Bitcoin ATM gjør det enkelt å kjøpe Bitcoin for de som synes det kan være krevende å utføre handelen i den digitale verden. Nå har du muligheten til å få tak i den digitale mynten fra en minibank som er satt opp på Oslo S på bare noen minutter.

Stadig flere Bitcoin-minibanker settes ut i verden. Med Bitcoin ATM kan man veksle direkte fra sedler utstedt av Norges Bank til Bitcoin. Gjennom minibankene kan du handle Bitcoin for 7999 kroner per uke og for 99 999 kroner i året. Myntene sendes rett til din lommebok.

Kun én Bitcoin ATM i Norge for øyeblikket

Den første av en håndfull Bitcoin-minibanker ble først åpnet i Oslo i 2017. Like i ettertid ble minibankene lagt ned på grunn av finansregelverk. Nå virker dermed problemet å være løst. Tidligere i år inngikk Norwegian Block Exchange (NBX) et samarbeid med Blockbridge, en norsk leverandør av Bitcoin-ATM, for å bringe Bitcoin-minibanker tilbake i live.

Derfor finnes det kun én Bitcoin ATM for øyeblikket. Den befinner seg i Galleri Oslo ved Oslo S. Her vil du enkelt kunne overføre Bitcoin til din lommebok eller NBX-konto på bare noen minutter. Med den nødvendige regulering på plass er det ventet at flere Bitcoin-minibanker vil åpne i nærmeste fremtid.

Bitcoin ATM, Bitcoin Minibank

Tjenesten oppfyller en viktig samfunnsrolle

Selve poenget med en Bitcoin ATM er å tilby en tjeneste som gjør at man kan kjøpe Bitcoin med kontanter på noen få minutter. Ifølge Stig Alexander Kjos-Mathisen, administrerende direktør i NBX, oppfyller tjenesten en viktig samfunnsrolle i dagens betalingssystem:

– Slik vi ser det, er dette i tråd med myndighetens ønske om å styrke forbrukernes rett til å betale med kontanter, uttalte Mathisen i en børsmelding.

Integreringen av kryptovaluta og tradisjonell finans skaper et mer inkluderende økonomisk system for alle. Dette er også nok et steg i riktig retning for Bitcoins posisjon i dagens samfunn. Tjenesten bidrar til sikker transaksjon, rask overføring samt at det er i samsvar med norsk lovverk.

Slik kjøper man Bitcoin gjennom minibanken

Å kjøpe Bitcoin gjennom minibanken er svært enkelt. Foruten at man må ha en digital lommebok, der Bitcoin-myntene sendes, må man registrere seg med sin e-post, telefonnummer og ta et bilde. Slik fungerer det:

  1. Bruk en digital lommebok. Hvis du er kunde av NBX kan du bruke NXB-appen.
  2. Ha adressen fra din lommebok klar. Denne skannes via en QR-kode.
  3. Sett inn det beløpet du ønsker å veksle. Bitcoin ATM godtar 200-, 500- og 1000-lapper.
  4. Trykk på “BUY”. Deretter vil myntene sendes over til lommeboken. Det kan ta opptil 10 minutter før myntene overføres, og opptil 2 timer før de er klare til bruk.

Bruk en kryptobørs for større beløp

Som nevnt kan du maks ta ut 7999 kr i uken og 99 999 kroner i året gjennom en Bitcoin minibank. Dette kan være en god løsning for de som ønsker å investere litt Bitcoin jevnlig, men for mange vil dette være et beløp som er for lavt. Dette er heller ikke en gunstig løsning for de som ønsker å trade Bitcoin hyppig, i og med at det kan ta opptil 2 timer før myntene er klare til bruk.

I så fall vil det være lurt å kjøpe Bitcoin gjennom en kryptobørs, som eksempelvis NBX. Her finnes det dog mange alternativer, så det kan være lurt å finne en plattform som tilbyr de produktene du ønsker. Firi er Nordens største kryptobørs og et populært valg blant nordmenn, mens Skilling ofte blir foretrukket av tradere.

Husk at Bitcoin, og andre kryptovalutaer, er digitale mynter. Selv om en Bitcoin ATM er tilgjengelig, er det lurt å gjøre seg kjent med hvordan man overfører penger på nett. I dag finnes det flere regulerte kryptobørser, som gjør prosessen svært enkelt og sikker.

Les også: