Conform Statista, brandul de comerț electronic online eMag s-a clasat ca fiind cel mai valoros brand românesc în 2022. Acesta a devansat Dacia, cu o valoare de peste un miliard de euro.

În mod clar, comerțul cu amănuntul online este în plină expansiune și nu există niciun indiciu că această tendință se va inversa prea curând. Dacă doriți să participați la acțiune, este esențial să alegeți platforma de comerț electronic potrivită pentru afacerea dumneavoastră.

Platformele de comerț electronic vin în toate formele și dimensiunile, fiecare oferind propriul set de caracteristici și beneficii. Dar pe care dintre ele ar trebui să o utilizați?

Am întocmit o listă cu cele mai bune platforme de ecommerce pentru a vă ajuta să luați decizia corectă pentru afacerea dvs. Continuați să citiți pentru o privire în profunzime asupra fiecărei platforme, cu o cântărire nuanțată a costurilor și beneficiilor. Haideți să începem!

Cea mai bună platformă de comerț electronic

Cea mai bună platformă de comerț electronic pentru afacerea dvs. depinde de nevoile dvs., dar există câteva care se disting de restul. Iată care sunt cele mai populare zece platforme de ecommerce:

 1. Debutify: Cea mai bună platformă generală de ecommerce pentru toate tipurile de afaceri
 2. Shopify: Cea mai bună platformă de ecommerce pentru personalizare
 3. Wix: Cea mai bună platformă de ecommerce cu AI website builder
 4. Big Commerce: Perfectă pentru vânzarea pe mai multe canale
 5. Adobe Commerce : Cea mai bună platformă de ecommerce pentru întreprinderi mari
 6. Volusion : Cea mai bună platformă care oferă perspective și analize remarcabile
 7. Woo Commerce : Platforma de ecommerce cu flexibilitate maximă pentru WordPress
 8. Squarespace: Cea mai bună platformă de ecommerce pentru începători
 9. Weebly: Cea mai bună platformă gratuită de ecommerce
 10. Ecwid: Platforma perfectă pentru plugin-uri de ecommerce

Fiecare platformă are avantajele și dezavantajele sale, iar noi le vom prezenta în detaliu mai jos.

Cele mai bune platforme de comerț electronic – Recenzii

Mai jos găsiți o listă de platforme de comerț electronic de înaltă calitate, ușor de utilizat, care vă pot ajuta afacerea să aibă succes.

1.Debutify – Cea mai bună platformă de comerț electronic pentru toate tipurile de afaceri

Platformele de comerț electronic își pierd viabilitatea fără o imagine potrivită. Desigur, serviciul pentru clienți și diversitatea produselor dețin o importanță crucială, dar lucrul pe care utilizatorii îl vor observa în primul rând este tema site-ului dvs. web. Este important să păreți de încredere, dar și la modă, în funcție de produsele pe care le vindeți.

Platforma ecommerce debutify

Serviciile Debutify nu se limitează doar la teme. După ce vă ajută să construiți un site web versatil și receptiv în doar câteva ore, instrumentul vă va ajuta, de asemenea, să vă potențați afacerea cu instrumente de marketing de ultimă generație.

Caracteristici – Iată ce ne place la Debutify:

 • Integrări de încredere: Îmbogățiți-vă site-ul de comerț electronic cu cele peste 20 de gratuități oferite de Debutify și alegeți dintr-un set de integrări de încredere.
 • Creator de site-uri fără programare: S-au dus zilele în care trebuia să vă bazați pe programatori pentru a vă construi site-ul perfect. Tehnologia fără cod a lui Debutify vă ajută să personalizați imaginea site-ului cu un mecanism de drag-and-drop.
 • Pictograme personalizabile: Ce este un site de comerț electronic unic fără personalizare! Folosiți cât mai bine pictogramele și animațiile personalizabile pentru a da brandului dvs. o față unică.
 • Managementul clienților: Gestionarea clienților este la fel de vitală ca și selectarea temei. De aceea, Debutify oferă caracteristici precum remindere privind coșul de cumpărături, detectoare de locație automată și selecție automată a monedei pentru a îmbunătăți experiența de utilizare.

Prețuri – Iată care sunt prețurile oferite de Debutify:

 • Un plan gratuit pentru totdeauna
 • Starter: 27,52 $/lună
 • Pro: $75.22/lună
 • Enterprise: 141.89 $/lună
Pro
 • Plan gratuit pentru începători
 • Nenumărate teme din care puteți alege
 • Pictograme personalizabile
 • Constructor de site-uri fără cod
Contra
 • Serviciu clienți slab
Platforma Nota Preț
Debutify ⭐⭐⭐⭐⭐ Pornește de la $0/luna

2. Shopify – Cea mai bună platformă de ecommerce pentru customizare

Shopify este o platformă de comerț electronic bazată pe cloud care furnizează la peste 1 milion de întreprinderi din întreaga lume instrumentele de care au nevoie pentru a-și gestiona cu succes magazinul online. Cu setul său robust de caracteristici și procesul simplu de instalare, baza de utilizatori Shopify continuă să se extindă anual într-un ritm impresionant.

Ce ne-a plăcut cel mai mult la acest sistem? Pentru început, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la configurarea propriului site web sau a gateway-urilor de plată – totul este rezolvat în cadrul aplicației, chiar pe telefonul dumneavoastră. De asemenea, vă scutește de a avea cunoștințe privind limbajele de programare.

Platforma de tranzactionare Shopify

Shopify are unele dintre cele mai robuste instrumente de gestionare a inventarului. Una dintre aceste afaceri online, potrivit Shopify, ar putea fi pusă în funcțiune în câteva minute. Utilizatorii pot alege dintr-o varietate de șabloane sau își pot crea propriul design al magazinului. Platforma acceptă o gamă largă de carduri de plată, are nivelul 1 PCI și criptare SSL gratuită pentru securitate.

Această platformă oferă servicii pentru clienți prin telefon, chat sau e-mail 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. De asemenea, Shopify vă scutește de responsabilitățile legate de infrastructura site-ului, cum ar fi înregistrarea domeniului, găzduirea, gateway-urile, sistemele de gestionare a conținutului, setările bazei de date și certificările SSL.

Afacerile experimentate din punct de vedere tehnic pot modifica codul sursă al acestui sistem de comerț electronic pre-construit. Cu toate acestea, dacă nu sunteți un specialist în programare, puteți face acest lucru fără a avea acces la astfel de informații. Puteți să vă deschideți magazinul și să începeți procesul de creștere a afacerii dvs. în doar câteva clicuri.

Pros
 • Personalizare robustă pentru a permite toate tipurile de afaceri
 • Selecție largă de șabloane pentru o estetică și funcționalitate a site-ului personalizate
 • Prețul este scăzut în comparație cu alte platforme
 • Ușor de configurat – obțineți un magazin lansat în câteva minute
Contra
 • Integrări SEO limitate
Platforma Nota Preț
Shopify ⭐⭐⭐⭐⭐ Pornește de la $9,99/luna

3. Wix – Cea mai bună platformă de ecommerce pentru afaceri mici

Dacă vă întrebați care este cea mai bună platformă de ecommerce pentru afaceri mici, atunci Wix este. Wix este un furnizor de soluții de ecommerce ușor de utilizat și la prețuri accesibile, care există din 2006. Este perfect pentru afacerile mici, fără experiență tehnică. Pentru cei care doresc să creeze un magazin online fără să cheltuiască prea mult timp sau bani pentru asta, WIX oferă șabloane în diferite teme, inclusiv opțiuni de ecommerce, astfel încât să puteți începe să vindeți imediat.

Această platformă are funcții foarte simple pentru a permite oricui nu are cunoștințe de codare să construiască rapid un site de ecommerce. În plus față de popularitatea sa ca gazdă de site-uri web, Wix este considerată una dintre cele mai bune soluții de ecommerce; cu toate acestea, performanța sa SEO în comparație cu alte platforme, cum ar fi WooCommerce, Wix este sub așteptări.

Platforma ecommerce Wix

Cu Wix, aveți acces la plugin-uri și suplimente care vă vor ajuta să extindeți funcționalitatea site-ului dvs. web. Cu cât folosiți mai multe caracteristici, cu atât taxele de stocare vor fi mai mari; cu toate acestea, începătorii se pot bucura în continuare de o utilizare ușoară, indiferent de pachetul pe care îl aleg.

De exemplu, Wix vă permite să folosiți Google Analytics, ceea ce poate fi util dacă firma dvs. are nevoie atât de abilități de marketing în social media, cât și de un site de comerț electronic. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji în privința limitărilor; cu acest constructor de site-uri web, totul va funcționa așa cum trebuie, fie că proiectați layout-uri personalizate în modul de stil HTML5 sau CSS3.

Pro
 • O mulțime de teme și șabloane prestabilite din care puteți alege
 • Constructorul de site-uri web AI ajută la crearea magazinului perfect
 • Selecție largă de plug-in-uri și integrări
 • Certificare SSL gratuită
Contra
 • Funcții SEO foarte limitate
 • Automatizare limitată pentru vânzări suplimentare
Platforma Nota Preț
Wix ⭐⭐⭐⭐⭐ Pornește de la $17,99/luna

4. BigCommerce – Perfect pentru vânzarea pe mai multe canale

BigCommerce a fost fondată în 2009 ca un coș de cumpărături online de către doi ingineri, iar în prezent are peste 1.000 de angajați în peste 150 de țări. Procesarea plăților este un domeniu în care BigCommerce diferă de Shopify.

Spre deosebire de Shopify, care percepe între 0,5 și 2 procente pentru fiecare tranzacție atunci când utilizează procesatori de plăți terți, BigCommerce permite utilizatorilor să aleagă din peste 55 de procesatori fără costuri suplimentare. Acest lucru include procesatorii cei mai populari, precum PayPal ceea ce este ideal pentru companiile care doresc să își păstreze conturile comerciale existente.

Platforma ecommerce BigCommerce

Integrarea instrumentelor de marketing și a analizelor, precum și gestionarea flexibilă a produselor cu poziționarea în motoarele de căutare, face ca această platformă să fie un must-have pentru orice companie. Plățile pot fi acceptate prin intermediul a peste 40 de gateway-uri reintegrate sau detalii de expediere personalizate care se potrivesc nevoilor afacerii dumneavoastră – totul în timp ce puteți oferi clienților asistență Amazon Import.

BigCommerce se diferențiază de Shopify în ceea ce privește SEO și analizele. SEO de la BigCommerce îmbunătățește timpii de încărcare a paginilor pentru o experiență mai bună a clienților, precum și permite clienților să modifice titlurile paginilor, metadatele și URL-urile produselor pentru a maximiza probabilitatea ca articolele lor să apară în rezultatele căutărilor Google. Multe dintre capacitățile SEO avansate ale Shopify sunt accesibile doar ca suplimente.

Pro
 • Capacitate de vânzare pe mai multe canale
 • Integrări SEO puternice pentru o mai bună accesibilitate
 • Opțiuni robuste de testare și analiză
 • Cea mai bună platformă de ecommerce pentru startup-uri
Contra
 • Funcții SEO foarte limitate
 • Automatizare limitată pentru upselling
Platforma Nota Preț
BigCommerce ⭐⭐⭐⭐⭐ Pornește de la $29,95/luna

5. Adobe Commerce (fostă Magento) – Cea mai bună platformă de comerț electronic pentru întreprinderile mari

Adobe Commerce, fostul Magento, este binecunoscut în întreaga lume. Dacă aveți nevoie de un site de comerț electronic care se concentrează pe conversii pentru a transforma vizitatorii în clienți plătitori, atunci Adobe Ecommerce poate fi opțiunea ideală pentru compania dumneavoastră.

Adobe Commerce este o platformă de comerț electronic excelentă pentru nivelul corporațiilor și este folosită de branduri mari precum Nike, Procter & Gamble și Cisco.

Ecosistemul Adobe este incredibil de scalabil și diversificat, dar nu este ideal pentru cei care nu știu să codeze. Dacă nu aveți un programator în echipă, aproape sigur va trebui să angajați unul pentru a vă construi site-ul Magento.

Platforma ecommerce Adobe Commerce - Magento

Cu Adobe, puteți vinde orice. Există tone de opțiuni de personalizare disponibile pentru ca magazinul dvs. să se diferențieze de restul. Are o opțiune care permite clienților care achiziționează ceva nou pe site să primească automat credit pentru următoarea lor tranzacție.

Deși Magento este costisitor, este potrivit pentru companiile care doresc să facă milioane de dolari online. De asemenea, puteți alege unde doriți să vă găzduiți serviciul ca soluție open-source. Adobe Commerce este disponibil ca soluție găzduită sau open-source.

Majoritatea consumatorilor descarcă gratuit versiunea open-source și apoi plătesc pentru găzduirea suplimentară și expertiza dezvoltatorului de care au nevoie. Trebuie să vă așteptați să plătiți zeci de mii de dolari în fiecare an dacă alegeți opțiunea găzduită de întreprindere.

Pro
 • Capacitate excelentă de clasificare SEO
 • Marketing bazat pe declanșatori
 • Suport extraordinar din partea comunității de dezvoltatori
 • Mediu scalabil pentru companii mari
Contra
 • Nu pentru companiile mici
 • Necesită un dezvoltator pentru a fi configurat corespunzător
Platforma Nota Preț
Magento ⭐⭐⭐⭐⭐ Contactati Adobe pentru cotație

6. Volusion – Cea mai bună platformă care oferă perspective și analize remarcabile

Volusion există din 1999, fiind fondată de un tânăr programator și constructor de site-uri web. În prezent, sunt una dintre cele mai mari platforme din domeniul comerțului electronic, cu vânzări în valoare de 28 de miliarde de dolari prin intermediul a peste 30K de comercianți. Oferă întreprinderilor tot ce este necesar pentru a vinde online, fără niciun fel de ornamente inutile, ceea ce le face perfecte dacă aveți un buget restrâns.

Volusion este fantastic pentru raportare și analiză, oferind o mulțime de informații care să vă ajute să luați decizii mai inteligente cu privire la modul în care să vă extindeți afacerea. Acesta ar putea fi instrumentul ideal pentru dvs. dacă sunteți încă în fazele incipiente ale afacerii dvs. Puteți chiar să furnizați rapoarte acționarilor.

Platforma ecommerce Volusion

Cu ajutorul constructorului de site-uri web ușor de utilizat de la Volusion, puteți avea un site de comerț electronic profesional în câteva minute. Veți putea alege din zeci de teme preproiectate fără nicio problemă.

Pentru începători, funcționalitatea de construire a site-ului este simplă, cu capacități de drag-and-drop și opțiuni de editare în pagină. Cu toate acestea, nu există multe teme gratuite din care să alegeți, dar puteți totuși să personalizați numeroase aspecte ale designului dvs.

În plus, Volusion oferă o gestionare simplă a inventarului pentru vânzătorii mai mici, astfel încât utilizatorii sunt mereu la curent cu cifrele de trafic sau cu produsele care nu se mai vând. Va trebui, de asemenea, să obțineți un certificat SSL în plus față de abonamentul magazinului dumneavoastră, așa că țineți cont de acest lucru atunci când vă planificați bugetul.

Pro
 • Rapoarte și analize remarcabile
 • Ușor de utilizat
 • Sistem de inventariere excelent
 • Constructor de site-uri web drag-and-drop
Contra
 • Șabloane gratuite limitate
 • Mai scump decât Shopify sau BigCommerce
Platforma Nota Preț
Volusion ⭐⭐⭐⭐⭐ Pornește de la $29,95/luna

7. WooCommerce – Platforma cu flexibilitate maximă pentru WordPress

WooCommerce se potrivește perfect pentru orice site WordPress care are nevoie de o componentă de ecommerce. Plugin-ul poate fi instalat fără probleme în site-ul dvs. existent, transformându-l într-un magazin complet funcțional, fără a avea nevoie de un alt domeniu sau extensie.

Platforma vine, de asemenea, cu o mulțime de caracteristici, inclusiv cu propriul său gateway de plată. Utilizatorii pot adăuga extensii gratuite, cum ar fi Amazon Pay, Stripe și PayPal. WooCommerce oferă gratuit instrumente de analiză, raportare, expediere, impozitare și multe altele, pe lângă un număr mare de modele și capacități administrative back-end.

Platforma ecommerce Woocommerce

În plus, WooCommerce oferă instrumente complete pentru gestionarea de bază a stocurilor, care nu sunt potrivite pentru afacerile cu volume mari. Pentru aceste tipuri, gestionarea comenzilor este mai robustă, oferind utilizatorilor posibilitatea de a detalia și de a vedea produsele vândute, precum și adresele de facturare sau de expediere din înregistrările clienților.

Extensiile WooCommerce permit clienților să vândă lucruri pe Facebook, eBay, Pinterest și Amazon, printre alte rețele sociale și piețe online. Pe scurt, biblioteca vastă de pluginuri premium și gratuite a WooCommerce vă poate ajuta să depășiți multe dintre constrângerile sale.

Pro
 • SEO remarcabil, instrumente de marketing, aplicații și widgeturi remarcabile
 • Printre cele mai bune platforme de comerț electronic ieftine
 • Opțiuni de personalizare cuprinzătoare
 • Gestionare excelentă a inventarului
Contra
 • De obicei necesită un dezvoltator
Platforma Nota Preț
WooCommerce ⭐⭐⭐⭐⭐ Gratuit

8. Squarespace – Cea mai bună platformă de ecommerce pentru începători

Squarespace, ca și Wix, nu este în întregime axată pe ecommerce – deci este o alegere bună dacă doriți să includeți capabilități de ecommerce în site-ul dvs. Squarespace este deosebit de popular în rândul creativilor, așa că veți vedea o mulțime de oameni care vând aceleași tipuri de lucruri pe care le veți găsi pe Etsy. Acestea fiind spuse, nimic nu vă împiedică să folosiți Squarespace în alte domenii.

Utilizatorii pot inspecta și gestiona rapid inventarul, pot îndeplini și expedia comenzi și pot obține informații utile despre traficul de pe site, tendințele de vânzări și datele despre clienți, folosind tabloul de bord simplu al Squarespace. Pe scurt, Squarespace este o platformă de comerț electronic excelentă pentru designerii care nu doresc să se joace cu instrumente complicate de vânzare de date.

Cu o serie de șabloane uimitoare și opțiuni de personalizare, Squarespace este excelent pentru începători. Nu este la fel de avansat sau de flexibil ca alte site-uri lider de piață, cum ar fi Shopify, dar are totuși multe de oferit pentru a vă începe magazinul online.

Veți putea folosi toate funcțiile sale fără a avea cunoștințe tehnice, folosind instrumentul de construcție drag ‘n’ drop care este inclus în fiecare pachet, ceea ce face ca acest serviciu să fie ideal dacă doriți să creați conținut în avans, mai degrabă decât să construiți soluții software personalizate ulterior (care pot deveni foarte costisitoare).

Pentru vânzarea POD, Squarespace interacționează cu programe precum Shipstation și Printful, și există o mulțime de alte caracteristici pe care trebuie să le verificați, cum ar fi calculul prețurilor de expediere în timp real.

Pro
 • Șabloane frumoase
 • Excelent pentru începători
 • Oferă vânzare de tipărire la cerere
 • Integrare a instrumentelor de expediere
Contra
 • Taxe de tranzacție mai mari
 • Fără funcționalitate de magazin de aplicații
Platforma Nota Preț
Squarespace ⭐⭐⭐⭐ Gratuit

9. Weebly – Platformă gratuită de comerț electronic pentru începători

Cu Weebly, puteți construi un magazin în câteva minute cu cel mai simplu instrument. Veți putea să vă vindeți produsele de oriunde, fără a avea cunoștințe tehnice sau experiență necesară.

Weebly oferă o cale ușoară pentru oricine își dorește propriul magazin online, chiar dacă nu știe ce înseamnă codarea. Va dura mai puțin de 5 minute în total, inclusiv configurarea metodelor de plată atât pe Amazon, cât și pe PayPal, precum și crearea anumitor pagini, cum ar fi “Urmărirea expedierii”.

Weebly oferă o varietate de șabloane pentru a vă ajuta să vă prezentați afacerea într-o manieră profesională. Pentru funcții precum metrici și vânzări sociale, există, de asemenea, acces la o varietate de conectori, plugin-uri și instrumente. Acest mediu ușor de utilizat este ideal pentru nou-veniți și include funcții precum Square pentru plăți online, astfel încât să puteți fi sigur că tranzacțiile dvs. sunt sigure.

Weebly nu este cel mai bun instrument pentru SEO și are limite semnificative pentru companiile mari. Cu toate acestea, Weebly este o alegere excelentă pentru un magazin al unei companii mici. Editorul drag-and-drop, care include suport HTML și CSS, vă poate ajuta chiar să creați o imagine de marcă mai notabilă.

Capacitatea de comerț electronic a Weebly va fi disponibilă pentru aproximativ 29 de dolari. Deși site-ul oferă soluții mai puțin costisitoare, acestea sunt concepute pentru site-uri web simple, cum ar fi cele de blogging sau portofolii. Temele și integrările suplimentare pot duce la o creștere a prețului pentru dumneavoastră.

Pro
 • Raport calitate-preț excelent
 • Oferă automatizare de marketing
 • Oferă resurse de marketing prin e-mail
 • Aplicație mobilă disponibilă
Contra
 • Instrumente SEO limitate
 • Gestionarea lipsită de strălucire a inventarului
 • Unii oameni se plâng că site-urile lor arată “învechite
Platforma Nota Preț
Weebly ⭐⭐⭐ Gratuit

10. Ecwid – Platforma perfectă pentru plugin-uri de ecommerce

Ecwid este un constructor de ecommerce flexibil și ușor de utilizat, care poate fi folosit pe orice site web. Spre deosebire de alte produse din clasa sa, cum ar fi Shopify sau BigCommerce, care necesită angajarea unor profesioniști pentru instalare și configurarea fluxurilor de lucru, Ecwid se conectează direct în site-ul dvs. fără a fi nevoie de niciun fel de codare – astfel încât devine accesibil nu doar celor care au abilități tehnice, ci și persoanelor fără cunoștințe despre cum funcționează site-urile web.

Plugin-ul open source se atașează la o altă pagină sau componentă din cadrul prezenței dvs. web existente, oferindu-vă mai multe posibilități de vânzare decât oricând; fie că folosiți cumva WordPress (fie prin intermediul unui furnizor de servicii de găzduire, cum ar fi GoDaddy), fie că încorporați magazinele Instagram în interiorul paginilor Facebook.

Mediul digital versatil și adaptabil al Ecwid vă permite să începeți rapid și ușor să vindeți articole și servicii online. Dacă doriți să vă dezvoltați site-ul, puteți să vă modificați modul de plată, să construiți pagini de plată cu un singur clic și chiar să integrați noi aplicații. Aplicația mobilă Ecwid, care vă oferă detalii despre cele mai recente tranzacții, este deosebit de utilă pentru a vă gestiona afacerea în timp ce vă aflați în mișcare.

Ecwid este o experiență necomplicată, cu o curbă de învățare minimă, deoarece se integrează cu canalul pe care îl utilizați deja. De asemenea, extensia are un preț rezonabil, ceea ce o face o opțiune viabilă pentru întreprinderile mici.

Pro
 • Integrare plug and play
 • Opțiuni robuste de personalizare
 • Excelent pentru site-urile web existente
 • Aplicație mobilă disponibilă
Contra
 • Nu are site-builder
Platforma Nota Preț
Ecwid ⭐⭐⭐ Gratuit

Ce este o platformă de ecommerce?

În 2023, comerțul electronic este mai popular ca niciodată. Dacă doriți să intrați în acțiune, trebuie să alegeți platforma de ecommerce potrivită – dar ce este mai exact o platformă de comerț electronic?

O platformă de ecommerce, pe scurt, este un software care vă ajută să vă administrați magazinul online. Aceasta oferă funcționalitatea de bază de care aveți nevoie pentru a vinde produse și a accepta plăți online, precum și alte funcții care vă pot face viața mai ușoară.

Platformele de comerț electronic se încadrează, în general, într-una dintre cele două categorii: găzduite sau auto-găzduite.

Platformele găzduite sunt cele care sunt furnizate de o terță parte, cum ar fi Shopify sau BigCommerce. Între timp, platformele auto-găzduite sunt cele pe care le găzduiți singur, cum ar fi WooCommerce sau Magento.

Ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor, așa că este important să alegeți platforma potrivită pentru afacerea dvs. În mod obișnuit, platformele de comerț electronic oferă următoarele caracteristici:

 • Găzduirea site-ului: Acesta este locul în care locuiește magazinul dvs. de comerț electronic. Majoritatea platformelor oferă o opțiune de găzduire gratuită, dar unele percep o taxă lunară.
 • Coș de cumpărături: Atunci când clienții dvs. fac check-out, articolele lor sunt adăugate la un coș de cumpărături. Acesta este locul în care platforma de comerț electronic stochează toate detaliile fiecărei achiziții.
 • Procesarea plăților: Pentru a accepta plăți, veți avea nevoie de un gateway de plată. Acesta este un serviciu care conectează magazinul dvs. de comerț electronic cu banca dvs., astfel încât să puteți accepta plăți online.
 • Caracteristicile comerțului electronic: Platforma va oferi probabil o serie de caracteristici care să vă ajute să vă administrați magazinul, cum ar fi gestionarea comenzilor, urmărirea inventarului și calculatoare de expediere.
 • Expediere: Acesta este modul în care veți face ca produsele dvs. să ajungă la clienți. Majoritatea platformelor oferă calculatoare de expediere și integrare cu principalii transportatori, cum ar fi FedEx și USPS.
 • Marketing: Platformele de comerț electronic includ, de obicei, câteva funcții de marketing de bază, cum ar fi integrări de marketing prin e-mail și coduri promoționale.
 • Design: Platforma vă va oferi o serie de șabloane și instrumente de design pentru a vă ajuta să creați un magazin frumos.

Nu toate platformele oferă toate aceste caracteristici, așa că este important să vă faceți cercetări înainte de a alege una.

Care este cea mai bună platformă de ecommerce pentru nevoile voastre?

În funcție de nevoile afacerii dumneavoastră, diferite platforme de comerț electronic vor fi mai potrivite decât altele. Există câteva care vor fi un pariu sigur pentru orice afacere, cum ar fi Shopify și BigCommerce; cu toate acestea, există totuși o serie de factori pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când alegeți platforma potrivită.

Care sunt capacitățile dumneavoastră tehnice?

Dacă vă uitați prin lista noastră, una dintre cele mai mari diferențe dintre platforme este cât de multă stăpânire tehnică aveți nevoie pentru a vă configura și a vă administra magazinul.

Adobe Commerce, de exemplu, este o platformă care necesită anumite cunoștințe tehnice, dar care oferă utilizatorilor multă flexibilitate și control asupra aspectului magazinului lor. Wix, pe de altă parte, este o platformă care nu necesită cunoștințe de codare, dar oferă mai puțină flexibilitate în ceea ce privește designul.

Dacă nu aveți cunoștințe de codare și doriți să le evitați, atunci Wix sau Weebly pot fi opțiuni bune pentru dumneavoastră; pe de altă parte, Adobe Commerce e la îndemână atâta timp cât aveți un programator în echipă.

Platforma ecommerce Weebly

Cât de mult doriți să cheltuiți?

Toate platformele de pe lista noastră au diferite planuri de preț, unele având mai multe caracteristici pentru un preț mai mare.

Dacă aveți un buget restrâns, Shopify și BigCommerce pot fi opțiuni bune pentru dumneavoastră, deoarece ambele au tarife lunare relativ mici. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea mai multor caracteristici – și sunteți dispus să plătiți pentru ele – atunci platforme precum Magento sau Adobe Commerce ar putea fi mai potrivite.

Care sunt nevoile dvs. de afaceri?

Diferite platforme oferă caracteristici diferite, așa că este important să vă dați seama care sunt nevoile afacerii dvs. înainte de a vă decide asupra unei platforme. În zilele noastre, este întotdeauna o idee bună să folosiți o platformă cu capacități SEO cel puțin moderate, deoarece acest lucru vă va ajuta să vă poziționați mai sus în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare.

În plus, dacă doriți să creați un proces de plată personalizat sau doriți să vindeți produse digitale, atunci va trebui să găsiți o platformă care să ofere aceste caracteristici.

Care sunt planurile dumneavoastră pe termen lung?

Un alt lucru pe care trebuie să îl luați în considerare sunt planurile dvs. pe termen lung pentru afacerea dvs. Dacă credeți că s-ar putea să vă depășiți platforma actuală, atunci este important să găsiți una care să aibă loc de creștere.

Shopify și BigCommerce sunt ambele platforme bune în această privință, deoarece oferă utilizatorilor posibilitatea de a adăuga mai multe caracteristici și de a-și extinde magazinele pe măsură ce afacerile lor cresc.

În cele din urmă, cea mai bună platformă de ecommerce pentru dvs. va depinde de nevoile dvs. specifice și de capacitățile tehnice.

Care sunt beneficiile utilizării unei platforme de comerț electronic?

Dacă sunteți un vânzător online în 2022, trebuie să fiți pe o platformă de ecommerce – iată de ce:

 1. Ajungeți la mai mulți cumpărători. Fiind pe o platformă, aveți acces la milioanele de cumpărători care vizitează acele platforme în fiecare zi. Acest lucru este deosebit de important dacă nu aveți un buget mare de marketing sau dacă sunteți la început de drum.
 1. Creșteți afacerea mai repede. Majoritatea platformelor au caracteristici care vă ajută să vă dezvoltați afacerea, cum ar fi instrumente de marketing integrate, procesarea simplificată a comenzilor și analize puternice.
 1. Obțineți mai multă expunere. Platformele vă oferă mai multă expunere în fața potențialilor cumpărători, ceea ce poate duce la mai multe vânzări. De fapt, un studiu realizat de Shopify a constatat că afacerile de pe Shopify înregistrează un trafic de 2,5 ori mai mare decât cele care nu folosesc o platformă.
 1. Economisiți timp și bani. Utilizând o platformă, puteți economisi timp și bani pentru lucruri precum marketingul, procesarea comenzilor și proiectarea site-ului web.

De asemenea, platformele vă oferă mai mult control creativ asupra site-ului dvs. web și a modului în care vă vindeți produsele. Și, dacă doriți să vă extindeți pe noi piețe, platformele vă facilitează și acest lucru.

De ce are nevoie afacerea mea de o platformă de ecommerce?

Dacă aveți o afacere care nu vinde încă online, pierdeți o piață potențială uriașă. Gândiți-vă astfel: dacă faceți deja bani vânzând către baza dvs. actuală de clienți și către zona dvs. locală, imaginați-vă cât de mare ar putea fi baza dvs. de clienți dacă ați vinde către toată lumea din lume?

Primul pas pentru a vinde către un public global este crearea unui site web unde clienții pot afla despre produsele dvs. și le pot cumpăra. O platformă de comerț electronic ușurează acest proces, oferindu-vă toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă construi și a vă administra magazinul online.

O platformă de comerț electronic vă poate ajuta, de asemenea, să vă gestionați afacerea mai eficient. Prin automatizarea sarcinilor comune, cum ar fi gestionarea inventarului și urmărirea comenzilor, o platformă de comerț electronic vă poate elibera timp pentru a vă concentra asupra altor aspecte importante ale afacerii dumneavoastră.

Ce ar trebui să iau în considerare atunci când compar platformele de comerț electronic?

Înainte de a investi într-o platformă de comerț electronic, este important să faceți cercetări amănunțite cu privire la diferitele opțiuni pentru a o găsi pe cea mai bună pentru afacerea dvs. Iată câțiva factori pe care ar trebui să îi luați în considerare:

Ușurința de utilizare

Indiferent de cât de priceput la tehnologie ești, nu vrei să petreci ore întregi încercând să înveți cum să folosești o platformă de ecommerce complicată. Căutați una care este ușor de navigat și are o interfață ușor de utilizat.

Unele semne revelatoare că o platformă poate fi dificil de utilizat sunt dacă are o mulțime de caracteristici de care nu aveți nevoie sau dacă nu este foarte intuitivă. Dacă nu puteți găsi ceea ce căutați sau dacă procesul de configurare și gestionare a magazinului dvs. este complicat, probabil că vă veți trezi frustrat și veți pierde timp prețios.

Sistemul de gestionare a comenzilor (OMS)

Căutați o platformă care să aibă un sistem bun de gestionare a comenzilor (OMS). Un OMS este esențial pentru gestionarea comenzilor dvs. și pentru urmărirea inventarului. Acesta ar trebui să vă permită să vizualizați cu ușurință istoricul comenzilor, să urmăriți expedierile și să procesați retururile.

Cu un OMS solid și fiabil, veți putea să vă conduceți afacerea mai eficient și să evitați surprizele neplăcute (cum ar fi rămânerea fără stoc).

Sistemul de gestionare a produselor (PMS)

Pe lângă un OMS solid, veți dori, de asemenea, o platformă care să aibă un sistem bun de gestionare a produselor (PMS). Acesta vă va permite să adăugați și să vă gestionați cu ușurință produsele, precum și să configurați variantele și atributele produselor.

Un PMS este important pentru a vă păstra informațiile despre produse organizate și actualizate. De asemenea, vă poate ajuta să generați liste de produse care sunt conforme cu algoritmii motoarelor de căutare.

Procesarea plăților

Capacitatea de a procesa plățile este o funcție cheie a oricărei platforme de comerț electronic. La urma urmei, sunteți un magazin și trebuie să vă puteți vinde produsele și să acceptați plăți de la clienți. Asigurați-vă că platforma pe care o alegeți are un sistem robust de procesare a plăților, care se poate adapta nevoilor dvs. de afaceri.

Dacă platforma pe care o alegeți nu este integrată cu gateway-ul de plată, va trebui să cheltuiți timp și bani în plus pentru a integra cele două sisteme. Acest lucru poate fi o bătaie de cap majoră, așa că cel mai bine este să alegeți o platformă care are deja integrările necesare.

Integrări și aplicații

Cele mai bune platforme de ecommerce se pot integra fără probleme cu alte sisteme software pe care le utilizați, cum ar fi instrumentele de contabilitate sau de gestionare a inventarului. De asemenea, acestea ar trebui să aibă un magazin de aplicații robust care să ofere o varietate de integrări și extensii care să vă ajute să vă personalizați magazinul de ecommerce.

Unele dintre cele mai importante integrări pentru magazinele de comerț electronic sunt cu furnizorii de transport și cu gateway-urile de plată, cum ar fi PayPal și Stripe. Asigurați-vă că platforma pe care o alegeți are integrări cu furnizorii pe care intenționați să îi utilizați.

Analize

Odată ce magazinul dvs. va fi în funcțiune de ceva timp, veți dori să puteți urmări și analiza datele privind vânzările. Cele mai bune platforme de comerț electronic oferă analize complete, astfel încât să puteți vedea cum funcționează magazinul dvs. și să faceți ajustările necesare.

Asigurați-vă că platforma pe care o alegeți include rapoarte detaliate privind vânzările, traficul, ratele de conversie și multe altele. Aceste informații vă pot ajuta să luați decizii în cunoștință de cauză cu privire la afacerea dvs. și să vă îmbunătățiți vânzările online.

Cele mai bune platforme ecommerce

SEO-Friendly

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este esențială pentru orice magazin de comerț electronic. Dacă doriți ca magazinul dvs. să fie găsit de potențialii clienți, trebuie să vă asigurați că platforma pe care o alegeți este SEO-friendly.

Căutați o platformă care are încorporate caracteristici SEO, cum ar fi URL-uri optimizate, meta date și etichete de antet. Aceste caracteristici vă vor ajuta să îmbunătățiți clasamentul magazinului dvs. în motoarele de căutare și să creșteți traficul către site-ul dvs.

Adaptat la mobil

Doriți ca clienții să vă poată accesa magazinul de pe dispozitivele mobile? Dacă da, veți avea nevoie de o platformă care să fie compatibilă cu dispozitivele mobile; una care se adaptează automat la dimensiunea ecranului dispozitivului utilizat.

Platformele de ecommerce mobile-friendly sunt mult mai ușor de găsit în zilele noastre, majoritatea jucătorilor importanți oferind un design responsiv. Dacă nu sunteți sigur că platforma pe care ați ales-o este compatibilă cu dispozitivele mobile, testați-o pe diferite dispozitive pentru a vedea cum arată și cum funcționează.

Capacități de proiectare

Aspectul estetic al site-ului dvs. web este esențial, deoarece este “cârligul” care atrage potențialii clienți. Platforma dvs. de comerț electronic ar trebui să dispună de o gamă largă de capacități de design, astfel încât să puteți crea un site web care să fie atât atractiv din punct de vedere vizual, cât și să reflecte marca dvs.

Unele platforme vin cu șabloane gata făcute, în timp ce altele vă oferă mai multă flexibilitate pentru a personaliza aspectul magazinului dvs. Dacă designul este important pentru dumneavoastră, asigurați-vă că verificați capacitățile de design ale fiecărei platforme înainte de a lua o decizie.

Securitate

Deoarece platforma dvs. de comerț electronic va stoca date sensibile ale clienților, este important să alegeți o platformă care să fie sigură. Căutați platforme care au o bună reputație în ceea ce privește securitatea și care folosesc metode de criptare standard în industrie pentru a proteja informațiile clienților dvs.

În plus, asigurați-vă că citiți cu atenție termenii și condițiile platformei pentru a vă asigura că nu sunt răspunzători pentru orice încălcare a datelor care ar putea apărea.

Asistenta

Nimeni nu dorește ca magazinul său să se închidă la întâmplare, dar se întâmplă tuturor la un moment dat. Atunci când se întâmplă, veți dori să știți că aveți acces la un suport de încredere din partea furnizorului platformei de comerț electronic.

Un suport bun înseamnă să ai acces la reprezentanți ai serviciului clienți care cunosc bine platforma și care te pot ajuta să rezolvi rapid și eficient orice problemă tehnică. De asemenea, este o idee bună să căutați platforme care oferă resurse online, cum ar fi tutoriale și întrebări frecvente, astfel încât să puteți rezolva singuri orice problemă.

Planul de tarifare oferit de platforma de comerț electronic

Unele platforme oferă un preț unic pentru toate funcțiile, dar aceasta nu este cea mai bună valoare dacă veți folosi doar anumite funcții. Este important să găsiți o platformă care oferă un plan de prețuri care să se potrivească nevoilor dvs.

De exemplu, dacă aveți nevoie doar de un magazin online de bază și nu aveți nevoie de niciuna dintre caracteristicile mai avansate, puteți economisi bani alegând o platformă care oferă un plan de pornire la un preț mai mic. În schimb, dacă aveți nevoie de mai multe caracteristici și doriți să profitați de lucruri precum instrumente de marketing și recuperarea coșurilor abandonate, va trebui să găsiți o platformă care oferă un plan cu un preț mai mare.

Concluzie: Care este cea mai bună platformă de comerț electronic?

Găsirea platformei de ecommerce potrivite pentru nevoile dvs. specifice poate fi copleșitoare. Dar, cu informațiile corecte și câteva cercetări, este ușor să găsești cea mai bună platformă de comerț electronic care să se potrivească afacerii tale.

Atunci când luați în considerare diferite platforme de ecommerce, veți dori să vă uitați la caracteristici precum flexibilitatea designului, scalabilitatea, opțiunile de procesare a plăților, integrările de expediere și multe altele. Sperăm că lista curatoriată mai sus v-a oferit un bun punct de plecare atunci când căutați cele mai bune platforme de ecommerce pentru afacerea dvs.

Indiferent de platforma pe care o alegeți, asigurați-vă că faceți cercetări, testați-o dumneavoastră și întrebați alte afaceri despre propriile experiențe cu diferite platforme de comerț electronic. Cu cât știți mai multe, cu atât mai bună va fi decizia pe care o veți putea lua pentru afacerea dumneavoastră.

Dacă doriți să treceți direct la o aplicație care acoperă toate bazele (și la un preț foarte atractiv), încercați alegerea noastră dintre cele mai bune platforme de ecommerce – Debutify.

Întrebări frecvente

Ce sunt platformele de ecommerce?

Platformele de comerț electronic sunt platforme de vânzare online care ajută întreprinderile să își construiască și să își gestioneze magazinele online. Acestea oferă instrumentele și funcțiile necesare pentru a crea un magazin online, a procesa plățile, a expedia comenzile și a gestiona datele clienților.

Care sunt diferitele tipuri de platforme de ecommerce?

Ce platformă de comerț electronic este mai bună pentru scopuri de dropshipping?

Care este cea mai bună platformă de ecommerce pentru SEO?

Care sunt cele mai populare platforme de ecommerce în 2023?

Citește și: