În prezent, virușii informatici sunt comuni și ușor de distribuit. E-mailurile și site-urile rău intenționate, software-ul piratat și chiar și mesajele pot transporta programe malware pe dispozitivele unui utilizator fără știrea acestuia.

De aceea este atât de important ca fiecare utilizator să-și instaleze un software antivirus. Un antivirus poate preveni, detecta și elimina programele malware înainte ca acestea să provoace daune. Astfel, prin intermediul acestui ghid, vă vom ajuta să alegeți cel mai bun antivirus din 2023.

Conținut

Cei mai buni 12 antiviruși pentru 2023

Iată care sunt cei mai buni 12 antiviruși din 2023 care pot distruge programele malware:

 1. TotalAV – Cel mai bun antivirus din 2023
 2. Avira – Cel mai bun antivirus gratuit
 3. Surfshark One – Antivirus all-in-one, VPN și software de securitate a datelor
 4. Intego – Cel mai bun antivirus pentru Mac
 5. ESET – Cel mai bun antivirus pentru Windows 10
 6. Norton –  Cel mai bun antivirus firewall
 7. HouseCall – Cel mai bun scaner antivirus în cloud
 8. Quick Heal – Cel mai ieftin antivirus
 9. McAfee Antivirus Plus – Scor de protecție cu sfaturi pentru a rămâne în siguranță
 10. ZoneAlarm – Antivirus gratuit pentru Windows
 11. Stinger – Scanner gratuit de programe malware de la McAfee
 12. Bitdefender – Cel mai bun antivirus pentru familii

Care este cel mai bun antivirus din 2023 – Recenzie

Mai jos veți regăsi o listă detaliată cu 12 dintre cele mai bune programe antivirus. Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să faceți alegerea potrivită.

1. TotalAV – Cel mai bun antivirus din 2023

Conform recenziilor, TotalAV este cel mai bun antivirus din 2023. Acest software permite utilizatorilor să-și protejeze dispozitivele Windows, Mac, iOS și Android împotriva programelor malware și a virușilor. Mai mult, oferă o gamă largă de instrumente care mențin utilizatorii în siguranță.

TotalAV – Cel mai bun antivirus

Cu TotalAV, utilizatorii beneficiază de protecție în timp real pentru a bloca fișierele malware înainte de a putea ajunge pe dispozitiv. Software-ul scanează automat site-urile, descărcările și fișierele executabile și le compară cu o bază de date care conțin cele mai cunoscute amenințări informatice.

În cazul în care un dispozitiv este infectat, TotalAV are puterea de a pune în carantină sau de a elimina codul malițios. Platforma oferă scanări programate pe un întreg hard disk sau pe directoare selectate precum cel de descărcări. Mai mult, utilizatorii pot rula oricând scanări manuale.

TotalAV include monitorizarea încălcării datelor și un blocant de anunțuri care poate împiedica stocarea cookie-urilor în browserul unui utilizator. Software-ul pune la dispoziția utilizatorilor și un VPN opțional și un manager de parole.

Prețul TotalAV începe de la doar 29 de dolari pentru primul an, însă crește la 119 de dolari pe an la reînnoire. Pachetul Antivirus Pro acceptă până la trei dispozitive, iar pachetul Total Security (179 de dolari pe an) acceptă până la șase dispozitive.

Avantaje

 • Scanează automat descărcările și executabilele
 • Scanări antivirus programate
 • Acceptă 3-6 dispozitive
 • VPN opțional și manager de parole
 • Prețuri de lansare accesibile

Dezavantaje

 • Nu este disponibilă nicio versiune gratuită

2. Avira – Cel mai bun antivirus gratuit

Avira este cel mai bun antivirus gratuit pentru Mac, Windows și dispozitive mobile din 2023. Versiunea sa gratuită oferă o gamă excelentă de caracteristici de securitate, inclusiv scanare în timp real pe măsură ce utilizatorii navighează pe web și descarcă fișiere. De asemenea, poate opri încărcarea site-urilor dăunătoare și detectează aplicațiile potențial nedorite ascunse în software-ul legitim.

Avira Antivirus

Software-ul antivirus gratuit Avira poate rula și scanări antivirus programate sau manuale pe orice dispozitiv. Platforma folosește AI pentru a recunoaște amenințările emergente. În plus, toți utilizatorii au acces la baza de date de amenințări prin actualizări în fundal în cloud – o bază de date care este în continuă creștere.

O caracteristică importantă a software-ului este că nu va reduce viteza unui dispozitiv prin consumarea de putere a procesorului.

Avira oferă o versiune plătită a software-ului său antivirus, care costă 44,99 de dolari pe an. Cu un abonament plătit, utilizatorii beneficiază de mai multă protecție împotriva exploatărilor zero-day, încercărilor de phishing și malware. De asemenea, poate scana e-mailuri în Outlook sau Gmail.

Avantaje

 • Planul gratuit include scanări programate
 • Necesită foarte puțină putere de calcul
 • AI identifică amenințările emergente
 • Abonamentul cu plată include scanarea e-mailurilor

Dezavantaje

 • Multe reclame de upgrade atunci când utilizați versiunea gratuită

3. Surfshark One – Antivirus all-in-one, VPN și software de securitate a datelor

Surfshark One oferă o platformă de securitate all-in-one care include un program antivirus, un VPN și o scanare online pentru scurgeri de date personale ale utilizatorilor. Este o platformă cuprinzătoare pentru oricine își dorește o securitate avansată de la un singur software.

Surfshark Antivirus

Surfshark One oferă scanarea în timp real a descărcărilor și a executabilelor, plus capacitatea de a bloca site-urile malițioase înainte ca acestea să se încarce. Acest antivirus poate rula și scanări programate sau manuale. Utilizatorii pot programa scanări la frecvențe diferite pentru foldere diferite. Astfel, utilizatorii au mai mult control asupra frecvenței cu care dispozitivele lor sunt verificate și asupra puterii de calcul folosite.

Conform recenziilor, VPN-ul Surfshark One este cel mai bun VPN din 2023. Cu toate acestea, platforma nu include un manager de parole.

Surfshare One costă 96 de dolari pe an. Compania oferă un preț introductiv atractiv de 59,76 de dolari pentru 26 de luni pentru clienții noi.

Avantaje

 • Include un VPN și scanarea scurgerilor de date personale
 • Control strict asupra scanărilor programate
 • Blochează site-urile web rău intenționate și instrumentele de urmărire a anunțurilor
 • Acceptă scanarea antivirus pe dispozitive nelimitate

Dezavantaje

 • Fără manager de parole
 • Programul antivirus nu poate fi achiziționat separat

4. Intego – Cel mai bun antivirus pentru Mac

Intego oferă un software antivirus puternic pentru computerele Mac (chiar și iOS și iPad) – un software cu funcții de ultimă generație, inclusiv firewall, protecție de rețea și backup personal.

Intego Antivirus

Firewall-ul Intego împiedică automat descărcarea sau instalarea pe un computer a oricăror fișiere care conțin programe malware recunoscute. Firewall-ul funcționează în timp real atunci când navighați pe web, vă verificați e-mailul sau transferați fișiere de pe o unitate conectată precum o unitate flash USB.

Protecția rețelei Intego oferă un firewall similar, dar pentru o întreagă rețea WiFi – ceea ce înseamnă că setările de securitate ale paravanului de protecție se vor ajusta automat în funcție de locația utilizatorului (acasă, la serviciu sau conectat la o rețea WiFi publică).

Mai mult, acest software antivirus include și un instrument de curățare a disk-ului care poate accelera viteza unui dispozitiv Mac, plus un instrument de backup pe disc care poate fi folosit pentru a crea o copie perfectă a hard disk-ului unui computer. În cazul unui atac malware puternic, această copie de rezervă poate fi utilizată pentru a restabili sistemul unui utilizator.

Intego costă 69,99 de dolari pe an pentru un computer și un număr nelimitat de dispozitive mobile iOS.

Avantaje

 • Firewall avansat și personalizabil
 • Protecție pentru rețele WiFi nesecurizate
 • Instrument de backup pe disk
 • Suporta dispozitive iOS

Dezavantaje

 • Scump pentru cei care utilizează mai multe computere

5. ESET – Cel mai bun antivirus pentru Windows 10

Conform recenziilor, ESET este cel mai bun antivirus pentru Windows 10 din 2023. Acest program include protecție pe mai multe straturi pentru a proteja dispozitivele Windows de amenințări.

ESET Antivirus

Include scanarea în timp real care este alimentată în cloud – ceea ce înseamnă că ESET nu utilizează resurse de pe Windows atunci când rulează în fundal. Platforma folosește învățarea automată pentru a identifica noi amenințări care nu se află în baza de date ESET, oferind protecție chiar și împotriva exploit-urilor zero-day.

ESET include protecție împotriva atacurilor de phishing și ransomware. Platforma poate scana automat e-mailurile și avertizează utilizatorii cu privire la link-uri sau descărcări suspecte.

Software-ul ESET este foarte ușor de utilizat – scanarea în timp real și scanările programate ale dispozitivelor se activează cu un singur clic. Utilizatorilor experimentați le este pus la dispoziție și un panou de setări aprofundat.

ESET nu include un manager de parole sau VPN pentru Windows.

Pentru un singur computer, programul antivirus ESET costă doar 39,99 de dolari pe an.

Avantaje

 • Scanare malware în timp real în cloud
 • Protecție împotriva atacurilor de phishing și ransomware
 • Foarte ușor de utilizat și de personalizat
 • Opțiuni de prețuri accesibile

Dezavantaje

 • Nu include un manager de parole sau VPN

6. Norton – Cel mai bun antivirus firewall

Conform recenziilor, Norton este considerat unul dintre cel mai de încredere program antivirus din 2023. Protecția Norton AntiVirus include scanare în timp real, scanări programate, un manager de parole și multe altele.

Norton Antivirus

Firewall-ul Norton face o treabă excepțională în a ține departe programele malware și folosește învățarea automată pentru a identifica amenințările care nu se află în nicio bază de date de malware.

Mai mult, Norton AntiVirus include backup în cloud pentru cele mai importante fișiere ale utilizatorilor. Stocarea în cloud este limitată la 2 GB cu abonamentul de bază AntiVirus Plus, dar utilizatorii care aleg planul LifeLock Select primesc 100 GB de stocare în cloud inclusă. Abonamentele de nivel superior Norton oferă, de asemenea, un VPN securizat și monitorizare pentru scurgerile de date personale pe dark web. Norton oferă și protecție împotriva programelor spion.

Singurul dezavantaj al Norton este că poate fi destul de scump. Planul de bază Norton AntiVirus Plus costă 19,99 de dolari pentru primul an, dar prețul crește la 59,99 de dolari la reînnoire. Acest pachet acceptă doar un singur dispozitiv. Planul Norton 360 Deluxe, care acceptă până la cinci dispozitive Windows, Mac, iOS și Android, costă 104,99 de dolari pe an (49,99 pentru primul an). Norton oferă, de asemenea, cel mai bun antivirus pentru Kindle Fire din 2023.

Avantaje

 • Firewall puternic cu învățare automată
 • Stocare în cloud pentru a face backup fișierelor sensibile
 • VPN și monitorizarea scurgerilor de date disponibile
 • Manager de parole inclus
 • Rulați oricând scanări malware

Dezavantaje

 • Scump pentru a proteja mai multe dispozitive

7. HouseCall – Cel mai bun scaner antivirus în cloud

HouseCall este cel mai bun software antivirus gratuit. Spre deosebire de alte programe antivirus pe care le-am analizat, HouseCall nu oferă monitorizare proactivă. Nu există scanare malware în timp real sau firewall. În schimb, acesta se concentrează numai pe eliminarea programelor malware care au infectat deja un sistem.

HouseCall Antivirus

HouseCall este foarte simplu de utilizat. Utilizatorii trebuie doar să deschidă programul și să apese „Start Scan”, iar HouseCall va căuta pe computer fișiere suspecte sau programe malware cunoscute. Scanările sunt rapide și pot fi personalizate pentru a căuta anumite fișiere.

HouseCall oferă, de asemenea, un instrument gratuit pentru evaluarea rețelelor din locuință pentru a vedea cum conexiunile dintre dispozitive pot permite răspândirea programelor malware. Acesta este un instrument util pentru evaluarea tuturor dispozitivelor din locuință.

Nu există un VPN sau un manager de parole și nu va avertiza utilizatorii cu privire la amenințările posibile. Astfel, veți fi avertizați doar în momentul în care virusul există deja în computer.

Avantaje

 • Scanare și eliminare gratuită a programelor rău intenționate
 • Scanări rapide, personalizabile
 • Evaluează rețelele din locuință pentru vulnerabilități
 • Funcționează pe computere Mac și Windows

Dezavantaje

 • Fără monitorizare în timp real
 • Nu protejează dispozitivele mobile

8. Quick Heal – Cel mai ieftin antivirus

Quick Heal este cel mai bun antivirus din 2023 pentru utilizatorii cu un buget limitat, costând doar 30 de dolari pe an pentru un singur computer. Quick Heal este disponibil numai pentru Windows și nu poate fi utilizat pe dispozitive Mac, iOS sau Android.

Quick Heal Antivirus

În ciuda prețului scăzut, Quick Heal oferă aceleași beneficii precum un software antivirus de top. Platforma monitorizează descărcările și instalările în timp real pentru a preveni integrarea programelor malware într-un computer. De asemenea, oferă un firewall care poate împiedica programele malware din a-și croi drum pe un computer printr-o unitate flash USB sau un hard disk extern.

Quick Heal oferă, de asemenea, scanări programate și manuale, cu o mulțime de opțiuni de personalizare. Software-ul poate preveni programele spyware, ransomware și poate pune în carantină sau elimina fișierele înainte ca acestea să provoace daune. Quick Heal poate restabili setările unui dispozitiv după ce acestea au fost modificate de programe malware. Astfel, vă veți asigura că dispozitivul nu este susceptibil la infecții secundare.

Quick Heal oferă mai multe variante actualizate ale software-ului său antivirus. Cel mai scump, la doar 50 de dolari pe an, include un instrument de creștere a vitezei pentru computere, control parental și protecție cameră web.

Avantaje

 • Foarte accesibil
 • Protecție împotriva programelor malware de pe unitățile externe
 • Restaurează automat setările dispozitivului
 • Suportă scanări personalizate

Dezavantaje

 • Disponibil numai pentru dispozitivele Windows
 • Fără reduceri pentru mai multe computere

9. McAfee Antivirus Plus – Scor de protecție cu sfaturi pentru a rămâne în siguranță

McAfee și programul său Antivirus Plus oferă protecție completă pentru dispozitivele Windows, Mac, iOS și Android. Cu planul Plus, utilizatorii pot instala programul antivirus pe mai mult de cinci dispozitive. Planul include monitorizarea identității, un manager de parole și un VPN securizat, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru o securitate completă.

McAfee Antivirus

Scorul său de protecție proprietar este un scor numeric care evaluează securitatea dispozitivului unui utilizator în funcție de setările acestuia și de cât timp a trecut de la ultima scanare. Scorul oferă modalități despre cum să creșteți valoarea sa numerică.

McAfee Antivirus Plus include un tocător digital de fișiere. Acest instrument distruge complet fișierele sensibile, asigurându-se că datele nu pot fi furate chiar dacă un dispozitiv și hard disk-ul acestuia ajung în posesia persoanelor greșite.

McAfee Antivirus Plus costă 39,99 de dolari pentru primul an, dar prețul crește la 109,99 de dolari pe an la reînnoire. Vine cu o garanție de rambursare a banilor de 30 de zile și asistență pentru clienți 24/7.

Avantaje

 • Include VPN și manager de parole
 • Scor de protecție cu sfaturi personalizate de securitate
 • Oferă un tocător digital de fișiere
 • Asistență clienți 24/7

Dezavantaje

 • Scump

10. ZoneAlarm – Antivirus gratuit pentru Windows

ZoneAlarm oferă programe antivirus gratuite și plătite pentru computerele Windows. Versiunea gratuită a acestui software antivirus Microsoft include inclusiv un firewall puternic și scanări programate și manuale pentru un singur computer.

ZoneAlarm Antivirus

Însă, versiunea gratuită nu include monitorizarea în timp real. Pentru asta, utilizatorii vor trebui să facă upgrade la ZoneAlarm Pro Antivirus + Firewall, care costă 35,95 de dolari pe an pentru până la cinci computere. Acest software oferă acces la o bază de date cuprinzătoare de programe malware și amenințări emergente, plus protecție împotriva amenințărilor de phishing și PUA. De asemenea, poate bloca automat site-urile malițioase pe baza unui director de site-uri dăunătoare pe care echipa ZoneAlarm le monitorizează.

ZoneAlarm poate rula executabile și alte descărcări într-un mediu virtual înainte ca acestea să ajungă la computerul unui utilizator. Acest lucru îi permite să blocheze automat orice fișiere care conțin malware ascuns care nu este detectat de instrumentele de scanare.

ZoneAlarm oferă antivirus pentru dispozitivele mobile iOS și Android, dar acest lucru necesită un abonament Extreme Security NextGen care costă 44,95 de dolari pe an. Conform recenziilor, ZoneAlarm este cel mai bun antivirus pentru telefoanele Google Pixel datorită integrării perfecte cu browserul Chrome.

Avantaje

 • Firewall antivirus gratuit
 • Blocare automată a site-ului web
 • Testează executabile într-un mediu virtual
 • Acceptă dispozitive mobile

Dezavantaje

 • Nu este disponibil pentru computerele Mac
 • Monitorizarea în timp real necesită un abonament plătit

11. Stinger – Scanner gratuit de programe malware de la McAfee

Stinger este un scaner de programe malware simplu și gratuit de la McAfee. Nu este o soluție antivirus cuprinzătoare precum McAfee Antivirus Plus, dar oferă scanări antivirus care utilizează o bază de date cuprinzătoare de amenințări McAfee.

Stinger Antivirus

Antivirusul Stinger poate fi folosit doar pentru a rula scanări manuale. Nu oferă monitorizare în timp real a amenințărilor sau scanări programate în curs. Scanările manuale pot fi personalizate pentru a căuta anumite tipuri de amenințări sau pentru a căuta doar anumite fișiere. Utilizatorii pot adăuga propriile etichete personalizate de fișiere malware pentru ca programul să le caute și să le elimine dacă le găsește.

Stinger este disponibil numai pentru computerele Windows. Însă, nu acceptă și Windows 11.

Avantaje

 • Scaner antivirus gratuit
 • Scanări personalizabile
 • Poate căuta extensii malware adăugate de utilizator

Dezavantaje

 • Numai pentru Windows și nu este acceptat pe Windows 11
 • Foarte puține caracteristici

12. Bitdefender – Cel mai bun antivirus pentru familii

Bitdefender este cel mai bun antivirus pentru familiile care au o mulțime de dispozitive. Cu Bitdefender, utilizatorii pot obține protecție antivirus pentru până la 10 dispozitive pentru doar 159,99 de dolari pe an. Pentru primul an, prețul este de doar 69,98 de dolari. Bitdefender este disponibil pentru dispozitivele Windows, Mac, iOS și Android.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender face o treabă excelentă în a ține departe virușii și programele malware în timp ce utilizează surprinzător de puține resurse CPU. Software-ul rulează cele mai multe scanări în timp real în cloud pentru a-și reduce impactul asupra computerului unui utilizator. De asemenea, rulează evaluări ale vulnerabilităților pentru a ghida utilizatorii către setările de care au nevoie pentru a-și proteja în mod optim dispozitivele.

Acest software include o serie de caracteristici antivirus care ajută la confidențialitate. Platforma acceptă control parental, monitorizare webcam și microfon și instrumente de acces la distanță pentru a bloca datele în cazul în care un dispozitiv este furat. De asemenea, include un dispozitiv digital de distrugere a fișierelor și un portofel digital securizat pentru plăți online mai sigure.

Software-ul oferă un VPN și un manager de parole. Utilizatorii au, de asemenea, opțiunea de a face upgrade pentru a obține protecție împotriva furtului de identitate și monitorizare pentru scurgeri de date pe dark web.

Avantaje

 • Suportă până la 10 dispozitive
 • Include un VPN și un manager de parole
 • Foarte eficient din punct de vedere informatic
 • Acceptă controlul parental și blocarea datelor de la distanță

Dezavantaje

 • Scump pentru utilizatorii cu mai puțin de 10 dispozitive
 • Nu este întotdeauna eficient împotriva amenințărilor ransomware

Ce este un software antivirus?

