Met honderden exchanges en brokers kan het zeker als beginnende belegger lastig zijn om het platform te vinden dat bij jou past. Bij je keuze voor de beste crypto exchange gaat het niet alleen om veiligheid, beschikbare cryptomunten en kosten, maar ook de klantenservice, veiligheid van de opslag en minimale inleg zijn belangrijk.

In deze gids helpen we je de beste crypto exchange Nederland te vinden met daarbij reviews van de verschillende exchanges die in Nederland beschikbaar zijn.

 1. Best Wallet – Beste Crypto Exchange Nederland met eigen Coin en eigen Wallet
 2. eToro – Een van de Beste Crypto Exchanges Nederland
 3. Coinbase – Zeer geschikt voor beginnende crypto-beleggers
 4. OKX – Koop gemakkelijk Bitcoin en andere cryptocurrency
 5. Plus500 – Koop en verkoop eenvoudig bekende- en minder bekende crypto vanuit één trading platform
 6. Crypto.com – Alles rondom crypto op één plek
 7. Bitstamp – Lage kosten en veel tools ter beschikking
 8. Bitpanda – Investeer op jouw manier in crypto
 9. Bitvavo – De beste Nederlandse crypto exchanges

Reviews van de Top 9 Crypto Exchanges Nederland

Om erachter te komen welke crypto exchange het beste bij jou past hebben we onze kritische blik op de beschikbare Nederlandse crypto exchanges toegepast.

In de reviews hieronder kijken we naar de laagste kosten, veiligheid, klantenservice, welke cryptomunten er beschikbaar zijn en nog veel meer.

Hieronder vind je onze conclusie over de 9 beste crypto exchanges Nederland en kun je meteen zelf een keuze maken om te starten bij één van deze exchanges.

1. Best Wallet – Beste Crypto Exchange Nederland met eigen Coin en eigen Wallet

Best Wallet logo

De beste crypto exchange van Nederland is zonder twijfel Best Wallet. De naam geeft het al aan, Best Wallet is meer dan alleen een exchange. Best Wallet is een zeer geavanceerde en gedecentraliseerde DeFi wallet met een eigen coin, de BEST token. Op het platform kun je terecht voor alles wat je nodig hebt rondom DeFi, zoals het traden in crypto en NFT’s en het bewaren van jouw activa in een centrale wallet.

Bij Best Wallet kun je traden in crypto en NFT’s. Dit kun je direct vanuit je wallet doen. Je kan eenvoudig je portfolio bijhouden door verschillende portfolio beheer functies. Zo krijg je informatie over de markt, zoals marktbewegingen en marktinzichten, nieuws over de markt en realtime aankoopprijzen en winst en verlies cijfers.

Best Wallet

Best Wallet is een alles in een exchange. Best Wallet is een non-custodial wallet. Gebruikers houden de volledige controle en eigendom over alle privésleutels. Bij andere wallets is dit niet het geval, aangezien ze afhankelijk zijn van diensten van derden. Bij Best Wallet kun je al je bezittingen rechtstreeks beheren, waardoor het platform haar gebruikers de beste veiligheid en hoogste privacy kan bieden.

Best Wallet heeft een eigen token, de BEST token. Wanneer je deze token gebruikt op het platform, profiteer je van vele exclusieve voordelen. Door de coin te staken kun je passief inkomen verdienen, hoef je geen gaskosten te betalen en ontvang je speciale stemrechten over de community. Daarnaast kun je door de coin te staken meedoen aan NFT drops, gratis swaps, krijg je toegang tot vroege token listings en krijg je toegang tot geavanceerde tools voor het beheren van het portfolio en het analyseren van de markt.

Aantal cryptomunten Onbekend
Kosten Onbekend
Kosten voor Bitcoin kopen Afhankelijk van de blockchain
Minimale storting Afhankelijk van betaalmethode

Wat wij goed vinden aan Best Wallet:

 • Alles in een DeFi wallet
 • Exchange, wallet en eigen coin
 • Non-custodial wallet
 • Leren over de markt
 • Portfolio beheer
 • BEST token staken
 • Voordelen aan het gebruik van de BEST token
 • Veilig en betrouwbaar

Let op: Cryptocurrency zijn een zeer volatiele investering en jouw kapitaal loopt risico.

2. eToro – Een van de Beste Crypto Exchanges Nederland

Voor Nederlandse crypto exchanges is eToro de beste crypto exchange van het moment. Je vindt hier alleen al meer dan 60 cryptomunten, maar je kunt bij eToro ook investeren in aandelen, ETF’s, valuta’s, grondstoffen en meer. Je betaalt geen vaste kosten, maar alleen de ‘spread’ – het verschil tussen de koop- en verkoopprijs. Met een eToro account kun je zonder problemen investeren in cryptomunten als Solana, Litecoin, XRP, Polkadot, Shiba Inu en andere meme coins terwijl je de laagste kosten betaalt vanwege de scherpe spreads.

Ook als je geld gaat storten bij deze crypto exchange betaal je geen extra kosten. Dit geldt voor betaalmethodes als iDEAL, PayPal, creditcard, bankoverschrijving en de overige beschikbare betaalmethodes bij eToro. Je kunt bij eToro al beginnen met een eerste storting van net iets minder dan €50,-. Bij een investering is het minimale bedrag zelfs maar €10,-.

etoro beste crypto exchange nederland

Bij investeren in cryptocurrency horen risico’s, maar je kunt deze verminderen door te kiezen voor het eToro CryptoPortfolio. Je volgt dan automatisch een portfolio met daarin allerlei verschillende cryptomunten, daarnaast wordt het portfolio continu opnieuw gewogen en gebalanceerd door het team van eToro. Naast het CryptoPortfolio kun je ook de investeringen van andere beleggers overnemen via de Copy Trading Tool. Met één druk op de knop volg je dan de expertise van andere beleggers.

eToro is uniek vanwege het sociale aspect van het platform, iedereen kan reacties plaatsen bij bepaalde producten en zijn of haar verwachtingen delen met andere gebruikers. Het is een veilige crypto exchange vanwege de licenties die eToro heeft bij de Europese toezichthouders CySEC en FCA. Vanwege die licenties mogen ze ook legaal hun diensten aanbieden in Nederland. Je kunt in Nederland ook de gratis eToro app gebruiken om via je smartphone te investeren in cryptocurrency. Ook staking van cryptomunten is mogelijk bij de beste crypto exchange Nederland.

Aantal cryptomunten 65
Kosten €0,- + spread
Kosten voor Bitcoin kopen spread
Minimale storting €50,-

Wat wij goed vinden aan eToro:

 • Meer dan 60 cryptomunten beschikbaar
 • Minimale storting van slechts €50,-
 • Gereguleerd bij meerdere Europese toezichthouders
 • Veel beschikbare betaalmethodes, waaronder iDEAL
 • Gebruiksvriendelijke website en app
 • Lage kosten

Let op: Cryptocurrency zijn een zeer volatiele investering en jouw kapitaal loopt risico.

3. Coinbase – Zeer geschikt voor beginnende crypto-beleggers

coinbase logo

Het volgende platform was er vroeg bij, Coinbase is al sinds crypto zijn intrede deed één van de grootste platformen ter wereld. Vooral in de eerste jaren was het dé plek voor beginners om hun eerste cryptomunten aan te schaffen vanwege het eenvoudige en gebruiksvriendelijke platform.

Inmiddels is het platform verder gegroeid en is het ook een prima plek voor ervaren beleggers die meer tools willen gebruiken om hun crypto te kopen of verkopen. Het platform is in april 2021 zelfs naar de Amerikaanse beurs gegaan en zo zijn er ook Coinbase aandelen te verhandelen.

Coinbase heeft ook nog een aantal andere functies aan het platform toegevoegd de afgelopen jaren. Zo heb je een crypto-card die je aan kan vragen om te betalen met crypto, een wallet waarin je de munten kan bewaren, een pagina om NFT’s te kopen en verkopen en de mogelijkheid om crypto te verdienen via staking.

Aantal cryptomunten 100+
Kosten 0 – 0,60%
Kosten voor Bitcoin kopen 0 – 0,60%
Minimale storting €25,-

Wat wij goed vinden aan Coinbase:

 • Zeer overzichtelijk platform
 • Gereguleerd, veilig bedrijf
 • Verhandelbaar op de beurs
 • Voor beginners overzichtelijk, voor ervaren beleggers groot aanbod tools
 • Meer dan 100 cryptomunten beschikbaar
 • Overzicht van bijna alle cryptomunten ter wereld

Let op: Cryptocurrency zijn een zeer volatiele investering en jouw kapitaal loopt risico.

4. OKX – Koop gemakkelijk Bitcoin en andere cryptocurrency

broker Okex

OKX is het platform voor cryptocurrency exhange. Het hoofdkantoor is gevestigd in Malta en het platform van OKX is in 2017 gelanceerd en biedt erg goede service. Hierdoor heeft deze broker meer dan 20 miljoen gebruikers over de hele wereld gekregen. OKX heeft uitmuntende veiligheid systemen en is dan ook nog nooit gehackt. Deze broker is dan ook erg veilig en betrouwbaar.

Bij OKX kun je voor alle belangrijke cryptocurrency’s terecht. Je hebt bij OKX een grote keus in verschillende crypto’. En door gemakkelijke betaalmethodes kun je snel en eenvoudig crypto kopen. Daarnaast kun je bij OKX ook gebruik maken van Savings, staking en mining. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en erg makkelijk om te gebruiken. OKX biedt hun klanten verschillende uitleg videos om gebruikers te helpen met te beginnen.

Aantal cryptomunten 12
Kosten 0,08%
Kosten voor Bitcoin kopen 0,08%
Minimale storting geen

Wat wij goed vinden aan OKX:

 • Erg veilig en betrouwbaar door meerdere accountbeveiligingsopties
 • Beschikbaar voor verschillende devices
 • Het platform biedt extra rendement
 • Gemakkelijke betaalmethodes
 • Handelen in Bitcoin, DeFi munten en altcoins

Let op: Cryptocurrency zijn een zeer volatiele investering en jouw kapitaal loopt risico.

5. Plus500 – Koop en verkoop eenvoudig bekende- en minder bekende crypto vanuit één trading platform

Op het platform van Plus500, vind je meer dan 2 duizend financiële instrumenten, die je 24 uur en 7 dagen per week de mogelijkheid geeft te kopen en verkopen.

Nooit meer de laatste ontwikkeling binnen het Plus500 platform willen missen? Schakel dan eenvoudig de zogenoemde push-meldingen in, na het downloaden van de Plus500 app. Ook kun je bij de Plus500 app eenvoudig prijs waarschuwing instellen, die je helpen bij de transacties.

Wil je een account aanmaken bij het Plus500 platform? Ga naar de website van Plus500 en voer hier je e-mailadres in en maak een veilig wachtwoord aan. De tweede stap is je rekening verifiëren met je identificatiebewijs. Dit kan met behulp van je paspoort of rijbewijs. Vergeet ook geen bankverklaring aan te leveren. Met dit document legt Plus500 je adres vast.

De minimale storting bij deze crypto app is 100 euro. Dit is dan ook de laatste stap bij het aanmaken van een account bij het platform van Plus500. Minimaal 100 euro gestort? Dan kun je nu eenvoudig aan de slag met het kopen en verkopen van de crypto. Tip: maak gebruik van de zoekbalk bovenin.

Wat wij goed vinden aan Plus500:

 • CFD trading aanbod met meer dan 2 duizend instrumenten
 • Lage spreads bij EUR/USD FX Pair
 • Maximale leverage tot 1:30
 • 24/7 klantenservice bereikbaar
 • Beschikbaar voor PC, smartphones en tablets

 77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

6. Crypto.com – Alles rondom crypto op één plek

cryptocom logo

Het platform van Crypto.com kan je alles bieden waar je naar op zoek bent op het gebied van cryptocurrency. Naast dat je hier de munten kan kopen en bewaren, biedt Crypto.com je nog veel meer. Zo kun je munten staken, NFT’s kopen en verkopen, maar ook een creditcard aanvragen zodat je met je crypto kan gaan betalen.

Naast deze mogelijkheden kun je ook handelen in afgeleide producten van cryptocurrency. Op Crypto.com vind je deze terug als derivaten en zo kun je handelen in cryptocurrency met een hefboomeffect. Hiermee kun je het risico van je investering verhogen, maar daarbij groeit natuurlijk ook de mogelijke winst mee. Via ‘margin trading’ kun je hefboomeffecten tot 10x instellen en kun je ook ‘short gaan’ op een cryptomunt waar jij van denkt dat deze in prijs gaat dalen.

Aantal cryptomunten 40
Kosten 0,04-0,40%
Kosten voor Bitcoin kopen 0,04-0,40%
Minimale storting €50,-

Wat wij goed vinden aan Crypto.com:

 • Meer dan 40 cryptomunten beschikbaar
 • Eigen platform voor kopen en verkopen van NFT’s
 • Crypto creditcards beschikbaar
 • Eigen blockchain met cryptomunt Cronos
 • Handel ook in derivaten van cryptocurrency
 • Veel mogelijkheden om te verdienen aan je crypto

7. Bitstamp – Lage kosten en veel tools ter beschikking

bitstamp logo

Ga je voor het eerst crypto kopen of zit je al 10 jaar in het wereldje en zoek je een Nederlandse crypto exchange met de beste tools? Bitstamp biedt zowel beginners als ervaren beleggers alles wat ze nodig hebben om cryptocurrency te kopen.

Met de overzichtelijke Bitstamp app kun je gemakkelijk overal crypto kopen of verkopen. In deze app is het ook mogelijk om 24 uur per dag contact op te nemen met de klantenservice en je cryptomunten te staken.

In 2011 werd Bitstamp opgericht en sindsdien richt het platform zich op de missie om de meest veilige en betrouwbare partner in de cryptowereld te worden. Met registraties in het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg is het een veilig bedrijf voor Europese beleggers.

Aantal cryptomunten 70
Kosten 0 – 0,50%
Kosten voor Bitcoin kopen 0 – 0,50%
Minimale storting €10,-

Wat wij goed vinden aan Bitstamp:

 • Meer dan 70 cryptomunten beschikbaar
 • Overzichtelijke smartphone app
 • Veel tools beschikbaar
 • Hoe meer je handelt, hoe lager de kosten
 • Geregistreerd in Verenigd Koninkrijk en Luxemburg
 • Beginnen kan al vanaf €10,-!

8. Bitpanda – Investeer op jouw manier in crypto

bitpanda

Op het platform van Bitpanda vind je niet alleen cryptocurrency, maar nog veel meer handelsproducten die je digitaal kan verhandelen. Zo heb je ook aandelen, indexen en grondstoffen waar je in kan investeren en zo op één plek een divers portfolio samen kan stellen.

Je kunt bij Bitpanda al beginnen met €1,- investeren in een cryptomunt. Dit maakt het een geschikt platform voor iedereen die crypto-investeringen eens uit wilt proberen of om een andere reden met kleine bedragen wilt beginnen.

Aantal cryptomunten 140+
Kosten 0,10 – 1,49%
Kosten voor Bitcoin kopen 1,49%
Minimale storting €25,-

Wat wij goed vinden aan Bitpanda:

 • Ook aandelen, ETF’s en grondstoffen beschikbaar
 • Alle grote munten verkrijgbaar
 • Overzichtelijke website
 • Bitpanda Pro voor ervaren beleggers
 • Lage minimale storting
 • Investeer al vanaf €1,-

9. Bitvavo – De Beste Nederlandse Crypto Exchanges

bitvavo

De beste Nederlandse crypto is exchange van het moment is Bitvavo. Dit platform is sinds 2018 actief en biedt Nederlanders een platform waarop ze gemakkelijk cryptomunten kunnen verhandelen tegen lage kosten.

Waar al een aantal Nederlandse platformen actief waren waar je direct crypto kon kopen zonder gedoe, maar wel tegen hoge kosten, is Bitvavo juist het tegenovergestelde.

Inmiddels heeft het platform ook de mogelijkheid om een aantal munten te staken. Nederlandse gebruikers zijn erg tevreden over het platform en de bijbehorende app en geven het gemiddeld een 8.6 op basis van meer dan 12.500 reviews.

Aantal cryptomunten 175+
Kosten 0,04 – 0,25%
Kosten voor Bitcoin kopen 0,04 – 0,25%
Minimale storting €5,-

Wat wij goed vinden aan Bitvavo:

 • Geheel in het Nederlands
 • Aantal munten zijn te staken
 • Meer dan 175 beschikbare cryptomunten
 • Klanten zijn erg tevreden
 • Laagste kosten van Nederland
 • Registratie bij De Nederlandsche Bank

Beste Cryptomunten om te kopen bij een Crypto Exchange

Love Hate Inu (LHINU) – De beste memecoin op dit moment

Love Hate Inu is een meme token dat utility biedt in een stemsysteem binnen de blockchain. Als gebruiker kun je meedoen aan diverse polls en stemmen op een veilige transparante manier.

Je kunt stemmen op zaken die er echt toe doen. Dankzij het staking mechanisme die beveiligd is door smart contracts, worden spam en manipulatie voorkomen. Je kan volledig anoniem stemmen! 

beste crypto exchange - love hate inu

Op dit moment is er een presale gaande voor deze token, waarbij in totaal 90% van de totale voorraad verkocht zal worden. De overige 10% zal gereserveerd worden voor belangrijke doeleinden, zoals marketing, liquiditeit en beloningen voor gebruikers binnen het ecosysteem.

Tijdens de eerste fase van de presale kunnen investeerders de token kopen voor $0,000085 per stuk, waarbij de prijs geleidelijk zal toenemen tot $0,000145 in de laatste fase van de presale. Geïnteresseerde investeerders kunnen de $LHINU gemakkelijk omwisselen voor ETH- of USDT-tokens via de website van het project.

Presale gestart: 9 maart 2023
Beschikbare tokens: 100 Miljard tokens
Hard cap: $10,068,750
Blockchain: Ethereum

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

FightOut (FGHT)

Een van de beste crypto’s om te kopen is FightOut. FightOut combineert de blockchain met fitness en wil fit en gezond leven voor iedereen eenvoudig en toegankelijk maken. Met FightOut kun je jouw eigen NFT avatar maken. Deze avatar kun jij laten ontwikkelen en sterker maken door te fitnessen en taken te voltooien.

Met FightOut kun je cryptocurrencies verdienen door te fitnessen. De avatar houdt al jouw prestaties bij en hoe meer jij sport, hoe sterker de avatar zal worden. Je kan crypto verdienen door trainingen en uitdagingen te voltooien en daarnaast probeer je zoveel mogelijk badges te verdienen.

Top 10 Shitcoins kopen

Volgens de whitepaper van het project zijn zij van plan een Web 3 fitness-app te ontwikkelen en daarnaast willen zij fysieke sportscholen neer zetten. Met de app kunnen gebruikers beloningen verdienen door Move-to-Earn taken uit te voeren.

De coin van FightOut, FGHT, is beschikbaar voor de verkoop tijdens de presale van het project. Ga hiervoor naar de officiële website van FightOut, verbind jouw wallet en wissel ETH of USDT tokens in voor FGHT tokens. Het is geen probleem als jij nog geen crypto hebt, je kan ETH aanschaffen met een creditcard en deze voor FGHT tokens inwisselen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Welke Crypto Exchange gebruiken? – Nederlandse Crypto Exchange vergelijken

Om je een nog beter overzicht te geven zodat jij de beste crypto exchange kan vinden voor jouw wensen vind je hieronder een tabel met alle kosten, het aantal beschikbare munten en of je een wallet kan gebruiken op het platform.

  Beschikbare cryptomunten Kosten iDEAL Bitcoin kopen kosten Wallet?
Best Wallet Onbekend 0% Afhankelijk van blockchain Ja
eToro 65 0% spread Ja
Coinbase 100+ 0% 0,00 – 0,60% Ja
Crypto.com 40 0% 0,04 – 0,40% Nee
Bitstamp 70 geen iDEAL 0,00 – 0,50% Ja
Bitpanda 140+ geen iDEAL 1,49% Nee
Bitvavo 175+ 0% 0,04 – 0,25% Ja

Voor de kosten geldt bij de meeste exchanges dat er een korting in zit als je meer handelt. Dit gaat wel vaak om erg hoge bedragen die je moet handelen, dus kunnen beginnende beleggers het best uitgaan van de maximale kosten zoals in de tabel genoemd staan.

Wat is een Crypto Exchange?

Een crypto exchange is een online platform waar je cryptomunten als Bitcoin en Ethereum kan kopen en verkopen. De exchange is als het ware een tussenpersoon tussen de koper en de verkoper.

Bij de meeste crypto exchanges kun je dus een munt als Bitcoin kopen van andere mensen die het platform gebruiken. Enkele platforms verkopen ook Bitcoin uit eigen voorraad, maar daar zijn de kosten vaak een stuk hoger voor.

Ook als je cryptomunten koopt van een andere gebruiker of verkoopt aan een ander, betaal je kosten aan de exchange. Dit is vaak een vast percentage of een ‘spread’; het verschil tussen de koop- en verkoopprijs.

Best Wallet app

Er zijn Nederlandse crypto exchanges waar je de cryptomunten alleen kan kopen in ruil voor euro’s of dollars, terwijl andere exchanges het ook mogelijk maken om bijvoorbeeld Bitcoin tegen Ethereum te wisselen.

Bij crypto exchanges kan er een enorm verschil zitten tussen het aantal beschikbare munten. Zo heeft de ene exchange enkele tientallen munten in het aanbod terwijl de grootste crypto exchanges er zelfs meer dan 600 hebben.

Een crypto exchange mag niet zomaar klanten uit Nederland en andere Europese landen aan zich binden, hiervoor hebben ze een licentie nodig. Die licentie verkrijgen ze door bij een financiële toezichthouder zich te registreren, vanaf dat moment worden ze streng gecontroleerd.

Beste Crypto Exchange Nederland – Hoe werkt een Crypto Exchange?

populaire crypto's beste exchanges

Ga je voor het eerst aan de slag bij een Bitcoin exchange? Dan komt er veel op je af, maar dit is wel een vergelijkbaar proces bij de meest exchanges. Hieronder vind je alles wat je moet weten:

Account en geld storten bij Crypto Exchanges iDEAL

Als eerste moet je natuurlijk een account aanmaken bij een crypto exchange voordat je kan beginnen met handelen. Voor dit account moet je informatie opgeven als je naam en je e-mailadres, maar bij gereguleerde exchanges moet je ook het hele account verifiëren.

Daarbij moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen. Pas zodra deze verificatie gecontroleerd en goedgekeurd is, kun je geld storten en opnemen van je account, kijk dan of de crypto exchange met iDEAL te gebruiken is of ga op zoek naar andere crypto exchanges iDEAL.

Welke crypto exchanges bieden iDEAL?

Alleen Best Wallet, eToro, Coinbase en Bitvavo bieden iDeal aan als betaalmethode. Bij de overige exchanges uit dit artikel zul je een andere betaalmethode moeten gebruiken als je hier een account aanmaakt.

Beschikbare markten

Als het gaat om ‘markten’ wordt daarmee een handelsproduct bedoeld, in dit geval is dus een cryptomunt een markt. De markt wordt vaak aangetoond als BTC/EUR of BTC/USD als je Bitcoin koopt tegen euro’s of dollars, dit zijn twee verschillende ‘markten’.

Zo zijn er ook nog allerlei markten mogelijk door bijvoorbeeld Bitcoin tegen andere munten te zetten. BTC/ETH is een voorbeeld van een markt waarop je meteen de munten voor elkaar uit kan wisselen zonder dit eerst voor ouderwetse valuta te hoeven doen.

Orders

Hoe je precies je eerste ‘bestelling’ doet, is afhankelijk van de keuze die je gemaakt hebt uit de top 10 crypto exchanges. Je gaat naar de cryptomunt toe die je wil kopen en op die pagina kun je een eerste aankoop doen.

Bij een exchange als Best Wallet kan dit gemakkelijk door te kiezen voor kopen, in te vullen hoeveel munten je wil en vervolgens de transactie rond te maken. Bij andere exchanges kom je meer op een handelsplatform terecht waar je de munten met andere gebruikers verhandelt.

Er zijn nog veel meer opties waar jij bij de bestelling voor kan kiezen. Zo bieden enkele van de Nederlandse top exchanges bijvoorbeeld take-profits en stop-losses aan om het risico van je investering nog beter in de hand te houden.

Welke Crypto Exchange gebruiken? – Beste Nederlandse Crypto Exchanges

Nu je inmiddels weet welke crypto exchanges er allemaal zijn en dat er veel verschillen tussen de beste Nederlandse crypto exchanges zitten, is het tijd om zelf een platform te kiezen die aansluit bij jouw wensen.

Regulering & licentie

Belangrijk in je keuze voor de beste crypto exchange is dat je controleert of de exchange gereguleerd is bij een Europese toezichthouder. Deze financiële toezichthouders zoals CySEC, FCA of het Nederlandse AFM kunnen een licentie verstrekken aan de exchange zodat ze in Europa actief klanten mogen werven.

 • Bekijk voordat je geld stort of het platform waar jij een account hebt aangemaakt, gereguleerd is door een Europese toezichthoude

Er zijn veel exchanges en er komen er ook steeds meer bij, maar daardoor zijn er ook ongereguleerde exchanges die jou als klant proberen te werven.

