El Salvador
Metropolitan Cathedral of the Holy Savior, El Salvador

Az ország kincstárában valamivel több, mint 2700 bitcoin (BTC) található, ami eddig nagyjából 3 millió dollárnyi, nem realizált nyereséget hozott a költségvetésnek. El Salvador most bitcoin (BTC) és más kripto-milliomosokat céloz meg egy frissen indított kezdeményezéssel, hogy hosszú távon is új lakosokat vonzzon az országba.

El Salvador tegnap indította el a “Freedom VISA” programját, amely évente maximum 1000 embernek ad tartózkodási engedélyt – írja cikkében a CoinDesk. Ez a lehetőség azonban csak azoknak jár, akik legalább 1 millió dollár értékű bitcoint (BTC) vagy tether stabilcoint (USDT) fektetnek be.

A jogosult résztvevők hosszú távú tartózkodási engedélyt kapnak, és kikövezett út vár rájuk a teljes állampolgárság megszerzéséig. A jelentkezésnek is van költsége, 999 dollárba kerül BTC-ben vagy USDT-ben, ami nem visszatérítendő befizetés. A program ma kezdődött el. (A teljes technikai folyamatot a Tether Global, az USDT kibocsátója kezeli.)

A kezdeményezés hasonlít a több nemzet által kínált “Arany VISA” koncepcióhoz, ahol a tehetős emberek egy bizonyos összeget befektethetnek az adott ország kötvényeibe vagy ingatlanjaiba, cserébe pedig tartózkodási engedélyt kapnak.

A bitcoin- vagy tether-befektetések befogadása a letelepedésért cserébe minden országban újdonságnak számít. El Salvador legalább 1 milliárd dollárnyi befizetéshez juthat ilyen módon, ha a kitűzött kvóta minden évben betelik.

A legjobb kriptovaluták 1 dollár alatt

  • A 10+ legjobb kriptovaluta, amit 1 dollár alatt megvehetsz
  • A B2C által kiválogatott legjobb kriptók
  • Listázott vagy előértékesítés alatt álló érmék

Már két éve hivatalos fizetőeszközzé tették

El Salvador 2021 szeptemberében történelmet írt, miután az első nemzetként elismerte a bitcoint törvényes fizetőeszközként. Azóta bitcoin befektetéseket indított, és több mint 2700 BTC-t tart a kincstárában. Ez a pozíció eddig több mint 3 millió dollárnyi, nem realizált nyereséget hozott az országnak.

Ezek a lépések egy sokkal átfogóbb terv részét képezik, amelynek célja, hogy csökkentse El Salvador függőségét az amerikai dollártól. Az újabb bevételi források bevonásával pedig küzdjön a hiperinfláció ellen – mondta el Nayib Bukele elnök az elmúlt időszakban adott nyilatkozataiban.

További hírek:

Pepperstone bróker

Értékelésünk

pepperstone-logo
  • Szabályozott bróker
  • cTrader, MetaTrader 4 és 5 integráció
  • Devizák, indexek, árucikkek, és részvények is kereskedhetők
pepperstone-logo
Tőkéd veszélyben van. A lakossági befektetők 74,6%-a veszteséget könyvel el CFD-kereskedés során ezzel a szolgáltatóval.