Bitcoin Koers Verwachting - Bearish Sentiment neemt de overhand na 'hawkish' FED beslissing, Bitcoin daalt onder key-steunniveau, what's next?

Na de ‘hawkish’ beslissing van de Federal Reserve om de huidige rente van 5,00% – 5,25% te behouden tijdens de Fed bijeenkomst van gisteren, is de Bitcoin koers gedaald. Hoewel er dus eigenlijk niets veranderd is aan de referentierente in de VS, maakte BTC gisteren een duikvlucht van ruim -3% waardoor de Bitcoin koers nu vlak onder $24.900 ligt op het moment van schrijven.

De Fed heeft niets aan de rente verandert, maar toch wordt deze beslissing door analisten gezien als ‘hawkish’.

De nieuwe dot-plot heeft de verwachtingen van de Fed beleidsmaker samengevat, dit zijn verwachtingen over wat er de komende jaren zal gebeuren met het rentepercentage en op basis hiervan verwacht de rente aan het einde van dit jaar te stijgen naar 5,6%. Terwijl in de laatste dot-plot juist was aangegeven dat de rente aan het einde van 2023 verwachtte op 5,1% te belanden.

Hogere verwachting voor stijgende rente in VS dit jaar

De verwachting dat de Fed de rente zal verlagen is niet meer zo sterk als eerst, zo verwacht de markt eerder dat de rente dit jaar nog verder zal stijgen. De Fed Watch Tool van CME, verwachte eerst dat de kans op een verhoging van de rente naar 5,5% rond de 36% lag, maar nu is deze kans verhoogd naar 45% op basis van de Fed bijeenkomst van gisteren

fed rente

Dit legt extra druk op korte termijn rente van de regering, zo is bijvoorbeeld de opbrengst voor 2 jaar voor een moment gestegen naar 4,8%, het hoogste niveau sinds maart. Op hetzelfde moment heeft de Dollar Index (DXY) een bounce gemaakt bij zijn huidige dieptepunten.

dollar index

Hierdoor kwam de Bitcoin koers nog meer onder druk te staan, omdat een sterkere Amerikaanse dollar bearish is voor Bitcoin. Dit komt doordat wanneer de dollar stijgt in waarde, het duurder is voor mensen uit het buitenland om Bitcoin te kopen.

Daarnaast heeft de Bitcoin koers er ook last van wanneer de rente stijgt, hierdoor wordt Bitcoin een minder aantrekkelijke investering.

Bitcoin Koers verwachting – Kan Bitcoin onder key steunniveau dalen?

De Bitcoin koers verkeert in een gevaarlijke situatie omdat de BTC koers onder een belangrijke steun rond de $25.200 is gedaald, gebaseerd op een uptrend die zich afspeelde sinds het einde van 2022.

In he geval dat de Bitcoin koers onder dit niveau blijft, is het een doorbraak onder dit niveau. Crypto analisten denken dat het gevolg hiervan zal zijn dat Bitcoin naar zijn 200-daagse Moving Average van $23.688 kan dalen. Vanuit daar kan de Bitcoin koers verder zakken naar het dieptepunt van maart bij de $19.600.

 

Welke Crypto Kopen wanneer Bitcoin in een dalende lijn zit?

Het nadeel van een dalende Bitcoin is dat zo goed als elke altcoin met Bitcoin meegaat richting de grond, hierdoor kan het op korte termijn riskant zijn om altcoins te kopen. Wanneer de crypto markt in een dalende lijn zit, zijn cryptomunten in de presale een extra aantrekkelijke investering, al helemaal als deze daling tijdelijk is.

Door te investeren in de beste presale crypto projecten, kun je de token van een project voor een vaste lage prijs kopen, zonder dat je last hebt van fluctuaties op de markt. Het voordeel aan de beste presales van dit moment is dat een groot deel van deze projecten live gaat op het moment dat we een volgende bull run verwachten. Dit zou betekenen wanneer de tokens gelist worden op exchanges, de koers van deze token explosief kan toenemen.

Maar omdat de crypto sector vol zit met schimmige praktijken en oplichtingen, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar deze projecten en alleen geld te investeren wat je kunt missen. Gelukkig helpt het team van Business 2 Community je met het vinden van de beste projecten, bekijk hieronder de beste altcoins om op dit moment te kopen terwijl Bitcoin in een dalende lijn zit.

Wall Street Memes (WSM) - Nieuwste Meme Coin

Onze beoordeling

wall street memes presale
  • Community met meer dan 1 miljoen volgers
  • $500.000 opgehaald op eerste lanceringsdag
  • Ruime NFT Project Ervaring
  • Presale Nu Live - wallstmemes.com
wall street memes presale