekraakt worden en waar crypto van gebruikers gestolen wordt. De kans dat dit bij gereguleerde exchanges gebeurt is veel kleiner en je hebt na de tijd een betere bescherming.

Bitcoin wallet veiligheid

Naast een exchange of broker kun je dus ook je Bitcoin in een speciale Bitcoin wallet zetten. Er zijn verschillende wallets, maar de meest veilige optie is een hardware wallet of een wallet die je Bitcoin offline bewaard.

Kies een Bitcoin wallet die jou genoeg mogelijkheden biedt om je munten te beschermen met sterke wachtwoorden, twee-factor authenticatie en andere beveiligingsmaatregelen.

Blijf verstandig investeren

Nog een tip om veilig Bitcoin te blijven kopen is om altijd met verstand je investeringen te blijven doen. Nog simpeler gezegd komt dit neer op; investeer nooit meer dan je bereid bent om te verliezen.

Hiervoor heb je een broker of exchange nodig waar je al met lage bedragen kan beginnen met investeren. Bij de broker eToro kun je al vanaf $10,- investeren in Bitcoin/

Anoniem Bitcoin Kopen – Kan je Bitcoin Kopen zonder ID?

‘Is Bitcoin kopen zonder verificatie mogelijk’, ‘kan ik Bitcoin kopen zonder ID’ of ‘hoe werkt anoniem Bitcoin kopen’. Allemaal vragen die we regelmatig krijgen. Gezien de gedecentraliseerde eigenschappen van crypto en de mogelijkheden van de blockchain zijn dit ook hele logische vragen.

Anoniem Bitcoin kopen is lastig. Ga je online Bitcoin kopen, dan moet je bij een broker een kopie van je ID of paspoort opsturen ter verificatie. Dit is ook zo bij veel andere plekken waar je Bitcoin kunt kopen. Bitcoin kopen zonder ID vereist dat je je account vult met fondsen van een andere digitale asset. Bijvoorbeeld Ethereum. Deze Ethereum kun je vervolgens om ruilen voor Bitcoin.

Online Bitcoin Kopen Nederland – stappenplan

Als de snelle gids bovenaan dit artikel nog niet voldoende was, dan hebben we hieronder een uitgebreid stappenplan voor je. We nemen je in 5 stappen mee met online Bitcoin kopen Nederland.

Dit is wat je moet doen:

Stap 1: Een account aanmaken bij eToro

Stap 1 is het aanmaken van een account bij een broker. We gebruiken Bitcoin-aanbieder eToro. eToro heeft de volgende informatie van je nodig:

 • Voor- en achternaam
 • Email adres
 • Telefoonnummer
 • Adres
 • Geboortedatum

eToro account aanmaken voor online Bitcoin kopen

Stap 2: Identiteitsbewijs uploaden

We hebben het al besproken, maar om bij een gereguleerde broker aan de slag te kunnen met veilig Bitocin kopen is het nodig om je identiteit te bevestigen. Je kan zelf bepalen of je dit doet met je paspoort, identiteitskaart of een rijbewijs. Je upload hiervan een kopie.

Stap 3: Zet wat geld op je account

eToro stuurt je een mailtje wanneer de verificatie is voltooid. Daarna kun je het volledige platform van deze broker gebruiken en alle functies uitproberen. Om Bitcoin te kopen heb je geld nodig, en dit kun je per iDEAL, PayPal, creditcard of bankoverschrijving op je account zetten.

Stap 4: Bitcoin opzoeken bij eToro

Bitcoin opzoeken bij eToro doe je met de zoekfunctie. Tik ‘Bitcoin’ of de afkorting ‘BTC’ in en je komt vanzelf op het handelsscherm van de asset terecht. Je vindt hier de livekoers, een social feed en nog veel meer informatie over de koers. Online bitcoin kopen bij eToro - zoekfunctie

Stap 5: Online Bitcoin kopen bij eToro

Tijd voor daadwerkelijk online Bitcoin kopen. Je klikt hiervoor op de knop ‘Handelen’. Je komt vervolgens in het koopscherm van BTC. Hier kun je aangeven voor welk bedrag je Bitcoin wil kopen. eToro plaatst vervolgens voor jou de bestelling, en je Bitcoin kun je terugvinden in je portfolio. Nu Bitcoin kopen Nederland

Hoe Bitcoin verkopen?

Wanneer je besluit de Bitcoin te verkopen, dan kan dit direct. In plaats van te kopen kies je dan voor verkopen en plaats je een transactie om te verkopen bij eToro. Klik op de ‘Verkoop sluiten’ knop om direct de verkooporder te laten voltooien door eToro en je cash op je account gestort te krijgen.

Laatste Bitcoin nieuws

Laten we tot slot nog even snel kijken naar het laatste nieuws rondom Bitcoin zodat je up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen in de Bitcoin koers en het nieuws rondom de munt.

 • Waar veel cryptomunten de afgelopen week verder bleven dalen, heeft Bitcoin zich weer een klein beetje hersteld. De koers ligt rond de $30.000,- op het moment van schrijven en lijkt zich weer te stabiliseren na een aantal heftige weken waarin de koers flink daalde.
 • Het blokkeren van Chinese miners lijkt niet gelukt te zijn, er komt nog altijd 21% van de totale energie die nodig is voor het Bitcoin netwerk uit China terwijl de overheid inmiddels al weer maanden geleden het minen van Bitcoin geillegaliseerd heeft.

Conclusie: Hoe Bitcoin Kopen Nederland

Als het goed is heb je met deze gids voor beginners alles geleerd over hoe Bitcoin kopen Nederland werkt. We hebben je meegenomen langs de verschillende mogelijkheden om Bitcoin te kopen bij bijvoorbeeld een broker, wanneer Bitcoin kopen verstandig is en hoe Bitcoin kopen werkt nadat je hebt besloten dit echt te willen doen. We hebben je precies laten zien hoe dit bij de veilige broker eToro kan!

etoro logo

Veelgestelde vragen: Hoe Bitcoin Kopen Nederland

Hoe kan ik Bitcoin kopen?

Waar kan ik het beste Bitcoins kopen?

Is Bitcoin kopen een goede investering?

Hoe kan ik Bitcoin aandelen kopen?

Waar kan ik goedkoop Bitcoin kopen en verkopen?

Wanneer kan ik het beste Bitcoin kopen?

Hoe Bitcoin kopen met iDeal?

Kan je voor €50 Bitcoin kopen?

Hoe kun je veilig Bitcoins kopen?

Wat kun je kopen met Bitcoin?