Cristiano Ronaldo

Når man hører navnet Cristiano Ronaldo, tenker mange umiddelbart på fotballmagi, storslåtte mål og en uslåelig arbeidsetikk som har ført ham til toppen av fotballverdenen. Siden han gjorde sin profesjonelle debut tidlig på 2000-tallet, har Ronaldo vært et ikon, og hans statistikker taler for seg selv. 

Han er ikke bare en av de beste spillerne når det kommer til mål, men også en atlet som har oppnådd suksess hos flere europeiske klubber, samt det portugisiske landslaget. Fra hans ydmyke begynnelse til nåværende triumfer, har Ronaldo satt utallige rekorder og forandret spillets landskap. Denne artikkelen vil dykke dypere inn i tallene bak legenden og belyse de imponerende prestasjonene i hans karriere.

Generell Statistikk for Cristiano Ronaldo

Som en av de beste fotballspillerne i moderne tider er det få spillere som kan vise til de samme prestasjonene som Cristiano Ronaldo. Han har spilt for noen av de største klubbene i verden og lagt bak seg nesten 1000 fotballkamper i eliteserier. Dermed er det lett å la seg imponere når det er følgende prestasjoner han kan slå i bordet med gjennom sin karriere: 

Antall kamper Mål Assist Gule kort Andre gule kort Rødt kort
Totalt 974 721 225 126 4 7

Klubbstatistikk

Noe av det som skiller Cristiano Ronaldo statistikk fra andre spillere er byttene av klubb. Gjennom sin lange karriere har han primært spilt for to klubber – nemlig Real Madrid og Manchester United. Dette har bidratt til å skape den imponerende karrieren han i dag kan skilte med. Videre har det sørget for at han gjennom sin snart 30 år lange karriere har blitt en av de mest verdifulle spillerne på markedet. Fordelt på fem ulike klubber har Cristiano Ronaldo følgende meritter å vise til.

Klubb Antall kamper Mål Assist Gule kort Andre gule kort Rødt kort
Real Madrid 438 450 131 56 2 4
Manchester United 346 145 64 52 2 2
Juventus FC 134 101 22 13 0 1
Sporting CP 31 5 6 1 0 0
Al-Nassr FC 25 20 2 4 0 0

Landslagskamper

Sist, men ikke minst har Cristiano Ronaldo vært kaptein og leder for det portugisiske landslaget i store deler av karrieren sin. Her har han trukket dem med seg helt til toppen i en rekke ulike mesterskap, noe som har gjort ham til en av de mest elskede spillerne i hjemlandet sitt. 

Mesterskap Antall kamper Mål Assist Gule kort Andre gule kort Rødt kort
Verdensmesterskap 22 8 2 4 0 0
UEFA Europa Liga 25 14 9 3 0 0
UEFA Nations League 11 7 2 2 0 0

Oppsummering

Cristiano Ronaldo har gjennom sin imponerende karriere som del av fotballens elite – sikret sin posisjon som en av de største legendene i sportens historie. Fra hans tidlige dager i Sporting CP til triumfene med Manchester United, den nesten overnaturlige suksessen hos Real Madrid, videre til hans stødige innsats i Juventus og nå Al-Nassr FC, har han konsekvent vist en kombinasjon av talent, lidenskap, og en urokkelig vilje til å vinne.

Det som gjør Ronaldo ekstraordinær, er ikke bare antallet mål han har scoret, men hans evne til å tilpasse seg forskjellige ligaer, lagkamerater og spillestiler. Hans prestasjoner har ofte overgått forventningene, og han har brutt rekorder som en gang ble ansett som uoppnåelige. Selv i de øyeblikkene hvor kritikere har tvilt på hans form eller evner, har han på bemerkelsesverdig vis vendt tilbake med enda sterkere prestasjoner, et testament til hans dedikasjon for fotballen.

I fotballverdenen, hvor nye talenter kontinuerlig fremtrer, står Cristiano Ronaldo som et levende eksempel på hvordan kombinasjonen av naturgitt talent, hardt arbeid, og dedikasjon kan forme en karriere av legendariske proporsjoner. Hans dominans og de stadig imponerende statistikkene er en påminnelse om hans uovertrufne bidrag til sporten.

Les også: 

Premier League Statistikker 2023

Facebook Statistikker

Kilder:

[1] The Week
[2] Transfermarkt
[3] Premier League Stats
[4] Wiki