Beschikbare cryptomunten

In totaal zijn er bijna 20.000 cryptomunten gelanceerd en bij geen enkele crypto exchange vind je al deze munten terug. Wel zitten er enorme verschillen tussen hoeveel munten er beschikbaar zijn bij de beste Nederlandse crypto exchanges.

Zo kun je bij Best Wallet bijvoorbeeld cryptomunten en NFT’s verhandelen, dit zijn de meest bekende cryptomunten en het platform voegt steeds meer munten die in de toekomst kunnen groeien toe.

Andere exchanges die zich volledig op cryptocurrency richten en geen andere handelsproducten aanbieden, hebben vaak een groter aanbod verschillende munten.

Welke exchange het beste is voor jou hangt dan ook erg af van welke munten je graag wilt kopen en welke exchange deze munten aanbiedt. Het liefst wil je alle cryptomunten op één plek kopen en niet constant wisselen tussen exchanges.

Kosten

De beste crypto exchanges rekenen een aantal kosten door naar de klanten. Hieronder vind je een klein overzicht van de verschillende kosten die er gerekend kunnen worden bij de goedkoopste crypto exchanges.

Geld storten en opnemen

Om te beginnen bij een crypto exchange moet je natuurlijk eerst geld storten. In Nederland bieden de meeste crypto exchanges iDEAL aan als betaalmethode en over het algemeen betaal je geen extra kosten als je hiermee geld stort.

Er zijn wel enkele andere betaalmethodes waar je wel een vast bedrag of percentage betaalt over het geld dat je gestort hebt.

Bij een geldopname rekenen sommige exchanges ook bepaalde kosten. Er zijn exchanges die, afhankelijk van de methode, een percentage rekenen over de geldopname.

Commissies

De andere kosten die je betaalt, zijn de commissies als je gaat handelen in een cryptomunt. Deze commissie is een bepaald percentage over je gehele aankoop en zit bij de meeste exchanges onder de 1%.

De commissie is bij enkele crypto exchanges geen vast percentage, maar is afhankelijk van hoeveel je handelt. Hoe meer je handelt, hoe lager de commissie is.

Spreads

Bij sommige brokers en exchanges lijkt het alsof er helemaal geen kosten gerekend worden. In principe is dat waar, maar je hebt hier dan vaak te maken met een spread – het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een bepaalde munt.

Wallet

Nu je weet hoe de kosten bij de verschillende Nederlandse crypto exchanges berekent worden, kun je kijken naar de opslag van de cryptomunten. Heeft de crypto exchange een wallet beschikbaar, en hoe betrouwbaar is deze wallet?

In een wallet sla je jouw cryptomunten op zodat je er gemakkelijk weer bij kan en bij elke crypto exchange die je laat investeren in de munten zelf is het mogelijk om ze daarna op te slaan in een wallet .

De meest veilige wallets zijn offline of hardware wallets, daar kan van buitenaf niemand bij. Toch zijn ook de wallets van exchanges als Best Wallet prima opties, je kunt deze goed beveiligen met bijvoorbeeld een twee-staps-verificatie.

Door de cryptomunten in een online wallet te bewaren kun je de munten sneller en gemakkelijker weer verkopen. Je kunt dan ook vanuit de app van de crypto exchange bij je voorraad munten en dus heb je overal de mogelijkheid om de munten te verkopen.

Tools

De beste Nederlandse crypto exchanges bieden een aantal handige tools die jou kunnen helpen met het maken van de juiste beslissing. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste tools en bij welke exchanges deze beschikbaar zijn.

Passief handelen in crypto

Niet iedereen heeft tijd om zich elke dag bezig te houden met de cryptomarkt en daarom heeft Best Wallet innovatieve tools die je kunt gebruiken om passief te handelen in crypto.

Best Wallet portfolio management

Prijsalarmen

Bij de beste crypto exchanges uit dit artikel heb je vaak ook de mogelijkheid om prijsalarmen in te stellen. Je krijgt dan realtime een notificatie als een cryptomunt een bepaalde koers bereikt heeft.

 • Stel je wil gaan handelen in Bitcoin, met een huidige prijs van €30.000,-
 • Je wil alleen investeren in deze munt als hij €32.000,- waard wordt, omdat je denkt dat dat een belangrijk prijspunt is voor de toekomst
 • Je stelt een alarm in en krijgt een notificatie op je telefoon zodra de prijs van €32.000,- wordt bereikt.

Zo hoef je zelf niet de koers de hele dag in de gaten te houden, maar wordt je door een geluidje op je telefoon op de hoogte gehouden.

Tools voor grafieken

Als je ervaring hebt met beleggen in crypto zul je vast de term ‘technische analyse’ wel eens voorbij hebben zien of horen komen. Bij een technische analyse gebruik je tools voor grafieken om de beste prijs te vinden waarop je moet investeren in de munt.

De meeste crypto exchanges bieden deze tools aan zodat je bijvoorbeeld ook het volume dat in een cryptomunt geïnvesteerd wordt kan toevoegen aan de grafiek.

Betaalmethodes

In Nederland is voor crypto exchanges iDEAL de meest gebruikte betaalmethode en bijna alle gereguleerde crypto exchanges bieden deze methode ook aan. Verder kun je vaak ook nog met een creditcard betalen of een digitale betaalmethode als PayPal gebruiken.

Klantenservice

Bij de beste Nederlandse crypto exchange heb je 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid om de klantenservice te benaderen. Dit kan vaak via een chatbox op de website of door via social media of e-mail contact op te nemen met de exchange.

Mobiele app

Tot slot is het verstandig om ook te kijken naar de mobiele app van de crypto exchange waar je aan de slag wil. Bijna elke top crypto exchange heeft een applicatie voor iOS en Android, maar de ene is handiger dan de andere.

Kijk goed naar de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie van de beste bitcoin exchange Nederland en of je er gemakkelijk munten mee kan kopen en verkopen zodat je altijd en overal je cryptomunten kan beheren.

Zelf starten bij een Crypto Exchange Nederland

In dit laatste gedeelte van deze gids helpen we je met een stappenplan verder om zelf te beginnen bij een van de beste crypto exchanges Nederland. In 10 minuten loodsen we je van het aanmaken van een account naar je eerste investering.

Stap 1 – Open een eToro account

Ga naar de website van eToro en maak je account aan bij deze Nederlandse Bitcoin exchange door een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken en je e-mail adres op te geven.

account aanmaken beste crypto exchange nederland

Stap 2 – Verifieer je account

Daarna moet je nog meer gegevens opgeven in de verificatie van je account, daarbij stuur je onder andere een kopie van je identiteitsbewijs op en controleert eToro jouw kennis over beleggen door middel van een vragenlijst.

Stap 3 – Stort voor het eerst geld

Zodra je bericht hebt gehad dat je verificatie goedgekeurd is, kun je geld gaan storten. Ga bij eToro naar de balk aan de linkerkant van het scherm en kies voor storten. Bepaal daarna hoeveel je wil storten en welke betaalmethode je wil gebruiken om de transactie af te ronden.

Stap 4 – Koop je eerste cryptomunten

Nu er geld op je account staat kun je beginnen met crypto kopen! Zoek in de zoekbalk naar de munt die je wil kopen en ga naar de pagina van deze specifieke munt.

Daar klik je op handelen en bepaal je hoeveel munten je wil kopen. Met één druk op de knop heb je daarna je eerste cryptomunten gekocht!

Conclusie – Beste Crypto Exchange Nederland

Het kiezen van de beste crypto exchange is niet gemakkelijk, maar door je goed in te lezen in de verschillende mogelijkheden van de exchanges voorkom je dat je bij meerdere exchanges een account aan moet maken.

Met alle informatie uit dit artikel zijn wij tot de conclusie gekomen dat Best Wallet de beste crypto exchange is voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Je vindt er de belangrijkste cryptomunten en daar komen nog steeds meer munten bij.

Veelgestelde vragen – Beste Crypto Exchange Nederland

Hoe kan ik een crypto exchange gebruiken om crypto te kopen?

Wat is de beste crypto exchange Nederland?

Wat is de beste Bitcoin exchange Nederland?

Hoe herken ik de meest betrouwbare crypto exchanges?

Wat is de goedkoopste crypto exchange?

Wat is een decentralized crypto exchange?

eToro - De beste broker voor beginners

Onze beoordeling

etoro logo
 • Gereguleerd door de FCA
 • Investeer al vanaf €10,-
 • Gebruiksvriendelijk voor beginners
 • Crypto, aandelen, ETF's, grondstoffen en meer
etoro logo
Cryptocurrency zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering.