btc20nieuwescore

Hoe vaak er op een token gezocht wordt, zegt vaak veel over de populariteit en de waarde van de token. Bitcoin en Pepe coin hebben in Google trends er ineens een concurrent bij: BTC20. De nieuwe token doet het in veel opzichten nu beter dan de twee eerder genoemde tokens en heeft in de presale al $3,7 miljoen opgehaald.

BTC20 heeft er slechts negen dagen over gedaan om dit bedrag op te halen. De verbeterde Bitcoin die gebruik maakt van het Ethereum blockchain staat momenteel op $3,74 miljoen, waarmee de hard cap van $6 miljoen wel heel dichtbij komt.

Deze bitcoin op Ethereum bootst de situatie van de bitcoin in 2011 na, en wordt verkocht voor slechts $1 per token.

Maar dit is niet het belangrijkste punt waarom investeerders massaal inzetten op deze toeken.

Er zijn namelijk veel meer redenen waarom het verstandig is om nu al in deze token te investeren. Het yield potential van 520%, het spelen met de verwijzingen naar de originele bitcoin, de huidige populariteit van 2.0 versies en ook de potentie om te profiteren van aanstaande Bitcoin halvings en bijbehorende bull markets dragen bij aan de het enthousiasme rondom de crypto.

Daar komt nog eens bij dat deze token groener is dan veel andere tokens, omdat het draait op de ERC-20 blockchain. Deze blockchain van Ethereum is de leider in de wereld van gedecentraliseerde applicaties en staat bekend om zijn betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid.

Google Trends is een handig programma dat door veel marketeers gebruikt wordt om de interesse in een bepaalde zoekterm te meten. Trends rate de zoektermen van 0 tot 100, waarin 100 de hoogste mate van interesse onder Googleaars aangeeft.

In de afgelopen zeven dagen is veel gezocht op de Pepe Coin, maar zeker ook op de BTC20. Op sommige momenten steekt de presale token de hoog succesvolle Pepe Coin zelfs voorbij in aantal zoekopdrachten en interesse. Dit is terug te zien in onderstaande grafiek.

grafiekpepebtc20

In bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en ook Nederland was tijdens de ochtenduren ‘btc20’ een meer gevraagde zoekterm dan ‘pepe coin’. Onderstaande kaart toont de verhouding tussen beide zoektermen:

kaartpepebtc20

In Duitsland, toch het financiële powerhouse van de Europese Unie, blijkt er erg veel interesse in de BTC20 te bestaan: hier werd niet alleen veel meer gezocht op de BTC20 dan op de Pepe Coin, ook werd er op bepaalde momenten meer naar de BTC20 dan naar de Bitcoin gezocht!

duitslandbtc20bitcoinpepe

In de Duitse resultaten over de laatste zeven dagen is de zoekterm ‘BTC20’ ook meer gebruikt dan de zoekterm ‘Pepe Coin’. Nu de BTC20 steeds meer bekendheid geniet, groeit ook het verschil in interesse tussen beide tokens.

btcpepeduitsland2

Deze Duitse resultaten komen ook terug in andere landen en regio’s, waar het wat later is voordat de markt op gang komt.

Een voorbeeld zien we in de Verenigde Staten, waar de Google Trends data van de afgelopen vier uur aangeeft dat in de ochtendsessie BTC20 de Pepe coin ‘verslaat’.

btc20pepevs

BTC20 Haalt $3,7 Miljoen op in Negen Dagen, Maar kan Snel Uitverkocht Raken

Het duurde slechts negen dagen voordat de belangrijke mijlpaal van $3 miljoen werd gehaald door de BTC20 token, en het ziet er naar uit dat de hard cap van $6,05 zelfs nog eerder gehaald zal worden. In de afgelopen 24 uur is er maar liefst $1 miljoen extra ingepompt.

BTC20 biedt investeerders een kans om de klok terug te draaien naar april 2011. Toen stond ‘Set fire to the rain’ van Adele op 1 in de hitlijsten en had je de kans om 1 hele bitcoin te kopen voor $1.

BTC20 heeft verschillende voordelen ten opzichte van de Bitcoin. Het maakt gebruik van de Ethereum Blockchain, wat betekent dat het milieuvriendelijker is, een hoge opbrengst uit staking met zich mee kan brengen en toegang heeft tot de wereld van Decentralized Finance (DeFi). Dit zorgt ervoor dat investeerders deze kans niet graag missen.

btc20logo

Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze nieuwe crypto steeds meer voet aan de grond krijgt online.

Grote crypto websites zoals cryptopotato, Finbold, Coingate en natuurlijk ook wij van Business2Community hebben de nodige aandacht besteedt aan de veelbelovende token. Meer dan 2600 twitter volgers en 1500 telegrammers hebben zich bij de community aangesloten.

Wanneer de token binnen enkele dagen uitverkocht is, wat erg waarschijnlijk lijkt, dan kan voor een behoorlijke Fear of Missing Out zorgen onder grote investeerders. Een prijsexplosie is dan zeer waarschijnlijk.

Stake-to-Earn, met een winstpotentieel van 520%

Een belangrijke reden waarom investeerders met hun crypto wallet in de aanslag naar de presale van BTC20 rennen is omdat de token de opwindende mogelijkheid biedt tot het genereren van een passief inkomen.

De uitgifte van tokens van BTC20 is zo in elkaar gezet, dat het de vrijgave van Bitcoin vanaf 2011 spiegelt. In plaats van miners te belonen, zoals Bitcoin doet, zal BTC20 echter alle investeerders die hun tokens staken belonen voor hun vertrouwen.

Afhankelijk van de staking pool kan de beloning voor stakers enorm hoog worden, zeker gekeken naar de snelle groei van Bitcoin vanaf 2011.

wanneer we er vanuit gaan dat per gemined Bitcoin block 50BTC20 tokens worden vrijgegeven, en er gemiddelde 52.000 Bitcoin blocks per jaar gemined worden, dan zou er per jaar 2,6 miljoen BTC20 vrijgegeven worden.

Stel dat je 5000 BTC20 tokens hebt gekocht, en je hebt besloten om ze allemaal te staken, dan bezit je 1% van een totale stakingpool van 500.000 BTC20 tokens.

In dit voorbeeld zou jouw reward 1% van 2,6 miljoen zijn, oftewel 26.000 BTC20 tokens. Een winst van 520%.

520groeibtc20

Dit soort winsten trekken uiteraard veel investeerders aan die hun tokens ook willen staken. Dit vergroot de staking pool en verkleint de winst per persoon.

Aan de andere kant zorgt de aantrekkingskracht van de mogelijke uitkeringen er wel voor de veel investeerders hun token vast zullen houden, en de prijs zeker zal stijgen. Hierdoor ontstaat een stabiele token. Misschien is je winst in tokens dan wat minder, maar wanneer je kijkt naar de waarde van de tokens zou een grotere deelname juist gunstig uit kunnen pakken.

Grote Voordelen ten Opzichte van Bitcoin

Het genereren van winst door de tokens te staken is niet alleen gemakkelijker dan bij de traditionele Bitcoin, de mogelijke winst die je kunt boeken is ook hoger.

Bitcoin minen vraag namelijk nogal een investering: niet alleen zul je een peperdure supercomputer aan moeten schaffen, ook moet je een contract afsluiten met een service provider die de systemen aansluit en beheert. En dan hebben we de energiekosten nog niet eens benoemd.

BTC20 staken is met een paar muisklikken klaar, je hoeft alleen de tokens aan te geven voor het smart staking contract.

Toch is dit niet de enige reden waarom analisten en investeerders BTC20 superieur achten aan de Bitcoin.

BTC20 is Ecovriendelijker dan Bitcoin

Bitcoin is berucht vanwege het massieve energiegebruik dat het nodig heeft, en de negatieve gevolgen van dit energieverbruik op natuur en klimaat. Met name de gigantische CO2 uitstoot (116.000 kilo CO2 per jaar!) is vele milieubewuste investeerders en activisten een doorn in het oog.

Het Proof-of-Stake mechanisme van Ethereum is veel efficiënter en milieuvriendelijker dan het Proof-of-Work mechanisme van Bitcoin. Harde cijfers: Ethereum verbruikt 99,95% minder energie dan Bitcoin.

BTC20 kan gezien worden als een ecovriendelijke versie van Bitcoin, wat veel ivnesteerders over de streep kan trekken om wél in deze token te investeren.

DeFi Doet Goed

Het Ethereum netwerk dat BTC20 gebruikt, zorgt er ook voor dat de nieuwe token toegang heeft tot het uitmuntende Decentralized Finance (DeFi) ecosysteem van deze token.

Bitcoin beschikt nauwelijks over een DeFi ecosysteem, aangezien de blockchain van deze token veel simpeler in elkaar zit.

BTC20 investeerders kunnen in de toekomst mogelijk hun tokens gebruiken als ruilmiddel, om leningen aan te vragen op decentralised apps of om online te bankieren op bijvoorbeeld Aave of Compound

Een liquid staking market voor winst genererende BTC20 tokens zou ook ontwikkeld kunnen worden, zoals deze al bestaat voor bijvoorbeeld sETH (de staked token van Lido) en rETH (Rocket).

Dit maakt het handelen, traden en investeren met BTC20 veel gemakkelijker dan het ondernemen met traditionele Bitcoin. De grote flexibiliteit en mogelijkheden in de toekomst zijn een flinke plus voor BTC20.

Mis de Belangrijkste Presale van 2023 Niet!

de enorme snelheid waarmee BTC20 door de presale raast laat zien dat dit niet een project is om ‘even over te slaan’. Belangrijke crypto influencers, media, analisten en investeerders hebben hun vertrouwen uitgesproken in deze token. Sommigen hebben zelfs specifiek genoemd dat je door deze token misschien wel miljonair kunt worden.

Wanneer de BTC20 de koers van Bitcoin sinds 2011 volgt is dat zeker mogelijk. De bekendste token trade nu op $29.000, een groei van 29.000% ten opzichte van 2011. Waarom zou deze reset met verbeteringen dat niet kunnen halen.

Wie mee wil doen aan BTC20 kan het beste in de presale fase toeslaan: deze loopt tot 6,05 miljoen tokens verkocht zijn. Dit moment zal al binnen enkele dagen zijn. Het is dan ook aan te raden snel te handelen.

Disclaimer: crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.