ps5-kepernyokep

A PlayStation 5 a játékvilág új hajnalát jelenti, és túllépve konzolságán egyfajta kulturális erőt is képvisel. Technológiai kiválóságát 2023-as kereslete is bizonyítja.

A Statista adatai szerint csak 2023 első negyedévében 3,3 millió darab kelt el belőle.

statisztika-ps5

Forrás: https://www.statista.com/

A Sony jelentésében a második negyedévről is olvashatunk, a vállalatnak ekkor 4,9 millió PlayStation 5-öt sikerült árusítania.

sony-playstation-5

Forrás: sony.com

No de térjünk rá a legfrissebb adatokra! 2023 októberében világviszonylatban 1,228.4 ezer Playstation 5-öt sikerült eladni, legalábbis a VGChartz szerint. Ebből Európában mintegy 621,3 ezer készülék landolt.

Ezek a PS5 eladásainak mozgatórugói

A Sony egyértelműen a világszéles uralomra törekszik, és jó úton jár az éves értékesítési céljainak megvalósításában. Ráadásul nyakunkon az ünnepi szezon, így a boltok biztosan feltöltik a PS5 készleteiket.

ps5

Eddig gyakorlatilag sok helyen volt konzolhiány, amely elsősorban a globális chiphiány, másrészt a nem megfelelően behatárolt szállítási mennyiségekből eredt. Mindez a kellemetlenség a PS5-ön kívül érintette a Microsoft termékeit, az Xbox Series-t, valamint az X és Xbox Series S konzolokat is. A Sony immár túl van a kihíváson, és a játékosok világszerte bízhatnak abban, hogy be tudják szerezni a hőn áhított PS5-öt.

playstation-5

A kereslet fellendülése sok egyéb tényező mellett a közelmúltban történt globális árcsökkentésnek is köszönhető. A PS5 így jelentős pozitív hullámot kapott, és a magas kezdő árból, valamint a folyamatos készlethiányból eredő bizonytalanság immár a múlté.

A legjobb kriptovaluták 1 dollár alatt

  • A 10+ legjobb kriptovaluta, amit 1 dollár alatt megvehetsz
  • A B2C által kiválogatott legjobb kriptók
  • Listázott vagy előértékesítés alatt álló érmék

A Sony’s PS5 fejlesztései

playstation-kiegeszitok

A Sony stratégiája az, hogy a játékosok minél inkább személyre szabhassák az élményeiket. Vegyünk egy példát: a játékosok a DualSense vezeték nélküli vezérlő és a PS5 konzolborítók esetében kiválaszthatják a számukra legkedvesebb színt. Nem csoda, hogy ezek a kiegészítők villámgyorsan népszerűvé váltak, hiszen mindenki meg szerette volna mutatni az egyedi ízlésvilágát.

A Sony előrukkolt új konzoljának egy friss változatával, a PS5 Slim-mel is. Az eleinte csak az Egyesült Államokban kínált konzol ugyanazokkal a technológiai jellemzőkkel bír, mint az eredeti PS5, de ez már egy sokkal kompaktabb csomag. Pluszban lehetőség van a kibővített belső tárolásra is, hiszen a PS5 Slim-hez dukál egy csatlakoztatható Ultra HD Blu-ray Disc meghajtó, valamint egy 1 TB-os SSD is.

A PlayStation 5 álma az, hogy az egyik legkeresettebb konzollá válhasson, és ezt a törekvését segíti elő azoknak a régóta várt játékoknak a megjelentetése, melyek közül néhány kiadása korábban már el lett halasztva.

A Sony és a PS5 a játékipar úttörőiként a világjárvány idején nagy fellendülést tapasztalhattak, azonban a játékosok elkötelezettsége 2022-ben, a zárlatok feloldásával, és a mindennapi élet újraindulásával erőteljesen visszaesett.

Azonban 2023-ban újra friss szelek fújnak a játékágazatban, és a pozitív lendületet továbbviszi az is, hogy bejelentették a GTA 6 jövőbeli kiadását is.

Mi várható a Sony és a PS5 háza táján a jövőben?

A PlayStation következő generációja valószínűleg egy sereg új funkcióval rendelkezik majd.

A Sony mindent megtesz azért, hogy javítsa a PlayStation játékélményt, és ennek érdekében felvásárolta például a brit székhelyű, a videótovábbítások céljára AI-technológiát használó iSize vállalatot is, és ezzel stratégiailag pozicionálta magát.

playstation

Összességében elmondható, hogy a PlayStation 5 igyekszik igazodni a játékipar és a technológia fejlődéséhez, de eladásainak növelése érdekében a fogyasztói szokásokat is szemmel tartja.

További hírek:

Melyek most a legújabb kriptók, amikbe érdemes befektetni?

  • A B2C által kiválogatott legjobb kriptó ICO-k 2023-ra
  • Szerezz korai hozzáférést az előértékesítésekhez
  • KYC ellenőrzőtt és auditált csapatok
  • Közelgő listázások a DEX-eken