Software-ul antivirus este un software conceput pentru a preveni infectarea unui computer cu programe malware și viruși sau de a elimina infecțiile odată pătrunse în computer.

Cel mai bun antivirus din 2023 oferă o abordare în două direcții pentru a menține dispozitivele în siguranță. Primul aspect este monitorizarea în timp real a descărcărilor, fișierelor executabile, site-urilor web și e-mailului. Această monitorizare proactivă funcționează pentru a identifica programele malware înainte ca acestea să poată infecta un dispozitiv. Blocarea programelor malware este adesea mai ușoară decât eliminarea acestuia și împiedică un virus să provoace daune sau să atace alte dispozitive conectate înainte de a putea fi eliminat.

Al doilea aspect este scanarea și eliminarea virușilor. Software-ul antivirus poate scana o parte sau toată unitatea de disc a unui dispozitiv pentru a găsi programele malware oriunde s-ar putea ascunde. Apoi, software-ul poate șterge și distruge orice virus descoperit sau pune în carantină virușii care au fost încorporați prea adânc pentru a fi șterși.

Cum funcționează un software antivirus?

Software-ul antivirus utilizează o bază de date cu programe malware și viruși cunoscuți pentru a identifica potențialele amenințări. Ori de câte ori un utilizator descarcă un fișier sau rulează un executabil, software-ul antivirus inspectează codul conținut de acel fișier înainte de a începe descărcarea sau instalarea. Dacă software-ul antivirus găsește codul în interiorul fișierului care se potrivește cu codul malițios cunoscut dintr-o bază de date de amenințări, va anunța utilizatorul sau va împiedica încărcarea fișierului pe dispozitiv.

Cheia software-ului antivirus este baza de date din spatele acestuia. Fiecare furnizor de antivirus are propria sa bază de date, astfel încât eficiența programelor antivirus poate varia. Este important să alegeți o platformă care are clasamente antivirus înalte în urma testărilor efectuate.

Multe platforme software antivirus utilizează acum învățarea automată și inteligența artificială pentru a identifica amenințările emergente. Acești algoritmi sunt capabili să identifice noi programe malware care nu se află în nicio bază de date, dar care par suspecte. Aceste instrumente bazate pe inteligență artificială sunt extrem de eficiente în capturarea exploit-urilor zero-day și a amenințărilor ransomware pe care software-ul antivirus de bază ar putea să nu le captureze.

De ce aveți nevoie de un software antivirus?

Software-ul antivirus este esențial pentru ca dispozitivele precum computerele și smartphone-urile să funcționeze fără probleme. Vom explica câteva dintre motivele cheie pentru care toată lumea ar trebui să aibă un antivirus de încredere.

Preveniți virușii și programele malware

Motivul numărul unu pentru a avea software antivirus este prevenirea virușilor și a programelor malware. Odată ce apar, aceste infecții pot fi costisitoare. Virușii pot permite hackerilor să fure date sensibile de pe un computer, să solicite o răscumpărare pentru deblocarea fișierelor importante sau să provoace daune în sistemul de operare al dispozitivului.

Cel mai bun software antivirus oprește virușii și programele malware înainte ca acestea să se poată infiltra într-un dispozitiv. Software-ul antivirus nu numai că detectează codurile malițioase în descărcări și executabile, dar identifică și site-urile web periculoase și împiedică utilizatorii să se conecteze la ele. Multe programe software antivirus pot chiar verifica link-urile și atașamentele din e-mailuri pentru a identifica schemele de phishing.

Eliminați infectările

Chiar și cu cel mai bun software antivirus, infectările pot avea loc. Utilizatorii pot alege să-și ocolească firewall-ul, să se conecteze la o rețea WiFi nesecurizată sau să obțină un virus de la un dispozitiv conectat care a fost infectat anterior.

Când se întâmplă acest lucru, software-ul antivirus vă poate ajuta. Software-ul este capabil să execute scanări – atât programate, cât și manuale – pentru a căuta un cod malițios pe un dispozitiv și a-l elimina.

Securitate cibernetică cuprinzătoare

Software-ul antivirus reprezintă o abordare holistică a securității cibernetice. O bună igienă digitală necesită, de asemenea, un VPN (rețea privată virtuală) pentru navigarea online sigură și un manager de parole pentru a păstra conturile în siguranță.

Optimizați-vă dispozitivele

Un alt motiv pentru a utiliza un software antivirus este că poate crește performanța dispozitivelor. Pe lângă eliminarea programelor malware care ocupă resurse de calcul, multe programe software antivirus includ instrumente pentru a crește viteza unui PC sau Mac. Cel mai bun antivirus care mărește viteza poate elimina fișierele inutile sau poate optimiza utilizarea discului.

Care este cel mai sigur software antivirus?

Orice software antivirus care provine de la o companie de securitate cibernetică binecunoscută poate fi considerat sigur. Norton, TotalAV, Avira, McAfee, Bitdefender și alte companii pe care le-am analizat au o istorie lungă în furnizarea de software antivirus de încredere persoanelor fizice și companiilor.

Un lucru la care trebuie să aveți grijă când instalați un software antivirus este să nu fie o înșelătorie de tip phishing. Unii viruși pot fi camuflați într-un software antivirus fals. Când aveți îndoieli, consultați recenziile noastre de software antivirus pentru a afla dacă o companie este sau nu de încredere.

Software antivirus gratuit vs. software antivirus cu plată

Există atât platforme software antivirus gratuite, cât și plătite. Cele mai bune programe antivirus gratuite oferă o mulțime de funcții, făcându-le atractive pentru oricine are un buget restrâns. Adesea, acestea includ atât scanarea programelor malware în timp real, cât și capacitatea de a rula scanări pe o întreagă unitate. Cu toate acestea, software-ul antivirus gratuit are unele limitări importante. De obicei, nu include un VPN sau un manager de parole, deci nu este o soluție completă de securitate cibernetică.

În plus, este posibil ca un software antivirus gratuit să nu aibă o bază de date de programe malware la fel de aprofundată ca și un software plătit. Aceasta înseamnă că ar putea rata amenințările pe care le-ar detecta un software antivirus plătit.

Software-ul antivirus gratuit poate avea caracteristici limitate. De exemplu, unele platforme gratuite permit utilizatorilor să își scaneze sistemul pentru malware pentru a afișa amenințările detectate. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să plătească pentru ca software-ul antivirus să elimine orice malware detectat.

Cum să obțineți un software antivirus

În cele ce urmează, vă vom arăta care sunt pașii în vederea obținerii unui software antivirus. Și, vom proceda astfel cu ajutorul programului antivirus Norton.

Pasul 1: Înscrieți-vă pe Norton

Accesați site-ul oficial Norton și faceți clic pe „Get Started”. Selectați un abonament și faceți clic pe butonul de cumpărare. Introduceți detaliile de plată pentru a finaliza achiziția.

Înscrieți-vă pe Norton

Pasul 2: Instalați Norton

Odată ce software-ul antivirus Norton a fost achiziționat, utilizatorii pot descărca software-ul și îl pot instala pe dispozitivul lor. Software-ul Norton pentru Windows și Mac este disponibil pe site-ul web Norton, în timp ce aplicațiile mobile pentru iOS și Android sunt disponibile în Apple App Store și Google Play.

Instalați Norton

Pasul 3: Executați o scanare

Odată ce Norton este instalat, scanarea în timp real a noilor descărcări, a site-urilor web suspecte și altele va fi activată automat. Rulați o scanare completă pentru a găsi și a elimina orice malware de pe un dispozitiv. Pur și simplu deschideți Norton și faceți clic pe „Run Smart Scan”.

Executați o scanare

Concluzie

Deținerea celui mai bun software antivirus poate proteja dispozitivele esențiale, cum ar fi un computer sau un smartphone, împotriva programelor malware potențial costisitoare. Conform recenziilor, Norton este considerat a fi cel mai bun software antivirus din 2023, oferind cea mai bună protecție împotriva amenințărilor digitale.

Întrebări frecvente

Care este cel mai bun antivirus?

Care antivirus este cel mai bun pentru Windows 10?

Care sunt cinci cele mai bune antivirusuri gratuite?

Care este cel mai ieftin antivirus?

Care antivirus este cel mai bun pentru Mac?